Η Γενική Γραμματεία αθλητισμού με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την επιστροφή στις προπονήσεις τόσο σε Volley league ανδρών όσο και τις Super League 2

Επιτέλους… φως

Επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες της Volley league, έπειτα από 40 ημέρες αγωνιστικής απραξίας. Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ήρθε μετά από μεγάλη πίεση που ασκήθηκε από τα σωματεία και ιδιαίτερα από την ανακοίνωση τους Φοίνικα Σύρου ONEX και η οποία έφερε την κυβέρνηση ουσιαστικά προ των ευθυνών της. Η αρχική ανακοίνωση δίνει το πράσινο φως στις επαγγελματικές κατηγορίες Volley league και Super league 2 και αφήνει σε εκκρεμότητα τις υπόλοιπες κατηγορίες, αλλά και την Volley league γυναικών, που ακόμη βρίσκονται στην αναμονή. Οι ομάδες της Volley league και τις Super league 2 από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, σε πρώτη φάση, καθώς ακόμη δεν έχει προβλεφθεί το πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Με μία πρώτη εκτίμηση, η επιστροφή στην αγωνιστική δράση θα πρέπει να αναμένεται μετά τις γιορτές, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αφού και οι ομάδες θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν μετά τις 40 μέρες αποχής από κάθε είδους αθλητική δράσης.

Το «Πειρατικό» θα ξεκινήσει με την σειρά του άμεσα τις προπονήσεις, αφού κανείς, τόσο από τους αθλητές όσο και από το τεχνικό επιτελείο, δεν θέλει χάσει ούτε μέρα.  

Διορθώθηκε μία αδικία

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ του Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, μίλησε για τις ανακοινώσεις τόσο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όσο και της ΕΣΑΠ, που αφορούν στην επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

«Μια αδικία διορθώθηκε. Το βόλεϊ αποτελεί το πιο ακίνδυνο άθλημα ως προς την διάδοση του κορωνοϊού. Δεν υπάρχει η σωματική επαφή μεταξύ των αθλητών και επίσης απέδειξε την προηγουμένη χρονιά ποσό υπεύθυνα διαχειρίστηκε την πανδημία, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Φυσικά σε αυτή την απόφαση, της επανεκκίνησης του βόλεϊ, θεωρώ πως βοήθησε πάρα πολύ και η δίκη μας επιστολή- ανακοίνωση. Αναδείξαμε τα προβλήματα, αλλά και γιατί έπρεπε άμεσα να ξαναρχίσουμε τις προπονήσεις. Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και έτσι δημιουργήθηκε ένα δυνατό μέτωπο που πίεσε για να πειστούν λοιμοξιωλόγοι και πολιτεία, για να αποφασιστεί τελικά η επανέναρξη των προπονήσεων. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια και επίσης τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, για την κατανόηση και στήριξη που έδειξαν. Η ομάδα μας μπαίνει κανονικά από τη Δευτέρα στις προπονήσεις ούτως ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα απ’ ότι φαίνεται θα αρχίσει μετά τις γιορτές. Επομένως μας δίνεται ο χρόνος να βρούμε ξανά τον εαυτό μας. Ο Φοίνικας θα είναι και πάλι η ομάδα που θέλουμε όλοι μας. Οι αθλητές μας, αλλά και όλοι μας θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να συνεχίσουμε όπως είχαμε ξεκινήσει.

Η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. και η οποία αναφέρει την επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες της Volley league και της Super league 2
"Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).
Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.
Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19".

Ανακοίνωση ΕΣΑΠ για την έναρξη των προπονήσεων

"Η Ε.Σ.Α.Π. ανακοινώνει πως σύμφωνα με ανακοίνωση της γραφείου Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και υπεύθυνος για υγειονομικά θέματα αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. άναψε το πράσινο φως για την έναρξη των προπονήσεων των οκτώ ομάδων της Volley League.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2020, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 ανοίγουν τα γυμναστήρια για προπονήσεις των ομάδων μόνο της Volley League ανδρών, ενώ αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για την Super League 2 στο ποδόσφαιρο.

Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων, μεθοδικών και επίμονων προσπαθειών του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των Τ.Α.Α., του Π.Α.Σ.Α.Π. και των στελεχών της Ε.Σ.Α.Π.

Φυσικά όλη η κοινότητα της Ε.Σ.Α.Π. και του επαγγελματικού βόλεϊ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν προσωπικά τόσο τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά καθώς και τα μέλη των εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Υ. και τους λοιμωξιολόγους του Ε.Ο.Δ.Υ. που ανταποκρίθηκαν θετικά στο δίκαιο αίτημα του επαγγελματικού βόλεϊ ανδρών".