Το «Πειρατικό» επικράτησε με 1-3 του Φίλιππου στο κλειστό της Βέροιας

Επέστρεψε στις νίκες ο Φοίνικας Σύρου ONEX

  • Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021 - 20:28

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX, μετά από ένα δύσκολο και αγχωτικό παιχνίδι, επέτρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε με 1-3 του Φίλιππου στη Βέροια στο κλειστό «Δημήτριος Βικέλας». Το ματς ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Το «Πειρατικό» μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με χαρακτηριστική ευκολία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Συριανούς, καθώς η ομάδα του κ. Τζιουμάκα, ανέβασε την απόδοση της, πίεσε τον Φοίνικα από την γραμμή του σέρβις και ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των παικτών του «Πειρατικού». Ο Φίλιππος Βέροιας ισοφάρισε σε 1-1 ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον δείκτη δυσκολίας. Ταυτόχρονα με το κερδισμένο σετ ο Φίλιππος Βέροιας πίστεψε πως μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι. Τα επόμενα δύο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τους Συριανούς να διατηρούν την αυτοσυγκέντρωση τους στα δύσκολα σημεία του τρίτου και τέταρτου σετ. Τώρα όσον αφορά στη διακοπή του ματς στο τέταρτο σετ, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό, καθώς την ώρα που τα παιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων των θηρών υπήρχε μικρή μερίδα φίλων της τοπικής ομάδας και μάλιστα ένας εξ αυτών να ξεφεύγει και να προκαλεί ένταση γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής κατέβηκε από τη θέση του, έγραψε – προφανώς – όλα όσα συνέβησαν και έδωσε εντολή να συνεχιστεί το ματς. Η διακοπή του αγώνα στο τέταρτο σετ έγινε όταν το σκορ ήταν 23-23. Στην επόμενη φάση τραυματίστηκε ο Φέρελ για τους γηπεδούχους και αποχώρησε από το παιχνίδι και τέλος ο Μπράουν, ο κορυφαίος του Φοίνικα στο ματς της Βέροιας, με μπλοκ χάρισε τόσο τον τελευταίο πόντο του σετ όσο και τη νίκη στην ομάδα του με 1-3.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί του Φίλιππου με 1-3 σετ. «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ο Φίλιππος ήταν μαχητικός και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή των συμπαικτών μου. Κρατήσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο τέταρτο σετ, όταν και υπήρξε η μικρής διάρκειας διακοπή. Ο Φίλιππος ήταν μαχητικός και μας βοήθησε κι εμάς να δώσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

Από την πλευρά του ο Ιγκόρ Γιούρισιτς μίλησε για τη νίκη της ομάδα του και την προσπάθεια των παικτών του. «Θέλουμε να επανέλθουμε στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Προσπαθούμε και δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό το πράγμα. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να επανέλθουμε μετά τη δοκιμασία που είχαμε. Ο Φίλιππος μας πίεσε στο σέρβις καθώς θέλησε να μας ρίξει τα στατιστικά στην επίθεση, ενώ από την πλευρά μας δείξαμε χαρακτήρα και κρατήσαμε στα δύσκολα σημεία. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θέλουμε όλους τους πόντους».

Η εξέλιξη του αγώνα

1ο σετ

Στο φιλέ σταμάτησε το σέρβις του Πρωτοψάλτη 2-1. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ για το 2-2. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 2-3. Ο Μπράουν με πρώτο χρόνο έκανε το 2-4 για τους Συριανούς. Ο Μαυροβουνιώτης, με επίθεση στην ευθεία, μείωσε σε 4-5 για τους γηπεδούχους. Ο Στερν, με ωραίο πλασέ, έκανε το 4-6. Ο Πρωτοψάλτης έβαλε και πάλι τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ με 7-8. Ο Τζουμάκας ισοφάρισε σε 8-8. Νέος πόντος από τον Πρωτοψάλτη ο οποίος νίκησε το διπλό μπλοκ 8-9. Ο Πρωτοψάλτης ήρθε πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων για το 8-10. Ο Φέρελ σταμάτησε τον Ράιτς με μπλοκ 9-10. Ο Στερν σταμάτησε τον Μαυροβουνιώτη 9-12. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ για το 10-13. Ο Ράντκε σαν σε προπόνηση 10-14 και ο τεχνικός της ομάδας της Βέροιας κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε την ομάδα του Φοίνικα να ξεφεύγει με τέσσερις πόντους διαφορά. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 10-15. Ο Ράντκε εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό σέρβις του Ράιτς, έκανε το 10-16 και αυτομάτως ο τεχνικός της Βέροιας κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Ο Γάτσης σταμάτησε τον Ράιτς με μπλοκ και μείωσε σε 14-18 για τον Φίλιππο Βέροιας. Ο Πρωτοψάλτης πήρε τον πόντο για το 14-19. Οι Συριανοί διατηρούν μία διαφορά 4-5 πόντους και στη συνέχεια ο Ράντκε με άσσο έκανε το 14-20. Λάθος του Στέρν σε προσπάθεια πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων 15-20. Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε το 16-23. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 16-24 και έφερε κοντά στο 0-1 για τον Φοίνικα. Ο Μπράουν με ωραίο τελείωμα έκανε το 16-25 και το «Πειρατικό» άνοιξε το σκορ στο ματς.

2ο σετ

Ο Πρωτοψάλτης με πλασέ έκανε το 1-1 για τους Συριανούς. Δύο λάθη των παικτών του κ. Γιούρισιτς έδωσαν στον Φίλιππο να ξεφεύγει με τρεις πόντους διαφορά 4-1. Νέο λάθος από τον Φοίνικα από τη γραμμή του σέρβις 5-2. Ο Στερν με διπλή προσπάθεια πήρε τον πόντο για το 5-3. Ο Στερν στην κόντρα επίθεση μείωσε σε 5-4 για τον Φοίνικα. Ο Φέρελ με πρώτο χρόνο έκανε το 6-4. Άσσος από τον Τζουμάκα 7-4. Ο Εντουάρντο εκμεταλλεύτηκε την κακή υποδοχή των παικτών του Φοίνικα κι έκανε το 8-4. Αμέσως ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ αφού είδε τους αθλητές του να μην αποδίδουν σύμφωνα με τις οδηγίες του. Ο Ράντκε με ωραίο τρόπο έκανε το 8-5, δίνοντας ταυτόχρονα λύση στην ομάδα του στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Πόντος για τον Φοίνικα αποφάσισε ο διαιτητής σε μία φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μπλοκ άουτ 8-6. Από ότι έδειξε και το βίντεο ο διαιτητής φαίνεται να έχει δίκιο καθώς η μπάλα δεν βρίσκει πουθενά. Κόκκινη κάρτα στον Τζουμάκα για διαμαρτυρίες και το σκορ έγινε 9-7. Ο Φέρελ πήρε το μπλοκ άουτ σε επίθεση πρώτου χρόνου 10-7. Ο Ράντκε με μπλοκ έκανε το 10-8. Άσσος από τον Μπράουν 10-9. Ο Πρωτοψάλτης τελείωσε μία ακόμη δύσκολη φάση για τον Φοίνικα 11-9. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Τζουμάκα και ο Φοίνικας μετά από ώρα ισοφάρισε σε 11-11. Στη συνέχεια ο Πρωτοψάλτης έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον Φοίνικα στο δεύτερο σετ και αμέσως ο κ. Τζιουμάκας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Στερν ήρθε από πίσω κι έκανε το σκορ 13-13. Ο Γάτσης σταμάτησε τον Στερν για το 14-13. Άσσος από τον Γάτση 15-13, ο Καρασαβίδης δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα. Ο Ράιτς μετά από επίθεση διαρκείας μείωσε σε 15-14 για τους Συριανούς που προσπαθούν σ’ αυτό το δεύτερο σετ να βρουν ρυθμό. Ο Εντουάρντο στην μεγάλη διαγώνιο έκανε το 16-14. Ο Πρωτοψάλτης μείωσε σε 17-16. Ο Μπράουν εκμεταλλεύτηκε το καλό σέρβις του Στερν και ισοφάρισε σε 17-17. Ο Μαυροβουνιώτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 19-18 με το δεύτερο σκέλος του σετ να βρίσκει τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο. Λάθος από τον Πρωτοψάλτη το σκορ έγινε 20-18 και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Ράντκε για το 21-19. Την ίδια κατάληξη είχε το σέρβις και του Μαυροβουνιώτη για το 21-20. Στην κόντρα ο Εντουάρντο πήρε τον πόντο κάνοντας το 23-20 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Στερν μείωσε σε 23-21. Φιλέ ο Στερν μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Φοίνικας 24-21. Άσσος από τον Τζουμάκα 25-21 και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ. Οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς σ’ αυτό το σετ δεν κατάφεραν να φτάσουν στα φετινά τους στάνταρ, έκαναν πολλά λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Φίλιππου Βέροιας να ισοφαρίσει σε 1-1.

3ο σετ

Ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 0-1. Ο Μαυροβουνιώτης με άσσο έκανε το 3-2 για τους γηπεδούχους. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ έκανε το 3-3. Ο Στερν έκανε το 4-5 για τον Φοίνικα ONEX. Ο Τζουμάκας νίκησε το διπλό μπλοκ του Φοίνικα κι έκανε το 7-8 για τον Φίλιππο Βέροιας. Ο Πρωτοψάλτης έκανε το 7-9 και στη συνέχεια ο Μαυροβουνιώτης μείωσε σε 8-9. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Εντουάρντου 8-10. Ο Στερν πήρε έναν απίθανο πόντο, ενώ αρχικά ο λίμπερο του Φοίνικα είχε βγάλει μία δύσκολη άμυνα 8-11. Οι γηπεδούχοι με μπλοκ του Τζουμάκα πάνω στο Στερν μείωσαν σε 10-11. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 10-13. Ο Γάτσης με πρώτο χρόνο έκανε το 11-13. Ο Στερν έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 14-14. Στο φιλέ σταμάτησε το σέρβις του Τζουμάκα 14-15. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 14-16. Νέο μπλοκ από τον Μπράουν και το «Πειρατικό» με σερί 0-3 έκανε το 14-17. Ο κ. Τζιουμάκας είδε την ομάδα του να μην μπορεί να τελειώσει τις φάσεις και κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει τις δικές του οδηγίες. Ο Πρωτοψάλτης με ωραίο τρόπο έκανε το 15-18. Στο φιλέ σταμάτησε η μπάλα στο σέρβις του Ράντκε 17-19. Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε το 17-20. Ο Γάτσης μείωσε σε 18-20. Ο Γάτσης με άσσο έκανε το 20-21 και μείωσε σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς για την ομάδα του. Ο Ράιτς τελείωσε μία δύσκολη φάση έκανε το 21-24 και το «Πειρατικό» κοντά στο 1-2. Ο Μπράουν με μπλοκ διαμόρφωσε το 21-25 και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στα σετ στην ομάδα του.

4ο σετ

Ο Ράντκε με έξυπνο τρόπο ισοφάρισε σε 1-1 για τον Φοίνικα Σύρου και ο ίδιος πήγε και στη γραμμή του Σέρβις. Ο Τζουμάκας με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1, ενώ ο Φοίνικας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ο ίδιος το προβάδισμα. Ο Ράιτς κέρδισε το μπλοκ άουτ για το 2-2. Ο Ράιτς έκανε το 3-3. Ο Μπράουν με μπλοκ το 3-4 και προβάδισμα για τον Φοίνικα ONEX. Νέος πόντος από τον Ράντκε 4-6, μετά και το πολύ καλό σέρβις του Ράιτς. Ο Στερν με επίθεση στην ευθεία το 4-7 και ο κ. Τζιουμάκας κάλεσε τάιμ άουτ. Άσσος από τον Ράιτς 4-8 σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα για το «Πειρατικό». Κόντρα μπάλα από τον Μπράουν 4-9. Ο Φέρελ με πρώτο χρόνο μείωσε σε 5-9. Ο Μπράουν με πρώτο χρόνο έκανε το 5-10 σε έναν άκρως εντυπωσιακό πόντο. Ο Γάτσης πήρε το μπλοκ άουτ για το 7-12. Ο Ράιτς πήρε τον πόντο έκανε το 7-13 και διατήρησε τη διαφορά των έξι πόντων για τον Φοίνικα. Ο Τζουμάκας μείωσε σε 8-13. Άσσος από τον Μαυροβουνιώτη 9-13. Με σερί 4-0 οι γηπεδούχοι μείωσαν στους δύο πόντους 11-13 και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να χάνει ένα σημαντικό προβάδισμα που είχε χτίσει. Λάθος από πλευράς Φοίνικα και το σκορ έγινε 13-14. Ο Στερν μετά από φάση διαρκείας έκανε το 13-15. Ο Στερν με μπλοκ έκανε το 13-16. Ο Εντουάρντο στη μικρή διαγώνιο το 14-16. Ο Φέρελ σταμάτησε τον Στερν και ο Φίλιππος μείωσε στον πόντο 15-16. Παράβαση στον Στερν έδειξε ο διαιτητής και το σκορ έγινε 17-17. Ο Φέρελ ισοφάρισε σε 18-18. Ο Ράιτς πήρε τον πόντο κι έβαλε τον Φοίνικα και πάλι μπροστά στο σκορ 18-19. Ο Πρωτοψάλτης νίκησε το τριπλό μπλοκ κι έκανε το 19-21. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ έκαμνε το 20-22. Άσσος από τον Γάτση 22-22, με τον Καρασαββίδη να μην μπορεί να βγάλει άμυνα. Ο Έλληνας λίμπερο δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα βέβαια επηρεασμένος από την μεγάλη διακοπή. Ο Παπαγγελόπουλος με μπλοκ έκανε το 22-23. Ο Τζουμάκας κρατά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι και τους Συριανούς να μην μπορούν να βγάλουν εύκολη άμυνα. Ο Στερν πήρε τον πόντο έκανε το 23-24, ενώ υπήρχε και διακοπή καθώς οπαδός του γηπεδούχου βγήκε εκτός ελέγχου. Ο Μπράουν, σε ένα τραγικό λάθος, έβαλε τον Φίλιππο και πάλι στο ματς 24-24. Ο Στερν πήρε τον πόντο 24-25 και ο Φέρελ έπεσε στο έδαφος δείχνοντας να πονά. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 24-26 και ο Φοίνικας επιστρέφει μετά από ένα δύσκολο ματς στις νίκες με 1-3 στα σετ. Το «Πειρατικό» αν και μπήκε πολύ καλά στο τέταρτο σετ, έχασε σε αρκετά σημεία την αυτοσυγκέντρωσή του και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Φίλιππου Βέροιας να μπει και πάλι στο ματς και στη διεκδίκηση του σετ. Βέβαια η ομάδα της Σύρου ακόμη προσπαθεί να βρει τα βήματά της και τον ρυθμό που είχε πριν τη διακοπή. Ακόμη θέλει αρκετή δουλειά καθώς οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να τον πιέζουν αρκετά στο ματς με τον Φίλιππο το «Πειρατικό» έδειξε περισσότερα καλά σημάδια από ότι με την Κηφισιά και βέβαια ήταν πιο μαχητικός σε φάσεις που πριν μερικές ημέρες τις έχανε.