Ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Volley league

Μόνο νίκη για να ελπίζει θέλει το Πειρατικό

  • Παρασκευή, 2 Απριλίου, 2021 - 06:11

Μετά από μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ξεκινούν οι αγώνες της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Volley league. Στην μάχη για τον τίτλο μπαίνουν οι τέσσερις κορυφαίες του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός, ο Φοίνικας Σύρου ONEX, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος τις ομάδες ακολουθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου κι αυτό σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Τώρα όσον αφορά στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα φιλοξενήσει στο κλειστό του αθλητικού κέντρου τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή στις 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3.

Αγωνιστικά προβλήματα για τον Ιγκόρ Γιούρισιτς δεν υπάρχουν αφού έχει στη διάθεσή του όλους τους αθλητές και το «Πειρατικό» θα προσπαθήσει όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά κι ένα καθαρό τρίποντο για να μειώσει την βαθμολογική απόσταση από τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα και έχει διαφορά εννέα βαθμών από τον Φοίνικα ONEX.

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο

Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος έχοντας τον τίτλο του φαβορί κι αυτό γιατί έχουν ξεφύγει βαθμολογικά από τους αντιπάλους τους. Η ομάδα η οποία είναι πιο κοντά είναι ο Φοίνικας ONEX και η οποία βρίσκεται σε απόσταση εννέα βαθμών. Για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ο Ολυμπιακός θα πρέπει σε έξι παιχνίδια να πάρει από εννέα έως 10 βαθμούς. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είναι +9 βαθμούς από τον Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ, +12 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και +14 από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια ο Ολυμπιακός με νίκη στη Σύρο αγκαλιάζει πρόωρα τον τίτλο και ουσιαστικά μετατρέπει τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος σε μία τυπική διαδικασία η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί για να στεφθεί πρωταθλητής.

Μπορεί την ανατροπή το «Πειρατικό»

Από την πλευρά του ο Φοίνικας Σύρου ONEX μπορεί να βρίσκεται με εννέα βαθμούς πίσω στην βαθμολογία από τον Ολυμπιακό, όμως έχει ελπίδες για ανατροπή και μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα τις κυνηγήσει. Το «Πειρατικό» θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό και θέλει μόνο νίκη για να μειώσει την απόσταση και να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου. Επίσης θα πρέπει να διατηρήσει το αήττητο σε όλον τον πρώτο γύρο της δεύτερης φάσης και στα δύο επόμενα παιχνίδια οι «Ερυθρόλευκοι» να έχουν κάποια βαθμολογική απώλεια. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο γύρο η ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς να αναζητήσει την μεγάλη ανατροπή. Η ομάδα της Σύρου μπαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λίγες οι πιθανότητες για Παναθηναϊκό

Τα πάντα αρχίζουν και δυσκολεύουν κάτω από τον Φοίνικα Σύρου ONEX καθώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως απέχει 12 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Ο περσινός πρωταθλητής, όπως όλα δείχνουν, θα χάσει τον τίτλο του, καθώς για να μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κι ένα μικρό θαύμα. Αρχικά οι πράσινοι θα πρέπει να πάρουν και τις έξι αναμετρήσει (να κάνουν το απόλυτο δηλαδή) και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να χάσει τους πέντε από τους έξι αγώνες ή να πάρει λιγότερους από έξι πόντους με Φοίνικα ONEX και ΠΑΟΚ.

Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει ουσιαστικά σ’ αυτή τη φάση ως η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς απέχει 14 ολόκληρους βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Για να μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, θα πρέπει αρχικά να κάνει ένα σερί νικών, να διατηρήσει το αήττητο σ’ αυτή τη δεύτερη φάση και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να πάρει λιγότερους από 4 βαθμούς από Φοίνικα ONEX και Παναθηναϊκό.

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι»

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ξεκινάει τους αγώνες της Β’ φάσης του πρωταθλήματος που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή, κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά και οδηγεί την κούρσα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και την Παρασκευή στις 20:00 θα φιλοξενηθεί από τον Φοίνικα ONEX στο κλειστό της Σύρου.  

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Κωστόπουλος τόνισε: «Την Παρασκευή ξεκινάει η τελική φάση του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στόχος μας είναι η νίκη, όπως και σε κάθε επόμενο παιχνίδι που θα ακολουθήσει. Οι σκέψεις μας στρέφονται σε αυτό και αφήνουμε έξω από το μυαλό μας το προβάδισμα που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι για να επιτευχθεί ο στόχος μας. Όσον αφορά στη διαδικασία των πλει οφ, γνωρίζουμε πως είναι απαιτητικός ο τρόπος διεξαγωγής τους. Λόγο της μικρής περιόδου, μόλις κάποιων ημερών, στις οποίες θα μεσολαβήσουν και ταξίδια, θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες στο να κρατήσουν την μέγιστη απόδοση τους».

 

Πρόγραμμα, διαιτητές, T.V., Β΄ φάσης για τις θέσεις 1-4

Η Ε.Σ.Α.Π. ανακοινώνει το πρόγραμμα της Β΄φάσης του πρωταθλήματος Volley League για τις θέσεις 1-4, τους διαιτητές των δύο πρώτων αγωνιστικών, τις έδρες και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΦΑΣΗΣ – ΘΕΣΕΙΣ 1-4

1η αγωνιστική – Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Άγιος Θωμάς, Μαρούσι, 17:00 (EΡΤ-SPORTS): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ. 

Διαιτητές: Βασιλειάδης Στ., Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Τόλιος, Χατζηβασιλείου. Παρατηρητής: Εμμανοηλίδη.

Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη 20:00 (ΕΡΤ-3): Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεροθόδωρος Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης,Παρατηρητής: Πιρπινιά.

2η αγωνιστική – Τρίτη 6 Απριλίου 2021

PAOK Sports Arena, Πυλαία 18:00 (ΕΡΤ-SPORTS): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης. Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Παρατηρητής: Δεληκωστίδου.

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη 20:00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός – Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Τόλιος, Αρβανίτης, Παρατηρητής: Θεοδωρίδου.

3η αγωνιστική – Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη, 18:00 (ΕΡΤ-SPORTS): Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου – Παναθηναϊκός Α.Ο.
PAOK Sports Arena, Πυλαία, 20:00 (ERT-3): Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

4η αγωνιστική – Tρίτη 13 Απριλίου 2021

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη : Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

PAOK Sports Arena, Πυλαία: Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

5η αγωνιστική – Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Άγιος Θωμάς, Μαρούσι: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη: Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ – Π.Α.Ο.Κ.

6η αγωνιστική – Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.

Άγιος Θωμάς, Μαρούσι: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

 

VOLLEY LEAGUE 2020-21 – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΕΙΣ 1-4

Θ.

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΓ.

Β.

ΣΕΤ

Ν-Η

1.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

14

39

41-9

13-1

2.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

14

30

35-20

10-4

3.

Παναθηναϊκός Α.Ο.

14

27

32-19

10-4

4.

Π.Α.Ο.Κ.

14

25

30-24

7-7

Μετά την κανονική περίοδο θα γίνουν δύο μίνι πρωταθλήματα για το 1-4 και 5-8. Η πρώτη ομάδα του 1-4 θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Στη Β΄φάση θα μεταφερθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου. – Η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα είναι η πρωταθλήτρια.