Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι επικράτησε με 3-0 του Φίλιππου Βέροιας, σε ένα εύκολο απόγευμα για τους Συριανούς

Νίκη με σβηστή μηχανή για τον Φοίνικα Σύρου ONEX

Με νίκη συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα της Volley league o Φοίνικας Σύρου ONEΧ, ο οποίος επικράτησε με 3-0 του Φίλιππου Βέροιας, σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί. Η ομάδα της Σύρου χωρίς να ανεβάσει ρυθμό έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-0, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στη Σύρο με μόλις εννέα αθλητές. Η ομάδα της Βέροιας αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα έκανε μεγάλη προσπάθεια για να δώσει το "παρών" στη Σύρο για το ματς με τον Φοίνικα.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν και κράτησαν δυνάμεις για το σπουδαίο ματς της Τετάρτης. Να θυμίσουμε πως την Τετάρτη θα φιλοξενήσουν οι Συριανοί τον Παναθηναϊκό, με τον αγώνα να έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές.

Τώρα όσον αφορά στον Φίλιππο Βέροιας, το συγκρότημα του Τάκη Χριστοφορίδη, αν και ήρθε στη Σύρο με εννέα παίκτες, προσπάθησε να παίξει όσο καλύτερα μπορούσε. Μάλιστα στο τρίτο σετ, εκμεταλλευόμενοι και την χαλάρωση των Συριανών, για  μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ και αρκετοί από τους αθλητές που έπαιξαν έδειξαν καλά στοιχεία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι αρκετά καλά, ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο κομμάτι τους σετ, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να πέσουν χωρίς να δώσουν τη δική τους μάχη. Ο Μιχάλοβιτς, με επίθεση στην ευθεία, έκανε το 8-6 και ο Κόστα από το κέντρο το 10-6. Οι φιλοξενούμενοι, με τον Γιόγκου, μείωσαν σε 13-11, όμως ο Κόστα ανέβασε τη διαφορά στους 5 (16-11) και ο κ. Χριστοφορίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Η εικόνα του σετ από εκεί και πέρα δεν άλλαξε, με τους Συριανούς να ελέγχουν τον ρυθμό και να φτάνουν στην επικράτησή τους με 25-19.

Το δεύτερο σετ είχε έναν μόνο πρωταγωνιστή, αφού οι Συριανοί μπήκαν με πατημένο το γκάζι και δεν έδωσαν καμία ευκαιρία στους φιλοξενούμενους. Από την αρχή άνοιξαν τη διαφορά αφού οι παίκτες του κ. Χριστοφορίδη δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν σε ρυθμό. Μάλιστα το 25-9 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς.

Τέλος, το τρίτο σετ για αρκετά μεγάλο διάστημα είχε μία άγρια ομορφιά, αφού οι γηπεδούχοι είχαν χαλαρώσει μετά το 25-9 στο δεύτερο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι αυτή τη χαλάρωση ήταν μπροστά μέχρι το 15-17. Κάπου εκεί οι Συριανοί πάτησαν γκάζι και με αιχμή του δόρατος τον Καπετανίδη, γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση κι έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 25-20.

Με αλλαγές στη σύνθεσή του ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας ο Φοίνικας Σύρου ONEX, καθώς ο κ. Μιλενκόνσκι θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που μέχρι σήμερα δεν είχαν αγωνισθεί αρκετά. Φανέλα βασικού πήρε ο Θεοδώσης Ηλίας, αλλά και ο Κώστας Καπετανίδης. Στον Πάγκο ο Σκοπιανός τεχνικός άφησε του Δημήτρη Τζούριτς και Ανδρέα Φράγκο. Ακόμη στον πάγκο έμεινε ο Βραζιλιάνος Κεντρικός Κόστα και την θέση του πήρε ο Παπαγγελόπουλος.

 

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αρκετή όρεξη στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 1-2 των Συριανών. Ο Στερν, με ωραία διαγώνιο επίθεση, ισοφάρισε σε 2-2. Ο Παπαγγελόπουλος, με μπλοκ σταμάτησε τον Βαρβεσιώτη, κάνοντας το 3-2.  Στο πρώτο σκέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι αντιστέκονται και με τον Βαρβεσιώτη ισοφάρισαν σε 5-5. Ο Μιχάλοβιτς, μετά από φάση διαρκείας, έκανε το 6-5 για τον Φοίνικα. Ο Ηλίας με μπλοκ πάνω στον Σιούτη έκανε το 7-5. Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία το 8-6. Με ωραίο πλασέ ο Καπετανίδης κι έπειτα την εξαιρετική άμυνα του Ηλία έκανε το 9-6. Ο Κόστα από το κέντρο το 10-6, οι Συριανοί έτρεξαν ένα σερί 3-0 και ο τεχνικός της ομάδας της Βέροιας κάλεσε τάιμ άουτ. Στην κόντρα ο Βαρβεσιώτης μείωσε σε 10-8.  Άσσος για τον Σιούτη 10-9. Ο Μιχάλοβιτς σταμάτησε το 0-3 σερί των φιλοξενούμενων κι έκανε το 11-9. Άσσος για τον Καπετανίδη 12-9. Σαν σε προπόνηση ο Μιχελάκης, μετά το πολύ καλό σέρβις του Γιόγκου, 13-11. Ο Κόστα δυσκόλεψε την υποδοχή και οι παίκτες της Βέροιας δεν κατάφεραν να βγάλουν επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 16-11, η διαφορά για πρώτη φορά να ανέβει στο +5 και ο κ. Χριστοφορίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μομπίν σταμάτησε τον Μιχάλοβιτς και ο Φίλιππος μείωσε σε 16-14. Ο Σονάρι στη συνέχεια με άσσο μείωσε ακόμη περισσότερο 16-15 και οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 0-4 έπειτα από το τάιμ άουτ κ. Χριστοφορίδη. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έκανε το 18-15, δίνοντας νέο αέρα τριών πόντων στην ομάδα του. Νέος άσσος από τον Μιχάλοβιτς 19-15. Στην πίσω ζώνη η επίθεση του Παπαγγελόπουλου 20-16. Ο Στερν με άσσο έφερε τη διαφορά και πάλι στην μέγιστη τιμή της +5 (21-16). Ο Στερν με νέο άσσο έκανε το 22-16. Ο Μιχάλιβιτς με έξυπνο πλασέ έκανε το 24-19. Ο Ηλίας με άσσο έκλεισε το σετ κάνοντας το 25-19 και ο Φοίνικας έκανε το 1-0.

2ο σετ

Ο Στερν πήρε τον πόντο κάνοντας το 2-0 στο δεύτερο σετ. Ο Μιχάλοβιτς με πλασέ έκανε το 4-1 για τους Συριανούς. Ο Κόστα με άσσο έκανε το 5-1. Ο Μιχάλοβιτς σε φάση διαρκείας έκανε το 6-2. Στην κόντρα ο Στερν, μετά το πολύ καλό σέρβις του Μιχάλοβιτς, το 7-2. Ο Φοίνικας στο δεύτερο σετ μπήκε από την αρχή δυνατά, αφού δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα της Βέροιας να πιστέψει ότι μπορεί. Ο Καπετανίδης ήρθε πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων για το 8-2 και ο κ. Χριστοφορίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία το 9-3.  Ωραία συνεργασία των παικτών της ομάδας της Σύρου μεταξύ Ηλία και Καπετανίδη κι ο δεύτερος έκανε το 10-3. Ο Στερν με άσσο το 11-3. Νέος άσσος με τον Στερν 12-3 και η διαφορά στο +9 για τον Φοίνικα. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Βαρβεσιώτη, το σκορ έγινε 13-3 και ο τεχνικός του Φίλιππου κάλεσε άμεσα το δεύτερό του τάιμ άουτ.  Ο Σιούτης πήρε μετά από αρκετή ώρα πόντο για τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 14-4. Ο Κόστα πέφτοντας σταμάτησε τον Γιόγκο για το 16-4. Σαν σε προπόνηση ο Βραζιλιάνος κεντρικός του Φοίνικα 17-4.  Ο Βαρβεσιώτης με άσσο έκανε το 17-6.  Λάθος από τους φιλοξενούμενους 20-6. Ο Καπετανίδης έκανε το 20-7, με το δεύτερο σετ να έχει μόνο έναν πρωταγωνιστή. Ο Στερν το 22-8 με επίθεση στην μικρή διαγώνιο. Ο Μιχάλοβιτς σταμάτησε τον Μομπίν για το 23-8. Έξυπνα ο Στερν στην κόντρα το 24-8.  Στο φιλέ βρήκε η προσπάθειά του για μπλοκ του Στερν 24-9. Με κακό σερβίς από πλευράς Βέροιας ολοκληρώθηκε το δεύτερο σετ, με τον Φοίνικα να επικρατεί με 25-9 και να κάνει εύκολα το 2-0.  

3ο σετ

Ο Μιχάλοβιτς άνοιξε το σκορ στο τρίτο σετ 1-0. Ο Ζαράμπα πήρε το μπλοκ άουτ για το 1-2. Ο Στερν έξυπνα το 2-2. Ο Μομπίν πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 2-3. Λάθος συνεννόηση μεταξύ των παικτών του Φοίνικα και το σκορ έγινε 2-4. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πιέσουν τους Συριανούς ώστε να μην εξελιχθεί και πάλι στο σετ σε παράσταση για έναν. Ο Καπετανίδης πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 4-5. Ο Κόστα, με μπλοκ πάνω στον Βαρβεσιώτη, ισοφάρισε σε 5-5. Ο Καπετανίδης πήρε το μπλοκ άουτ βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 6-5. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Σιούτη 7-5. Ο Γιόγκος πήρε το μπλοκ άουτ από τον Κόστα για το 7-6. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε ο Ηλίας και την θέση του πήρε ο Γαλιώτος. Ο Καπετανίδης χωρίς πρόβλημα το 8-7. Ο Στερν ήρθε από την πίσω ζώνη για να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα 9-9. Ο Μομπίν σταμάτησε τον Μιχάλοβιτς κάνοντας το 9-11. Ο Στερν μείωσε σε 10-11, στο σετ που μέχρι στιγμής είναι ντέρμπι. Άσσος από τον Κόστα 11-11.  Δεύτερος συνεχόμενος άσσος από τον Κόστα 12-11. Στοπ στον Παπαγγελόπουλο από τον Κολομβιανό κεντρικό της Βέροιας 12-13. Λάθος από τον Μιχάλοβιτς στο σέρβις 13-14. Ο Καπετανίδης, με ωραία επίθεση, έκανε το 14-14. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Καπετανίδη, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν διαφορά δύο πόντων 14-16 και ο κ. Μιλεκόνσκι κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε τους παίκτες του χαλαρούς σ’ αυτό το σετ. Ο Καπετανίδης μείωσε σε 16-17 για τους Συριανούς. Άστοχη η προσπάθεια του Βαρβεσιώτη 18-17. Ο Στερν στην κόντρα έκανε το 20-17, με τους Συριανούς να ξεφεύγουν στο σκορ. Ο Καπετανίδης το 21-18. Ο Στερν, με επίθεση στην πίσω ζώνη, το 22-19, οι γηπεδούχοι διατηρούν τη διαφορά των τριών πόντων και ο κ. Χριστοφορίδης κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει τις οδηγίες του στους παίκτες του στο φινάλε του τρίτου σετ. Ο Παπαγγελόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ για το 23-20. Ο Στερν σταμάτησε τον Μομπίν κάνοντας το 24-20 και ο Γαλιώτος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 25-20. Η ομάδα της Σύρου πρόσθεσε μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα της Volley league.

Ο προπονητής του Φοίνικα Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: "Ο Φίλιππος πάλεψε αλλά για μας ήταν εύκολο ματς. Δεν παίξαμε και εμείς καλά αλλά παίξαμε με μία εξάδα για να ξεκουραστούν οι βασικοί επειδή έχουμε δύσκολο ματς την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε το ρυθμό που θέλουμε για τους δύσκολους αγώνες που έρχονται. Έχουμε μπροστά μας 20 αγώνες για το πρωτάθλημα, έρχεται και το Λιγκ Καπ. Θα παλέψουμε όλα τα ματς".
 

Ο προπονητής του Φιλίππου Τάκης Χριστοφορίδης είπε: "Μεγάλο μπράβο στα παιδιά. Από χθες το βράδυ στις 11 είμαστε στους δρόμους και ταξιδεύουμε. Έλειπαν ο βασικός μας πασαδόρος και οι βασικοί μας ακραίοι και βάλαμε κάποια άλλα παιδιά για να πάρουν εμπειρίες. Ζήτησα από τα παιδιά να το χαρούν και να παίξουν. Το ζω και εγώ το ματς κι εγώ. Η ψυχολογία παίζει ρόλο. Δεν έχω παράπονο, τα παιδιά τα έδωσαν όλα αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή δε βλέπω μέλλον. Έχω εντολές από τον πρόεδρο να οδηγήσω την ομάδα μέχρι τέλους. Θα φύγω τελευταίος. Και τα παιδιά με στηρίζουν και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ τον κόσμο της Σύρου που χειροκρότησε αυτά τα παιδιά. Ήρθαμε εννιά άτομα και τα δώσαμε όλα. Μέχρι εκεί μπορούσαμε. Δε ζω από το βόλεϊ, ζω για το βόλεϊ. Δύναμη έχουμε αλλά κάποιοι και στη Βέροια πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την ομάδα".

 

Ο ακραίος του Φοίνικα Κώστας Καπετανίδης είπε: "Ήταν ιδιαίτερο το ματς. Υπήρχε διαφορά επιπέδου και αυτό δε μας βοήθησε να έχουμε το ρυθμό που θέλαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι, πήραμε αυτό που θέλαμε και προχωράμε. Προσωπικά θα ήθελα να παίξω καλύτερα στην υποδοχή στο 1ο σετ. Κοιτάμε το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτά τα δύσκολα ματς και ανυπομονούμε να παίξουμε τα ντέρμπι".

Φοίνικας Σύρου ONEX – Φίλιππος Βέροιας 3-0

Τα σετ: 25-19, 25-09, 25-20 σε 63΄

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-11, 21-16, 25-19
2ο σετ: 8-2, 16-4, 21-7, 25-09
3ο σετ: 8-7, 14-16, 21-17, 25-20

Διαιτητές: Νικάκης, Κουτσής, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Μιχάλοβιτς 11π. (8/15επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Κόστα 7 (2/4επ., 2 μπλοκ, 3 άσσοι), Καπετανίδης 11 (9/12επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 65%υπ., 45%αρ.), Ηλίας 2 (1 μπλοκ, 1 άσσος), Παπαγγελόπουλος 5 (4/11επ., 1 μπλοκ), Στερν 21 (16/20επ., 1 μπλοκ, 29%υπ.) / Καρασαβίδης (λ. - 69%υπ., 62%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Γαλιώτος 2 (1/1επ., 1 μπλοκ).

Α.Π.Σ.ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τάκης Χριστοφορίδης): Γιάγκος 1π. (1/4επ.), Μομπίν Σίρι 9 (7/16επ., 2 μπλοκ, 48%υπ., 19%αρ.), Βαρβετσιώτης 11 (10/34επ., 1 άσσος), Ντουντούδης 1 (1 άσσος), Σιούτης 3 (2/6επ., 1 άσσος), Μπέριο Γιαράμπα 5 (3/4επ., 2 μπλοκ) / Μιχελάκης (λ. - 59%υπ., 355αρ.), Μποζόγκρι 2 (2/3επ.), Κουπατσιάρης.

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν: 11 άσσοι, 40 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Α.Π.Σ.Φίλιππου Βέροιας οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 4 μπλοκ, 25 επιθέσεις, 16 λάθη αντιπάλων.