Το συγκρότημα του Ιγκόρ Γιούρισιτς επικράτησε με 3-1 του Μίλωνα στο κλειστό της Σύρου

Έτοιμος για την μεγάλη μάχη ο Φοίνικας

  • Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:54

Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του το «Πειρατικό» επικρατώντας με 3-1 του αξιόμαχου Μίλωνα στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Η ομάδα του κ. Γιούρισιτς είχε σχετικά καλή απόδοση και νίκησε εύκολα τον Μίλωνα ο οποίος το πάλεψε μέχρι τέλους.

Η ομάδα της Σύρου θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη.

Τώρα όσον αφορά στον αγώνα με τον Μίλωνα ο Φοίνικας μπήκε καλά στο παιχνίδι έκανε το 1-0, όμως ο Μίλωνας αντέδρασε. Εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Από εκεί και πέρα ο Φοίνικας ανέβασε στροφές, κατέκτησε εύκολα το τρίτο σετ με 25-19 και στο τέταρτο έκανε έναν χαλαρό περίπατο.  

Με κορυφαίο τον Νίκο Μήλη το 1-0 για Φοίνικα

Ο Φοίνικας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 απέναντι στον Μίλωνα, παρά τη προσπάθεια της ομάδας του Σάκη Ψάρρα. Ο Νίκος Μήλης ήταν ο κορυφαίος αυτού του σετ, αφού βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του και απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως παραμένει μία αξιόπιστη λύσει για τον Ιγκόρ Γιούρισιτς.

Τώρα, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ράντκε στο σέρβις και τον Μήλη να δέχεται το μπλοκ για το 0-1. Στην κόντρα επίθεση ο Χαντ 0-2, με το «Πειρατικό» να ξεκινά το ματς με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, αφού εκτός αγώνα παρέμεινε ο Καναδός κεντρικός Μπράουν και τον Νίκο Μήλη να είναι στην βασική εξάδα. Ο Μήλης μετά από φάση διαρκείας μείωσε σε 2-3, για την ομάδα της Σύρου. Ο Μπράουν έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο ματς με το μπλοκ με το καλημέρα 3-3. Νέος πόντος από τον Έλληνα διαγώνιο 4-3. Άσσος από τον Μήλη 6-4. Ο Ράιτς με μπλοκ έκανε το 8-6 και στη συνέχεια ο Κωστόπουλος έστειλε από την γραμμή του σέρβις τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου 8-7. Έξυπνο πέρασμα από τον Ράντκε και ο Φοίνικας για πρώτη φορά στο παιχνίδι πήγε τη διαφορά στο +4 (11-7). Επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο από τον Μήλη 13-9 και στη συνέχεια με μπλοκ ανέβασε ακόμη περισσότερο διαφορά 14-9. Ο κ. Ψάρρας κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ καθώς είδε στο σημείο αυτό την ομάδα του να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Φοίνικα στο σκορ και να μην βρίσκει επιθετικές λύσεις. Ο Χανδρινός με δύο άσσους μείωσε το σκορ σε 15-13, βάζοντας τον Μίλωνα και πάλι «μέσα» στο σετ. Ο Κωστόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ 16-14. Ο Μίλωνας μετά την μείωση του σκορ πιέζει τους γηπεδούχους, όμως οι αθλητές του κ. Γιούρισιτς κρατούν το προβάδισμα στο σκορ. Πόντος από τον Νίκο Μήλη ο οποίος είναι από τους κορυφαίους σε αυτό το σετ 19-17. Στην κόντρα ο Μήλης 21-17 και το «Πειρατικό» σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ αποκτά και πάλι διαφορά τεσσάρων πόντων. Ο Μήλης με μπλοκ έκανε το 22-17.  Στο 23-19 ο κ. Γιούρισιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Κουπόνο Φέη. Ο Μπράουν, με επίθεση πρώτου χρόνου, διαμόρφωσε το 25-21 και ο Φοίνικας ONEX έκανε το 1-0.

Ο Μίλωνας ισοφάρισε σε 1-1 δείχνοντας ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο

Η ομάδα της Σύρου μπήκε μουδιασμένη στο δεύτερο σετ και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Μίλωνας προηγήθηκε ακόμη και με τέσσερις πόντους και παρά την πίεση που του άσκησε ο Φοίνικας στο φινάλε του σετ, άντεξε και έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Ράντκε πήρε με έξυπνο πέρασμα τον πρώτο πόντο στο δεύτερο σετ και ο ίδιος με άσσο διαμόρφωσε το 2-0. Ο Παπαγγελόπουλος ισοφάρισε σε 3-3, καθώς ο Μίλωνας με σερί 0-3 είχε περάσει μπροστά στο σκορ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Χανδρινού 4-5. Ο Μπράουν με πλασέ έκανε το 6-6. Ο Μαζιάρζ με άσσο έκανε το 6-8 και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με μπλοκ ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά 6-9. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια του Μπράουν 6-10 και στο +4 ο Μίλωνας. Ο Χαντ με επίθεση στην ευθεία έκανε το 11-14. Ο Φέη πήρε τον πρώτου του πόντο με την φανέλα του Φοίνικα, με επίθεση στην ευθεία 12-14 και στη συνέχεια ο Μπράουν μείωσε σε 13-14. Ο Λάππας με μπλοκ πάνω στον Ράντκε έκανε το 14-17. Ο Μήλης πήρε ακόμη έναν πόντο 15-17. Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου κάλεσε τάιμ άουτ καθώς ο Μίλωνας εξακολουθεί να είναι μπροστά στο σκορ 18-21. Ο Μπράουν με μπλοκ μείωσε σε 20-21 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε με τη σειρά του τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του. Μπλοκ από τον Μήλη 21-21 και το σετ ξεκινά από την αρχή. Ο Χαντ νίκησε το τριπλό μπλοκ του Φοίνικα 21-22. Άσσος από τον Μαντέκα 21-23. Ο Φέυ μείωσε σε 22-23. Ο Μπράουν με μπλοκ μετά από φάση διαρκείας ισοφάρισε σε 23-23. Λάθος από πλευράς παικτών Μίλωνα 24-24. Ο Χαντ έκανε το 25-26 για τους φιλοξενούμενους. Ο Δορδοκίδης με μπλοκ έκανε το 25-27 για τους φιλοξενούμενους και ο Μίλωνας ισοφάρισε σε 1-1.

Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του

Το «Πειρατικό» μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ καθώς δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον Μίλωνα να πιστέψει πως μπορεί να το πάρει. Ο Φοίνικας από την αρχή πήρε μία διαφορά πέντε πόντων και κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του σετ, κάνοντας το 2-1.

Ο Ράντκε με μπλοκ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Ο Μπράουν με άσσο έκανε το 5-2 με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι ξεκινούν καλά το σετ.  Ο Κωστόπουλος με μπλοκ έκανε το 7-3, αναγκάζοντας τον κ. Ψάρρα να καλέσει γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ  στο τρίτο σετ. Ο Ράντκε με άσσο ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά 8-3. Ο Χαντ στην κόντρα μετά τη δύσκολη άμυνα του Μαντέκα μείωσε σε 9-5. Ο Ράιτς πήρε τον πόντο για το 10-5. Ο Μπράουν με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 12-7 κι έφερε τη διαφορά και πάλι στο +5. Ο Φέυ με μπλοκ έκανε το 14-10, μετά από φάση διαρκείας και ίσως τον καλύτερο πόντο έως τώρα στο ματς. Ο Χαντ με άσσο μείωσε σε 14-12 για τον Μίλωνα. Ο Ράιτς μετά την ωραία πάσα του Μαρούλη ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα της Σύρου έκανε το 18-15. Ο Φέυ πήρε το μπλοκ άουτ με δεύτερη προσπάθεια για το 20-16 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ράιτς με επίθεση στην πίσω ζώνη το 21-17. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 22-17 και στο +5 ο Φοίνικας ONEX. Στο φιλέ το σέρβις του Χαντ 24-18. Ο Λινάρδος με μπλοκ τελείωσε στο σετ κάνοντας το 25-19.

Χαλαρός περίπατος για τους Συριανούς  

Ο Φοίνικας μετά από μία επιβλητική εμφάνιση πήρε το σετ πιο εύκολα από όσο θα περίμενε. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση την τόσο καλή εμφάνιση των παικτών του Φοίνικα με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Το «πειρατικό» έκανε εύκολα το 3-1 σετ και θα πάει αήττητο στο ντέρμπι κορυφής.  

Ο Ράιτς με άσσο έκανε το 2-0 για τους Συριανούς. Ο Μπράουν με μπλοκ στον Μακτέκα το 3-0. Ο Φέυ έκανε το 4-0 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε το «Πειρατικό» να μπαίνει με φόρα στο ξεκίνημα του σετ. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους οι οποίοι έχουν κάνει ένα σερί 8-0 και ανάγκασαν τον τεχνικό του Μίλωνα να καλέσει νέο τάιμ άουτ, αφού σ’ αυτό το πρώτο κομμάτι του σετ δεν έχουν καταφέρει να πάρουν κάποιον πόντο και τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ. Ο Μπράουν με άσσο έκανε το 12-2 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +10 για τους Συριανούς. Ο Κωστόπουλος με ωραίο τρόπο τελείωσε τον πόντο για το 15-4. Ο Φέυ πήρε το μπλοκ άουτ για το 19-8. Το 20-8 έγινε με την επίθεση στην ευθεία από πλευράς Κωστόπουλου. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Μαντέκα 21-8. Νέος πόντος από τον Κωστόπουλο στην κόντρα επίθεση 23-9. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 24-9 και τα πάντα δείχνουν Φοίνικας Σύρου ONEX. Με άσσο του Μπράουν το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 25-9 και 3-1 σετ.