Η ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς επικράτησε της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 1-3 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής

Νίκησε και ανέβηκε βαθμολογικά ο Φοίνικας ONEX

  • Κυριακή, 14 Μαρτίου, 2021 - 21:42

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της εξ αναβολής 12 αγωνιστικής, καθώς επικράτησε στο Ζηρίνειο με 1-3 επί της Κηφισιάς. Το «Πειρατικό», με κορυφαίους του Στερν, Ράιτς και Πρωτοψάλτης, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη, κόντρα σε μία πιο έτοιμη αγωνιστικά ομάδα. Μεγάλος πρωταγωνιστικής επίσης για την ομάδα του Φοίνικα ONEX ήταν και ο κεντρικός Καναδός Μπράουν, ο οποίος πήρε επτά πόντους από μπλοκ και πρόσφερε πολύτιμες λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Ο Φοίνικας ONEX, αλλά και η Κηφισιά χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό, με την ομάδα των βορείων προαστίων όμως να είναι από τους πρώτους συλλόγους που έμειναν εκτός δράσης, αλλά κι από τις πρώτες που επέστρεψαν. Ο Φοίνικας από την στιγμή που μπήκε είχε ένα δύσκολο έργο, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες, αλλά και πιο έτοιμες αγωνιστικά και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το «Πειρατικό» σε διάστημα μιας εβδομάδας έδωσε τρεις αναμετρήσεις, με δύο εκτός έδρας αγώνες.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά παρά το γεγονός πως δεν είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα έδειξε περισσότερα καλά στοιχεία και πως βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο επίπεδο που θέλει τόσο ο κόσμος του όσο και ο ίδιος ο Ιγκόρ Γιούρισιτς. Από την πλευρά της η ομάδα του Νίκου Ζαλμά προσπάθησε να πιέσει τον Φοίνικα κυρίως από την γραμμή του σέρβις, όμως οι Συριανοί ανταπεξήλθαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πλέον ο Φοίνικας κοιτά το πρωτάθλημα με διαφορετικό μάτι, μπορεί να έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό, όμως ελπίδες υπάρχουν και όσο υπάρχει το «Πειρατικό» θα παλέψει μέχρι τέλους.

«Καθάρισε» με Στερν το πρώτο σετ

Ο Φοίνικας μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 11-14 της Κηφισιάς. Εκτός αγωνιστικού χώρου η προσπάθεια για επίθεση από πλευράς Κηφισιάς 14-17. Ο Κωτσάκης ήρθε πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων και μείωσε σε 15-17 για τους γηπεδούχους. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε εδώ πως η ζωντανή μετάδοση του αγώνα ξεκίνησε από τα μέσα του πρώτου σετ, κάτι το οποίο θα πρέπει να δει η Volley league, γιατί τέτοια φαινόμενα υποβαθμίζουν το ίδιο το άθλημα. Ο Κωτσάκης με μπλοκ μείωσε σε 16-17 και ο Μπράουν ήρθε να ανταποδώσει και να κάνει το 16-18. Ο Κωτσάκης νίκησε το διπλό μπλοκ κι έκανε το 17-18. Άσσος από πλευράς του Μπάση 18-18 και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε την ομάδα του να χάνει ένα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Ταυτόχρονα ο Φοίνικας, σε αυτό το κομμάτι του αγώνα, έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα η Κηφισιά να το εκμεταλλευτεί και να ισοφαρίσει σε 18-18. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Ράιτς και η ομάδα του Νίκου Ζαλμά πέρασε μπροστά στο σκορ με 19-18. Άσσος από τον Στερν και το «Πειρατικό» πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με 19-20 και τεχνικός της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μπράουν σταμάτησε τον Κωτσάκη πάνω στον φιλέ και το σκορ έγινε 19-21. Άσσος από τον Στερν 19-22 και με τον Στερν στο σέρβις το «Πειρατικό» έχει ένα σερί 0-5. Ακόμη έναν άσσο πήρε ο Στερν 19-23. Τυχερός πόντος για την Κηφισιά, καθώς η μπάλα κύλισε πάνω στον φιλέ και κατέληξε στο τερέν του Φοίνικα 20-23. Ο Ζουπάνη μείωσε σε 21-23. Ο Ράιτς πήρε ένα πολύ κρίσιμο πόντο σε μία δύσκολη φάση κι έκανε το 21-24. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στο σέρβις του Μπράουν 22-24. Ο Πρωτοψάλτης πήρε το μπλοκ άουτ και το σκορ έγινε 22-25. Ο Φοίνικας μπήκε με το δεξί στο παιχνίδι, καθώς άνοιξε το σκορ στα σετ 0-1 δείχνοντας μία καλή αγωνιστική εικόνα.

Τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν στο πρώτο σετ στο τέλος του όταν και ο Στερν πήγε στη γραμμή του σέρβις και το σκορ ήταν 19-19. Ο διεθνής Σλοβένος δυσκόλεψε την υποδοχή της Κηφισιάς, πήρε τρεις άσσους και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Η Κηφισιά προσπάθησε να μπει και πάλι στο ματς, μείωσε σε 21-23, όμως ο Φοίνικας Σύρου ONEX είχε καθαρό μυαλό και πήρε τους πόντους που χρειάζονταν για να κάνει το 0-1.

Ανέβασε στροφές η Κηφισιά και ισοφάρισε σε 1-1

Εκτός αγωνιστικού χώρου το πρώτο σέρβις στο δεύτερο σετ από τον Ράιτς 1-0. Ο Ράιτς, με επίθεση στην πίσω ζώνη, έκανε το 1-1. Ο Παπαδόπουλος, με έξυπνο πλασέ, πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 2-1. Η Κηφισιά, μετά από φάση διαρκείας, πήρε με μπλοκ τον πόντο κάνοντας το 4-2. Ο Παπαγγελόπουλος, με πρώτο, χρόνο μείωσε σε 4-3. Ο Γκαράς δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα στην επίθεση του Ζουπάνι για το 5-4. Εκτός αγωνιστικού χώρου το σέρβις του Πρωτοψάλτη 6-5. Άσσος από τον Κασαμπαλή 7-5. Ο Παπαγγελόπουλος, με πρώτο χρόνο, μείωσε σε 7-6. Ο Ζουπάνη, με έξυπνο πλασέ, έκανε το 8-6. Λάθος από τον Γκαρά και η Κηφισιά ξέφυγε με τρεις 9-6. Ο Μπράουν, με μπλοκ, μείωσε σε 9-7, ενώ η Κηφισιά με τον Παπαδόπουλο είχε βγάλει άμυνα στην επίθεση του Στερν. Ο Ράιτς ήρθε πίσω από τα τρία μέτρα για να μειώσει σε 10-8. Ο Πρωτοψάλτης έκανε το 9-11. Στο φιλέ το σέρβις του Μπράουν 12-9. Στον φιλέ βρήκε ο Μπάσης στην προσπάθειά του για μπλοκ 12-10. Την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ έχασε ο Φοίνικας ONEX με την Ράιτς 13-11. Άσσος από τον Μπάση 14-11 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τους παίκτες του να κάνουν συνεχόμενα λάθη. Ο Παπαγγελόπουλος, με πλασέ, έκανε το 15-13. Η Κηφισιά, παρά την προσπάθεια των Συριανών, καταφέρνει στο διάστημα αυτό να διατηρεί μία διαφορά από δύο έως τέσσερις πόντους. Κακή επίθεση από τον Μπράουν 17-13. Ο Στερν μείωσε σε 17-13 για τον Φοίνικα ONEX. Άσσος από τον Ράιτς 17-15. Στην κόντρα ο Ράιτς 17-16, με τους Συριανούς να τρέχουν, σερί 0-3 και ο Νίκος Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ. Άσσος από τον Στερν και το σκορ έγινε 18-18. Ο Ζουπάνη έκανε το 19-18. Φιλέ βρήκε ο Πρωτοψάλτης και το σκορ έγινε 20-19. Άσσος από τον Μπάση 22-20 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του δεύτερου σετ. Ο Κασαμπαλής στην κόντρα 23-20, με τους Συριανούς να χάνουν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Πρωτοψάλτη. Μπλοκ του Κωτσάκη πάνω στον Πρωτοψάλτη 24-20. Άσσος από τον Κωτσάκη με τον Πρωτοψάλτη να κοιτά την πορεία της μπάλας και η Κηφισιά ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ. Οι παίκτες του Φοίνικα αν και μπήκαν καλά στο παιχνίδι δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο σετ, αφού έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς αν και είχαν τις ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ τις έχασαν όλες και μάλιστα έδιναν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στην ομάδα της Κηφισιά. Οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Συριανούς και ισοφάρισαν σε 1-1.

Ένα δικό του σετ το έκανε θρίλερ  

Ο Παπαγγελόπουλος, με μπλοκ, έκανε το 3-4 για την ομάδα του Φοίνικα ONEX. Λάθος από τον Κασαμπαλή 3-5. Ο Πρωτοψάλτης πήρε έναν δύσκολο πόντο με επίθεση στην πίσω ζώνη 4-7 και ο Νίκος Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ από πλευράς Κηφισιάς. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ για το 5-8. Ο Ράιτς πήρε τον πόντο για το 6-9. Λάθος από πλευράς Μπράουν και τον Φοίνικα να χάνει μία ακόμη ευκαιρία 7-9. Ο διαγώνιος του Φοίνικα πήρε το μπλοκ άουτ για το 8-10. Ο Παπαδόπουλος μείωσε σε 10-11 για την Κηφισιά. Ο Μπάσης, με μπλοκ πάνω στον Στερν, ισοφάρισε σε 11-11. Ο Μπράουν, με μπλοκ, έκανε το 11-13. Ο Ράιτς, με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο, πήρε τον πόντο για το 12-14. Λάθος από τον πασαδόρο της Κηφισιάς 12-15 και ο κ. Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ. Στο +5 (13-18) ο Φοίνικας μετά την λάθος επίθεση από την πλευρά της Κηφισιάς. Ο Ράιτς ήρθε πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων 14-19. Ο Παπαδόπουλος, με μπλοκ πάνω στον Ράιτς, έκανε το 16-19 και ο κ. Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ράντκε πήρε το μπλοκ άουτ για το 16-20. Ο Ζουπάνη πήρε το μπλοκ άουτ, η Κηφισιά τρέχει σερί 3-0 και το σκορ έγινε 19-20. Ο Πρωτοψάλτης πήρε έναν δύσκολο πόντο 19-21. Ο Κωτσάκης μείωσε σε 20-21. Ο Παπαγγελόπουλος, με πρώτο χρόνο, έκανε το 20-22. Ο Ράιτς στην κόντρα επίθεση έκανε το 20-23 για το «Πειρατικό». Ο Μπράουν μπλοκ πάνω στον Ζουπάνη 20-24. Ο Ράιτς νίκησε το μπλοκ της Κηφισιάς έκανε το 21-25 και η ομάδα της Σύρου πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με 1-2. Ο Φοίνικας Σύρου έφτασε στην κατάκτηση του σετ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 21-25, αφού λίγο έλειψε να δώσει την ευκαιρία στην Κηφισιά να το διεκδικήσει. Αρχικά οι παίκτες του κ. Γιούρισιτς ξέφυγαν ακόμη και με πέντε πόντους 13-18, όμως τα λάθη που ακολούθησαν έδωσαν στην Κηφισιά την ευκαιρία να μειώσει σε 20-21. Ο Παπαγγελόπουλος πήρε με πρώτο χρόνο τον πόντο κι έκανε το 20-22 και το μπλοκ του Μπράουν ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα προς τον μέρος του Φοίνικα Σύρου ONEX. Ο Ράιτς, ο οποίος ήταν θετικός σ’ αυτό το σετ, έδωσε τον τελευταίο πόντο στην ομάδα του κάνοντας το 21-25.

Είχε καθαρό μυαλό στο τέλος

Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Κωτσάκη 1-1. Ο Μελλές, με πρώτο χρόνο, έκανε το 3-2 για την ομάδα του. Ο Παπαγγελόπουλος, με ωραίο πρώτο χρόνο, έκανε το 3-3. Άσσος από τον Πρωτοψάλτη καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα 3-4. Στην κόντρα ο Ράιτς, μετά το πολύ κάλο σέρβις του Πρωτοψάλτη, 3-5. Ο Στερν πήρε τον πόντο για το 4-6. Μία ακόμη ευκαιρία έχασε ο Φοίνικας να πάρει τον πόντο, καθώς ο Ράιτς έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου 5-6. Ο Πρωτοψάλτης, με μπλοκ πάνω στον Ζουπάνη, έκανε το 6-9 και ο κ. Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ. Άσσος από τον Στερν 6-10. Ο Πρωτοψάλτης σταμάτησε το μίνι σερί της Κηφισιάς κι έκανε το 8-11. Στην κόντρα ο Ράιτς έκανε το 8-12 και το «Πειρατικό» και πάλι στο +4. Στην ευθεία το πλασέ του Πρωτοψάλτη 9-13. Κάθε πόντος που κατακτά το «Πειρατικό» είναι "χρυσάφι" καθώς έρχεται όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση της νίκης. Άστοχο το σέρβις του Ζουπάνη 11-15. Στο φιλέ σταμάτησε η επίθεση του Στερν 13-15 και οι γηπεδούχοι μείωσαν στους δύο. Στην κόντρα ο Ζουπάνη 14-15 και η Κηφισιά τρέχει σερί 3-0. Κακός, πολύ κακός, πρώτος χρόνος από τον Μπράουν 15-15. Ο Στερν μετά από ώρα και ένα σερί 4-0 για την Κηφισιά με μπλοκ έκανε το 15-16. Νέο μπλοκ από τον Στερν που δίνει λύσεις και πάνω στο φιλέ 15-17 και ο κ. Ζαλμάς κάλεσε τάιμ άουτ. Μπλοκ από τον Μπράουν 16-18 για την ομάδα της Σύρου. Ο Κωτσάκης μείωσε σε 17-18. Η μπάλα βρήκε στην οροφή μετά την άμυνα της Κηφισιάς 18-20. Άσσος από τον Ράντκε 18-21 σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο του σετ. Ο Μπάσης σταμάτησε τον Πρωτοψάλτη και η Κιφισιά μείωσε σε 20-21, αναγκάζοντας τον κ. Γιούρισιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Στο φιλέ το σέρβις του Τσάμπερλεϊν 20-22. Ο Παπαδόπουλος μείωσε σε 21-22. Ο Παπαγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε το 21-23. Ο Φοίνικας έχασε δύο ευκαιρίας να πάρει τον πόντο και ο Ζουπάνη στη συνέχεια μείωσε για την ομάδα του κάνοντας το 22-23. Ο Ράιτς έκανε το 22-24. Ο Ράιτς πήρε τον τελευταίο πόντο κάνοντας το 23-25 κι έκανε το 1-3 τα σετ για τον Φοίνικα Σύρου ONEX. Το «Πειρατικό» μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα πήρε το αίμα του πίσω για την ήττα στη Σύρο από την Κηφισιά. Η ομάδα του κ. Γιούρισιτς έδειξε ακόμη καλύτερα στοιχεία και πως πλέον έχει ανεβάσει την αγωνιστική της απόδοση. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Φοίνικας πήγε στο ματς με την Κηφισιά ουσιαστικά χωρίς προπόνηση, καθώς μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ έπρεπε να ταξιδέψει και να μεταβεί στα βόρεια προάστια. Παρόλα αυτά έδειξε έτοιμος, άντεξε στην πίεση που του ασκήθηκε από την Κηφισιά και πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ο Φοίνικας με το τρίποντο αυτό συνεχίζει τη δική του μάχη για ένα καλό πλασάρισμα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, έτσι ώστε στη συνέχεια να έχει ελπίδες και να διεκδικήσει ακόμη και τον τίτλο.

Ο κεντρικός του Α.Ο. Φοίνικα ΟΝΕΧ Νίκος Παπαγγελόπουλος είπε: «Η περιπέτεια με τον covid-19 μας έκανε να χάσουμε λίγο τον προσανατολισμό μας. Ήταν μία δύσκολη περίοδος στην οποία προσπαθούσαμε μέσω ελλιπών προπονήσεων να βρούμε τα πατήματά μας. Σήμερα δείξαμε ότι αφήνουμε σιγά-σιγά πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Απέναντι στην Κηφισιά ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο έργο. Μπήκαμε δυναμικά, ενώ όσο περνούσε το παιχνίδι ανεβάσαμε την ποιότητα μας της υποδοχής μας, ενώ είχαμε και επιθετικές λύσεις. Η Κηφισιά το πάλεψε, αλλά θεωρώ ότι κάποια στιγμή έμεινε από δυνάμεις. Εμείς χρειαζόμασταν πολύ το τρίποντο και είμαστε ευχαριστημένοι που το κατακτήσαμε. Δεν είχαμε περιθώριο για άλλες βαθμολογικές απώλειες. Όσον αφορά στην επιστροφή μου στο Ζηρίνειο, αυτή τη φορά ως αντίπαλος της Κηφισιάς σίγουρα μου δημιουργεί ιδιαίτερα συναισθήματα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου το έχω ζήσει στην Κηφισιά. Είδα ξανά ανθρώπους και φίλους που έχω συνεργαστεί μαζί τους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ζήσει αξέχαστες στιγμές. Όμως ως επαγγελματίας αθλητής την ώρα του αγώνα άφησα στην άκρη τα συναισθήματα μου και συγκεντρώθηκα απόλυτα για να φτάσει η ομάδα μου στη νίκη».

Ο λίμπερο της Α.Ο.Π. Κηφισιάς Τάσος Σωνάκης είπε: «Ξέραμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Φοίνικας. Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι απο αυτό που δώσαμε στη Σύρο πριν λίγες ημέρες. Από την πλευρά μας κάναμε μία καλή εμφάνιση, όμως σε κάποια σημεία κολλούσαμε δίνοντας εύκολους πόντους, οι οποίοι τελικά στοίχισαν. Πλέον κοιτάμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή».

 

Κηφισιά – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ONEX 1-3

Τα σετ: 22-25, 25-20, 21-25, 23-25 σε 113'

Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Αρβανίτης, Χατζηβασιλείου. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 4-8, 14-16, 19-21, 22-25

2ο σετ: 8-6, 16-13, 21-20, 25-20

3ο σετ: 5-8, 12-16, 19-21, 21-25

4ο σετ: 6-8, 15-16, 18-21, 23-25

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Ζουπάνι 19 (19/39 επ.), Κωτσάκης 17 (14/28 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 52% υπ. - 10% άριστες), Μπάσης 9 (2/6 επ., 4 άσσοι, 3 μπλοκ), Τσάμπερλεϊν 3 (1/5 επ., 2 μπλοκ), Κασαμπαλής 5 (2/4 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος Π. 6 (5/13 επ., 1 μπλοκ, 61% υπ. - 18% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 39% υπ. - 28% άριστες), Σωνάκης (λ), Μελλές.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Μπράουν 7 (0/6 επ., 7 μπλοκ), Ράιτς 25 (24/42 επ., 1 άσσος), Πρωτοψάλτης 11 (9/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 27% άριστες), Παπαγγελόπουλος 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Ράντκε 4 (2/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στερν 13 (6/18 επ., 5 άσσοι, 2 μπλοκ, 53% υπ. - 0% άριστες) / Γκαράς (λ, 69% υπ. - 24% άριστες), Μήλης.

*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 7 άσσους, 44 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν από 8 άσσους, 48 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.