Οι παίκτες έδειξαν με μία κίνησή τους πόσο κοντά είναι ο ένας με τον άλλον και πόσο εκτιμούν την προσφορά των δύο φροντιστών

Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας του Φοίνικα Σύρου ONEX

Το «Πειρατικό», στην πρώτη προπόνηση για το νέο έτος, πραγματοποίησε ταυτόχρονα και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτα τους. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX, για ακόμη μία φορά, έστειλε ένα μήνυμα ενότητας και προχωρά με προσήλωση στον στόχο.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια επιθυμία της διοίκησης της ομάδας ήταν η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν να γίνει παρουσία των φίλων της ομάδας μέσα από εκδήλωση που θα πραγματοποιούνταν, όμως με τα σημερινά δεδομένα αυτό ήταν αδύνατο να γίνει. Έτσι η κοπή της πίτας έγινε παρουσία σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ONEX κ. Βασίλης Σαββίδης μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο.

Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χρήστος Καφτηράνης ο οποίος κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας είπε: «Καλή χρονιά με υγεία. Υπό άλλες συνθήκες την κοπή της πίτας θα την κάναμε διαφορετικά. Πρώτη προπόνηση για το φετινό έτος. Ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020. Εύχομαι για την ομάδα μας,αφού πρώτα να είμαστε υγιής και ασφαλείς να πετύχουμε τον στόχο μας. Καλή χρονιά με υγεία. Μαζί μας είναι και ο κ. Βασίλης Σαββίδης. Η ONEX δεν είναι απλά ο βασικός μας χορηγός. Αν δεν ήταν η ONEX στο πλευρό μας, ίσως αυτή την στιγμή να μην υπήρχε ο Φοίνικας». 

Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος του ΤΑΑ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Αντώνης Ρούσσος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και μέσα από τη δουλειά που γίνεται να ευοδωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν.

Επίσης ευχές απεύθυναν και το μέλος του ΤΑΑ κ. Κώστας Νικολούζος και ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Ισίδωρος Ροσσολάτος. Ακολούθησε ο προπονητής της ομάδας Ιγκόρ Γιούρισιτς, ο οποίος μετά λίγες ημέρες που βρίσκεται στο νησί ήδη δουλεύει με τους νέους του παίκτες.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας του Φοίνικα Σύρου ONEX, Θανάσης Πρωτοψάλτης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τη διοίκηση όσο και για το νησί της Σύρου. Ο Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό της διοίκησης του Φοίνικα Σύρου ONEX, αφού σημείωσε πως λίγες ομάδες και διοικήσεις έχουν προχωρήσει σε πληρωμές προς τους παίκτες, αλλά και κατά τη διάρκεια της αναστολής των προπονήσεων, οι Συριανοί παράγοντες έκαναν τα πάντα για να διευκολύνουν την παραμονή τους στο νησί.

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ευχαριστούμε την διοίκηση, που την περίοδο της διακοπής ήταν στο πλευρό μας και βοήθησε ώστε να μείνουμε στο νησί όλοι μαζί. Είστε από τις λίγες ομάδες που πλήρωσαν το μήνα που πέρασε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό. Ελπίζω όλοι μαζί εδώ να είμαστε χαρούμενοι μέχρι και το τέλος».

Αξίζει να τονιστεί πως ο τυχερός της πίτας που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Ισίδωρος Ροσσολάτος. Προτάθηκε στους αθλητές να πραγματοποιήσουν κλήρωση ώστε τα δώρα να πάνε σε έναν τυχερό αθλητή. Ωστόσο, σε μια μεγάλη κίνηση, οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου ONEX πρότειναν το δώρο να πάει στους δυο φροντιστές του συλλόγου (Ζαννή Ρούσσο και Αντώνη Ζακχαίο) που βρίσκονται κοντά στους αθλητές μέρα-νύχτα. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως τόσο ο Ζαννής Ρούσσος όσο και ο Αντώνης Ζακχαίος κάνουν τα πάντα ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα και να βοηθούν συνεχώς τους παίκτες. Οι υπηρεσίες τους είναι ανεκτίμητες και οι αθλητές με την κίνησή τους αυτή έδειξαν πόσο πολύ τους βοηθούν καθημερινά οι δύο φροντιστές τόσο στις προπονήσεις, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.  

Τα δώρα των νικητών ήταν μια δωροεπιταγή 100 ευρώ από το Olympic Club και 500 ευρώ μετρητά από την ομάδα.

Από την διοίκηση έδωσαν το παρών οι Χρήστος Καφτηράνης (πρόεδρος ΤΑΑ), Αντώνης Ρούσσος (Αντιπρόεδρος ΤΑΑ), Κώστας Νικολούζος (μέλος ΤΑΑ), Ισίδωρος Ροσσολάτος (αντιπρόεδρος Ερασιτέχνη), Αντώνης Σολάρης (γ. Γραμματέας), ενώ παρούσες στην «γιορτινή» βραδιά ήταν και  οι Δήμητρα Βουτσαρά (Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Μύριαμ Μαραγκού (γραμματέας γραφείου Φοίνικα).