Την Τετάρτη στις 20:00 ο Φοίνικας ONEX φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley league

Να κλείσει το πρωτάθλημα με νίκη θέλει το «Πειρατικό»

  • Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021 - 06:11

Το τελευταίο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 θα δώσει την Τετάρτη στις 20:00 ο Φοίνικας Σύρου ONEX, ο οποίος θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό. Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μόνο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει νίκη για να διεκδικήσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν από 33 βαθμούς και μοιράζονται την 3η θέση, με τους πράσινους να έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα παίξει εντός με τον Φοίνικα ONEX, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον Ολυμπιακό.

Τώρα, όσον αφορά στο ματς του Φοίνικα ONEX, ο Ιγκόρ Γιούρισιτς θα έχει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, αλλά και αθλητές ενόψει του αγώνα της ημιτελικής φάσης του League Cup. Βέβαια το «Πειρατικό», αν και αδιάφορο βαθμολογικά, θα παίξει για το καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να κλείσει με θετική εμφάνιση το φετινό πρωτάθλημα. Τέλος, η χρονιά κλείνει με τον Φοίνικα ONEX να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley league και να προσπερνά τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και θα μας βγει στο γήπεδο»

Για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της Βόλεϊ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό (14/4, 20.00) μίλησε ο Δημοσθένης Λινάρδος. Ο Έλληνας κεντρικός του «πειρατικού» παράλληλα τόνισε πως στην ομάδα επικρατεί άριστο κλίμα, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στα κρίσιμα παιχνίδια του Λιγκ Καπ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημοσθένης Λινάρδος: «Ο αγώνας της Τετάρτης είναι σημαντικός για εμάς για λόγους γοήτρου, αλλά και για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα του Σαββάτου, για την ημιτελική φάση του League Cup. Η ομάδα είναι απόλυτα προσηλωμένη για τη διοργάνωση αυτή και είναι η τελευταία μας ευκαιρία να κάνουμε υπέρβαση και να κατακτήσουμε ένα κύπελλο. Θέλουμε να διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και θα μας βγει στο γήπεδο».

"Θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το League Cup"

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Ιγκόρ Γιούρισιτς μίλησε για την ήττα με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο εντός έδρας ματς, αλλά και τον αγώνα που ρίχνει την αυλαία του πρωταθλήματος της Volley league: «Πρώτη σκέψη ήταν να ξεκουράσω κάποιους αθλητές και να δώσω χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους. Έχουμε ένα αγώνα ακόμα για να δοκιμάσουμε κάποια σχήματα, το χρειαζόμαστε αυτό. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, βρήκαμε μετά για λίγο τον ρυθμό μας, αλλά είναι δύσκολο να τον διατηρήσεις όταν ξεκινάς με μια εξάδα που δεν έχει ξαναπαίξει μαζί. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η σειρά των αγώνων είναι εξαντλητική και γι' αυτό προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους αθλητές και να τους προστατεύσουμε από τραυματισμούς. Το μυαλό μας είναι στο League Cup και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε αυτό το θεσμό».

Ο διεθνής ακραίος του Α.Ο. Φοινικα ΟΝΕΧ Θανάσης Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Είναι σημαντικό να ξεκουράσουμε την ομάδα ενόψει League Cup και παράλληλα να μη χάσουμε τον ρυθμό μας. Γι' αυτό και ο προπονητής μας έκανε αρκετές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του για το επόμενο παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε αυτό που θα μας ζητήσει. Τα λάθη σήμερα έκαναν τη διαφορά. Είμασταν επιπόλαιοι σε αρκετά σημεία και σίγουρα μας στοίχησαν. Ευχαριστούμε τους φίλους της ομάδας, αλλά και τους χορηγούς μας για όλη τη στήριξη τους. Μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο νησί».

VOLLEY LEAGUE 2020-21 - ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΕΙΣ 1-4

Θ.

ΟΜΑΔΕΣ

ΑΓ.

Β.

ΣΕΤ

Ν-Η

1.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

19

47

51-19

15-4

2.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου

19

38

45-29

13-6

3.

Παναθηναϊκός Α.Ο.

19

33

43-32

12-7

4.

Π.Α.Ο.Κ.

19

33

42-35

10-9