Ενημέρωση της Ε.Ο.ΠΕ. προς τον Π.Α.Σ.Α.Π. για τις μεταγραφές αθλητών-αθλητριών στο εξωτερικό

Χωρίς παράβολο οι μεταγραφές παικτών σε ομάδες εκτός Ελλάδας

  • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2020 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Προσπαθώντας να βοηθήσει τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που λόγω lockdown δεν μπορούν να αγωνιστούν, η ΕΟΠΕ αποφάσισε να μην ζητά παράβολο (transfer fee) για μεταγραφές στο εξωτερικό.

Αυτή η απόφαση ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές να φύγουν από τις ομάδες τους και να αναζητήσουν επαγγελματική στέγη σε άλλες… πολιτείες. Αν από την πλευρά τους κάποιοι αθλητές αποφασίσουν να αποχωρίσουν από τις ομάδες τους, θα φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τα ίδια τα σωματεία. Αυτό συμβαίνει καθώς ακόμη τα πάντα είναι ρευστά και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πότε θα δοθούν οι απαραίτητες άδειες για να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις.

Βέβαια, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για αγωνιστική δράση πριν φύγει το 2020, αφού ακόμη και να δοθεί η άδεια στις ομάδες να ξεκινήσουν προπονήσεις, οι αθλητές θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να καταφέρουν να επανέλθουν.  

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε επικοινωνία που είχε με τον Π.Α.Σ.Α.Π. ανακοίνωσε πως σε κάθε περίπτωση μεταγραφής Έλληνα αθλητή ή Ελληνίδας αθλήτριας σε Σωματείο του εξωτερικού για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, δεν θα καταβάλλεται Παράβολο Μεταγραφής (Transfer fee).

 

«Άμεση αποδοχή της ΕΟΠΕ για transfer free για το 2020-2021»

 

Δικαιωμένος νιώθει το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών (ΠΑΣΑΠ) μετά την απόφαση της ΕΟΠΕ να «ανοίξει» ουσιαστικά την… πόρτα των μεταγραφών προς ομάδες του εξωτερικού. Κάποιοι θεωρούν ως δεδομένο πως κάποιοι από τους αθλητές θα ζητήσουν να φύγουν από τις ομάδες τους, αφού δεν θέλουν να χάσουν άλλον πολύτιμο χρόνο, αλλά γιατί εδώ στην Ελλάδα το μέλλον τους είναι… αβέβαιο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ

Κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΑΠ, η ΕΟΠΕ το αποδέχθηκε άμεσα και αποφάσισε ότι σε κάθε περίπτωση μεταγραφής Έλληνα αθλητή ή Ελληνίδας αθλήτριας σε Σωματείο του εξωτερικού για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, δεν θα καταβάλλεται Παράβολο Μεταγραφής (Transfer fee) στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για διευκόλυνση των αθλητών και αθλητριών στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

 

Ετικέτες: