Για ακόμη μία χρονιά ο Ηλίας Θεοδόσης θα φορά τα χρώματα του Φοίνικα ONEX

«Έχω αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με το νησί και την ομάδα»

Ο Ηλίας Θεοδόσης για ακόμη έναν χρόνο θα φορά τη φανέλα του Φοίνικα ONEX. Ο Έλληνας πασαδόρος, μετά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν, ανανέωσε το συμβόλαιό του με το «Πειρατικό» και τη σεζόν 2021-22 θα αγωνίζεται με το Φοίνικα στην Volley league. Όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος μεταξύ της ομάδας και του ιδίοηυ έχει δημιουργηθεί μία πάρα πολύ καλή σχέση και αμοιβαία εκτίμηση. Ο ίδιος έχει γίνει ένα με το νησί και νιώθει ήδη Συριανός. Ο Θεοδόσης χωρίς δεύτερη σκέψη παράμεινε στην αγαπημένη του ομάδα, θέλοντας τη φετινή χρονιά να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο Έλληνας πασαδόρος ξεκίνησε στο περσινό πρωτάθλημα πάρα πολύ καλά, αφού ήταν από τους παίκτες που είχαν διακριθεί και μάλιστα είδε δώσει τα μέγιστα ώστε ο Φοίνικας να δημιουργήσει το δικό του σερί. Στη συνέχεια ο Θεοδόσης στάθηκε άτυχος, αφού ένας τραυματισμός στο χέρι τον άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Παρόλα αυτά, η διοίκηση γνωρίζοντας τόσο τον χαρακτήρα του όσο και την αγάπη του για την ομάδα, αλλά και την ποιότητά του ως παίκτη, ανανέωσε την συνεργασία της με τον Θεοδόση και τη νέα σεζόν θα πορευτούν μαζί στο νέο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Φοίνικας ONEX θα μπει με ακόμη μεγαλύτερους στόχους, αφού θέλει να διεκδικήσει όλους τους εγχώριους τίτλους. Η διοίκηση από την πλευρά της έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και ενίσχυσε την ομάδα με αθλητές εγνωσμένης αξίας.

Στην θέση της πάσας, όπως μας είπε και ο Ηλίας Θεοδόσης, θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αφού έχουν έρθει στην ομάδα ακόμη δύο πολύ καλοί αθλητές. Αυτός ο ανταγωνισμός όπως μας τόνισε θα βοηθήσει τόσο τους ίδιους όσο και την ίδια την ομάδα. Ταυτόχρονα θα μπορούν οι δύο Έλληνες να μάθουν από τον Κουβανό σούπερ σταρ.

Τέλος, ο Φοίνικας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του και στο πρώτο σκέλος οι προπονήσεις έχουν στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών.

«Δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο»

Ο Έλληνας πασαδόρος Ηλίας Θεοδόσης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την ανανέωσή του με τον Φοίνικα ONEX, αλλά και την σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Πράγματι ανανέωσα για ακόμη μία χρονιά με την ομάδα της Σύρου και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Φοίνικα ONEX για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, αλλά και την στήριξη της κατά τη διάρκεια του τραυματισμού μου, στα μέσα στην προηγούμενης σεζόν. Μιλήσαμε αρχικά με τη διοίκηση, είδαμε πως έχουμε κοινούς στόχους και έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Φοίνικας ONEX φέτος έχει δημιουργήσει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο και μπαίνουμε στις προπονήσεις με στόχο να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και μετά την κατάκτηση του League Cup, φέτος θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε και τους άλλους τίτλους, αλλά και να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη».

Ξεκίνησε η σεζόν 2020-21 πάρα πολύ καλά, καθώς ήσουν από τους αθλητές που ξεχώρισαν αφού βοήθησες την ομάδα της Σύρου σε πολλά από τα παιχνίδια που κέρδισε. Πιστεύεις πως αυτές οι εμφανίσεις ήταν και το εισιτήριο για την φετινή ανανέωση της συνεργασία σου με τον Φοίνικα ONEX;

«Έχουμε αναπτύξει μία πάρα πολύ καλή σχέση, τόσο με τη διοίκηση, όσο και με τον κόσμο του νησιού. Υπάρχει μία πολύ καλή σχέση και επαφή και πιστεύω ότι γι’ αυτό το λόγο ήρθε και η νέα συνεργασία».

Ο Φοίνικας ONEX ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του. Ποιά τα πρώτα συμπεράσματα από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, αλλά και από τους νέους συμπαίκτες στην ομάδα, αφού το «Πειρατικό» έχει προχωρήσει στην ανανέωση του ρόστερ κατά μεγάλο βαθμό;

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς για μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό γιατί προπονούμαστε μόλις μία εβδομάδα. Κάνουμε προπονήσεις τόσο εντός, όσο και εκτός κλειστού. Κάνουμε προπονήσεις στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, ώστε να αποκτήσουμε την απαραίτητη φυσική κατάσταση, αλλά και σε παραλίες του νησιού. Φυσικά έχουμε κάνει και μέσα στο κλειστό που έχουμε πιάσει μπάλα, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Σίγουρα οι στόχοι είναι υψηλοί, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό κι αυτό γιατί ο Φοίνικας έχει δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ με ποιοτικούς αθλητές».

Ο Φοίνικας ONEX με τους παίκτες που έχει αποκτήσει θα μπορεί να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους;

«Σίγουρα ο Φοίνικας μπορεί να διεκδικήσει όλους τους εγχώριους τίτλους, γι’ αυτό άλλωστε έχει δημιουργηθεί κι αυτό το ρόστερ, όπου έχουν έρθει αθλητές εγνωσμένης αξίας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να πάρουμε ακόμη περισσότερους τίτλους με την ομάδα της Σύρου».

Το φετινό πρωτάθλημα της Volley League αναμένεται να είναι πιο δυνατό, αφού έχουμε δει τις ομάδες να έχουν προχωρήσει σε αρκετές σπουδαίες μεταγραφές. Πως περιμένεις να εμφανιστούν οι ομάδες της Volley league και πόσο καλό θα κάνει στην εικόνα του ίδιου του αθλήματος;

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σ’ αυτό που αναφέρουμε να πούμε ότι έχει παίξει ρόλο και η επιχορήγηση των ομάδων μέσα από την φορολογία του στοιχήματος. Αυτό το κομμάτι έχει βοηθήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις διοικήσεις των ομάδων, αλλά και την εξέλιξη του αθλήματος. Θα πρέπει πλέον να γίνει μία καλύτερη διαχείριση του χρηματικού ποσού που λαμβάνουν οι ομάδες, έτσι ώστε να φτιαχτεί ένα σωστό σύνολο. Πλέον το πρωτάθλημα της Volley league πιστεύω ότι θα αλλάξει μορφή και θα είναι πολύ καλύτερο. Έχουμε δει πως ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κι εμείς φυσικά έχουν αυξήσει το μπάτζετ. Ο Φοίνικας με την στήριξη της ONEX έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο το οποίο είναι ικανό να διεκδικεί όλους τους εγχώριους τίτλους. Αυτή η άνοδος της ομάδας του Φοίνικα κάνει πολύ καλό τόσο σε εμάς τους παίκτες, αλλά και σε όλο το νησί. Αυτό φυσικά έχει γίνει και με την στήριξη της ONEX, που έχει δώσει σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα».

Όπως όλα δείχνουν και με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα και καμία εξέδρα πλέον δεν θα είναι άδεια. Πόσο θα βοηθήσει κι εσάς αυτή η επιστροφή, αφού η ψυχολογία δεν είναι ίδια όπως με άδειες εξέδρες; 

«Τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι ιδιαίτερη. Την πρώτη χρονιά το πρωτάθλημα ξεκίνησε και στη συνέχεια συνεχίστηκε, πέρσι υπήρχε και πάλι μία διακοπή, η οποία πιστεύω μας αποσυντόνισε και πιστεύω πως αν δεν υπήρχε αυτή εμείς θα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα. Ένα μεγάλο όπλο του Φοίνικα ONEX είναι ο κόσμος του, καθώς είναι πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει συνεχώς. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ πως ο κόσμος της Σύρου γνωρίζει από βόλεϊ και οι φίλαθλοι είναι ένα υγιές κομμάτι της ομάδας. Ελπίζω η κατάσταση φέτος να είναι καλύτερη, να μην υπάρξει καμία διακοπή και σιγά – σιγά να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και πιστεύω πως θα τον έχουμε. Θέλουμε να δούμε και τι μέτρα θα ισχύουν για να μπορεί ο κόσμος να εισέλθει στα γήπεδα και να μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες από κοντά».

Αν δεν υπάρξει καμία διακοπή στο πρωτάθλημα οι ομάδες θα μπορούν να αποκτήσουν ρυθμό και να προσφέρουν θέαμα. Πιστεύεις πως τα πάντα φέτος θα είναι καλύτερα;

«Φυσικά και θα βοηθήσει τις ομάδες αυτό, όπως είπα και πριν αποσυντονίστηκαν οι ομάδες με την περσινή διακοπή. Πολλοί αθλητές νόσησαν και μάλιστα κάποιοι σε δύσκολο βαθμό κι αυτό τους επηρέασε στη συνέχεια. Οι ομάδες αυτές βγήκαν στη συνέχεια εκτός ρυθμού και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Για εμάς τους αθλητές είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό και θέλω να πιστεύω κι εγώ πως φέτος δεν θα υπάρξει κάποια διακοπή στο πρωτάθλημα».

Καθώς ο Φοίνικας, στην θέση της πάσας, έχει προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες, αυτό πιστεύεις θα βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο κι εσάς προσωπικά;

«Σίγουρα και θα βοηθήσει τόσο εμάς όσο και την ομάδα, αφού θα υπάρχει μεγάλο κίνητρο στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Ο πασαδόρος που έχει έρθει από την Κούβα έχει πολύ μεγάλες παραστάσεις και μεγάλη εμπειρία. Θα βοηθήσει σίγουρα εμένα και τον Μάρκο που είμαστε νεότεροι σε ηλικία. Πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει και την ίδια την ομάδα καθώς θα υπάρχει όχι μόνο το προσωπικό όφελος μας αλλά και ομαδικό. Ο Φοίνικας ONEX γενικά έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό κι ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους».