Με Ολυμπιακό εκτός ξεκινά τη Β΄ φάση ο Φοίνικας Σύρου ONEX

Ολοκληρώθηκε, με τους αγώνες του Σαββάτου, η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Volley league, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει πρώτος (37 βαθμούς) και να ξεκινά τη Β΄ φάση με το καλύτερο πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε δεύτερος με 33 πόντους και ο Ολυμπιακός με τον Φοίνικα Σύρου ONEX ισοβάθμησαν στην 3η θέση με 30 βαθμούς.Ο δικέφαλος του Βορρά θα ξεκινήσει τη Β΄ φάση με 12 βαθμούς, έναντι 10 του Παναθηναϊκού και 8 των Φοίνικα Σύρου ONEX και Ολυμπιακού.

Τώρα όσον αφορά στον Φοίνικα, η διαφορά των τεσσάρων βαθμών δεν είναι απαγορευτική και όλα μπορούν να ανατραπούν. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έδειξε πως και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλες τις ομάδες και να κόψει πρώτος την κορδέλα του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιόσκο Μιλεκόνσκι θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στη δεύτερη φάση με μία αρκετά δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση, αφού θα φιλοξενηθεί στο κλειστό του Ρέντη από τον Ολυμπιακό. Στο ματς του πρωταθλήματος επικράτησε στο «Μελίνα Μερκούρη» με 2-3, όμως για να κρατηθεί εντός πρωταθλήματος θα πρέπει να μπει με το δεξί και να πάρει καθαρή νίκη. Αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ, την πρώτη αγωνιστική, παίζει εντός με Κηφισιά και ο Παναθηναϊκός με τον Μίλωνα στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Τα δύσκολα δεν σταματούν εδώ, αφού τη δεύτερη αγωνιστική θα παίξει και πάλι εκτός έδρας η ομάδα της Σύρου, αυτή τη φορά με την Κηφισιά. Την επόμενη το συγκρότημα του κ. Μιλεκόνκσι θα υποδεχθεί τον Μίλωνα στην προθέρμανση του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα, εκτός του μεγάλου βαθμού δυσκολίας, θα έχει και την δική του σημασία. Ο Φοίνικας για να μπορέσει να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει στα ματς που θα ακολουθήσουν τέσσερις περισσότερους βαθμούς και γενικά θα πρέπει να κάνει μία ιδανική Β΄ φάση.

ΤΕΛΙΚΗ - Β΄ ΦΑΣΗ - ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΡΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΦΑΣΗΣ

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 μέχρι 6 στην Α΄ φάση, θα αγωνιστούν σε μίνι-πρωτάθλημα 2 γύρων, σε αγώνες εντός και εκτός έδρας, μεταφέροντας το 50% της μεταξύ τους διαφοράς στη βαθμολογία που έχει προκύψει από την κανονική περίοδο. Η 6η ομάδα της Α΄ φάσης ξεκινάει με 0 βαθμούς. Από εκεί και πέρα προσθέτονται οι βαθμοί της βαθμολογικής διαφορά με την αμέσως πιο πάνω ομάδα διαιρούμενη διά 2. Όταν μετά τη διαίρεση, προκύπτει διαφορά με δεκαδικό αριθμό στρογγυλοποιείται η διαφορά, προς όφελος της ομάδας που προπορεύεται στη βαθμολογία. Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ΦΑΣΗΣ

1η αγωνιστική

2η αγωνιστική

3η αγωνιστική

4η αγωνιστική

5η αγωνιστική

Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Παναθηναϊκός Α.Ο. - A.O.N.Σ. Μίλων

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Π.Α.Ο.Κ.

6η αγωνιστική

7η αγωνιστική

8η αγωνιστική

9η αγωνιστική

10η αγωνιστική

Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Π.Α.Ο.Κ.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Π.Α.Ο.Κ.

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων