Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 3-0 των πρασίνων στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής

Σε δαιμονιώδη φόρμα ο Φοίνικας έκανε πάρτι με τον Παναθηναϊκό

Μία σπουδαία νίκη πήρε ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικρατώντας, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο κλειστό του Αθλητικού κέντρου, με τους Συριανούς να πιάνουν σπουδαία απόδοση και να μην αφήνουν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν πάρα πολύ καλό, καθώς κοντραρίστηκαν δύο από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Volley league και ταυτόχρονα έδειξαν πως τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες είναι να αγωνιστούν και στα ημιτελικά του League Cup, όμως κανείς δεν γνωρίζει το πότε.

Τώρα όσον αφορά στον αγώνα, όλα τα σετ είχαν τεράστιο ενδιαφέρον αφού και τα τρία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Βέβαια οι Συριανοί ήταν καλύτεροι στα σημεία, αφού κράτησαν την ψυχραιμία τους σε δύσκολα κομμάτια των σετ, όταν ο Παναθηναϊκός δηλαδή προσπαθούσε να αντεπιτεθεί και να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

Ο Φοίνικας με την νίκη αυτή μείωσε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Παναθηναϊκό και θα πάει την τελευταία αγωνιστική με την καλύτερη ψυχολογία, αλλά και θα εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των αιωνίων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως το «Πειρατικό» μέσα στο 2022 είναι αήττητο, έχει κάνει ένα σερί νικών, με την δική του αντεπίθεση να ξεκινά από τον τελικό τους Σούπερ Καπ.

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Με δεύτερη προσπάθεια ο Βαν ντε ντρις άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκο -1. Ο Φράγκος απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά με τις δύο ομάδες να βγάζουν δύσκολες άμυνες και να δείχνουν με το καλημέρα πόσο πολύ θέλουν το παιχνίδι. Ο Ανδρεόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-4. Ο Φράγκος ισοφάρισε εκ νέου σε 4-4. Ο Κόστα με μπλοκ έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Φοίνικα με 5-4. Ο Κόστα σταμάτησε στα ίσα τον Ρανγκέλ κι έκανε το 7-5 για τους Συριανούς. Ο Φοίνικας τα πάει εξαιρετικά πάνω στον φιλέ και με τον Κόστα με μπλοκ πάνω στον Ράπτη έκανε το 9-7. Η διαφορά για πρώτη φορά στο +3 (11-8) για τους γηπεδούχους, μετά την άσχημη επίθεση από πλευράς Ανδρεόπουλου. Άσσος από τον Στάλεκαρ και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 11-10. Ο Μιχάλοβιτς στην κόντρα για το 13-10. Άσσος από τον Στερν 14-10 και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε άμεσα τάιμ αουτ, αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους. Ο Μιχάλοβιτς είναι σε καλή μέρα κι όταν παίρνει σωστές πάσες τις τελειώνει με χαρακτηριστική ευκολία 18-14. Ο Ανδρεόπουλος με ωραίο χτύπημα στην ευθεία μείωσε σε 19-18, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα σερί 0-3 και ο τεχνικός του Φοίνικα κάλεσε τάιμ άουτ. Το σερί των πρασίνων συνεχίζεται με τον μπλοκ του Ανδρεόπουλου πάνω στον Μιχάλοβιτς και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 19-19. Ο Μιχάλοβιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 22-21. Ο ίδιος παίκτης με μπλοκ έκανε το 23-21 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και κάλεσε αμέσως τάιμ αουτ. Ο Ράπτης μείωσε σε 24-23, όμως ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία τελείωσε το πρώτο σετ για τους Συριανούς κάνοντας το 25-23.

2ο σετ

Ο Κόστα με επίθεση πρώτου χρόνου άνοιξε το σκορ για τον Φοίνικα 1-0. Ο Ράπτης με άσσο έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του στο δεύτερο σετ με 2-3. Ο Βαν Ντε Ντρις πήρε το μπλοκ άουτ κάνοντας το 4-5. Ο Κόστα με μπλοκ πάνω στον Ράπτη έκανε το 8-6 κι έδωσε αέρα δύο πόντων στον Φοίνικα. Ο Ανδρεόπουλος ήρθε πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων και ισοφάρισε σε 9-9. Ο Βαν ντε ντρις έσπασε το τριπλό μπλοκ των γηπεδούχων κι έκανε το 10-11 και στη συνέχεια ο Ράπτης με άσσο έκανε το 10-12. Ο Μιχάλοβιτς στην κόντρα το 12-12.  Άσσος από τον Στάλεκαρ 12-14. Ο Μιχάλοβιτς δεν αφήνει τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε σε 14-15. Στη συνέχεια ήρθε ο Τζούριτς με άσσο να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με 15-14. Ο Στερν με μπλοκ σταμάτησε τον Βαν Ντε Ντρις για το 18-17. Ο Στάλεκαρ με μπλοκ πάνω στον Μιχάλοβιτς έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 18-19. Στο σημείο αυτό οι δύο ομάδες εναλλάσσονται στο σκορ καθώς το σετ είναι πολύ κρίσιμο για την έκβαση της αναμέτρησης. Ο Στάλεκαρ με πρώτο χρόνο έκανε το 19-20. Ο Μιχάλοβιτς πέρασε τη μπάλα ανάμεσα από το διπλό μπλοκ για το 22-21. Ο Ιερεζουέλο πήρε ο ίδιος την προσπάθεια και ισοφάρισε σε 23-23. Ο Ιερεζουέλο με μπλοκ ισοφάρισε σε 24-24, ο τεχνικός της ομάδας του Παναθηναϊκού ζήτησε να εξεταστεί η φάση με τους γηπεδούχους να δικαιώνονται. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ στην κόντρα επίθεση για το 25-24 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. Με δεύτερη πετυχημένη προσπάθεια ο Μιχάλοβιτς έδωσε το σετ στον Φοίνικας με 26-24 κι έκανε το 2-0 για το «Πειρατικό».  

3ο σετ

Ο Βαν Ντε Ντρις πήρε το μπλοκ άουτ κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του 0-1. Ο Στάλεκαρ στην συνέχεια με άσσο έκανε το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μπει πολλοί δυνατά στο τρίτο σετ καθώς έχουν ξεφύγει στο σκορ με τέσσερις πόντους 1-5. Εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασε η προσπάθεια του Ανδρεόπουλου και το «Πειρατικό» μείωσε σε 3-5. Ένα δικό του 3-0 τρέχει ο Φοίνικας, καθώς με τον Τζούριτς έπειτα από φάση διαρκείας έκανε το 4-5. Ο Ιερεζουέλο σταμάτησε τον Βαν Ντε Ντρις και ισοφάρισε σε 5-5. Ο ΜΙχάλοβιτς με άσσο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Σύρου με 6-5, ανεβάζοντας το σερί των γηπεδούχων στο 5-0. Νέο μπλοκ από τον Τζούριτς αυτή την φορά για τον Φοίνικα 7-5.  Ο Ανδρεόπουλος με επίθεση στην ευθεία σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων μειώνοντας σε 7-6. Ο Ιερεζουέλο με μπλοκ έδωσε αέρα τριών πόντων στο «Πειρατικό» 10-7. Ο Μιχάλοβιτς με επίθεση στην ευθεία έκανε το 12-10. Με διπλό λάθος από τον Κόστα οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 12-13 και ο κ. Μιλενκόνσκι κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Φράγκος, μετά από φάση διαρκείας, έφερε το σετ στα ίσα 13-13. Με διπλό μπλοκ του Τζούριτς το «Πειρατικό» έκανε το 15-13, με τον Ραγκέλ να ανεβάζει τους τόνους και τον διαιτητή να καλεί τόσον τον ίδιο όσο και τον κεντρικό του Φοίνικα και δείχνει αρχικά κίτρινη και στη συνέχεια κόκκινη κάρτα 16-14. Ο Τζούριτς με άσσο άνοιξε την ψαλίδα στο +3 (19-16) για τους γηπεδούχους. Κακή επίθεση από τον Βαν Ντε Ντρις 20-16, σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ και ο τεχνικός των πρασίνων κάλεσε τάιμ άουτ. Πλασέ έξυπνο από τον Φράγκο για το 21-17, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τους τέσσερις πόντους της διαφοράς. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ για το 23-19. Ο Τζούρις με μπλοκ πάνω στον Ανδρεόπουλο έκανε το 24-19, αγκαλιάζοντας τη νίκη για την ομάδα του.  Ο Ραγκελ με πρώτο χρόνο μείωσε σε 24-20, όμως με το άστοχο σέρβις του Βαν Ντε Ντρις το σκορ έγινε 25-20 και οι Συριανοί πήραν μία καθαρή νίκη απέναντι στους "πράσινους".