Οι Συριανοί επικράτησαν με 3-0 σετ του Μίλωνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης της Volley league

Μπλοκ και σερβίς έδωσαν τη νίκη στον Φοίνικα Σύρου ONEX

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 3-0 σετ του Μίλωνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της β΄ φάσης του πρωταθλήματος της Volley league. Με τη νίκη του αυτή ο Φοίνικας Σύρου ONEX έφτασε τους 14 βαθμούς όσους έχει και Ολυμπιακός. Βέβαια οι Συριανοί έχουν ένα ματς περισσότερο. Ο Ολυμπιακός θα παίξει τη Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε εύκολα της Κηφισιάς, έφτασε τους 19 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ, με ένα ματς λιγότερο, έχει 15. Το «Πειρατικό» με τη νίκη του επί του Μίλωνα παραμένει μέσα στον στόχο του πρωταθλήματος, αφού απέχει μόλις πέντε πόντους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Τώρα όσον αφορά στο ματς με τον Μίλωνα οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση της νίκης και την εξασφάλιση των τριών βαθμών.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν χωρίς πρόβλημα στην κατάκτηση του πρώτου σετ, αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική τους πάνω στον φιλέ, αλλά και τους άσσους που κέρδισαν. Οι παίκτες του κ. Μιλενκόσκι μπήκαν με μεγάλη όρεξη και δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Σάκη Ψάρρα. Το 1-0 ήρθε σχετικά εύκολο και στο πρώτο σετ ο Σκοπιανός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής τόσο στον Παπαδόπουλο όσο και στον Τζουμάκα.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε, με τους Συριανούς να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό και να φτάνουν εύκολα στο 2-0. Η μόνη διαφορά ήταν πως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν προηγούμενοι στο σκορ με 0-1 και 2-3. Το «Πειρατικό» στη συνέχεια πάτησε γκάζι και πήρε μία διαφορά ακόμη και έξι πόντους.

Οι Συριανοί μπήκαν με πατημένο το γκάζι στο τρίτο σετ καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους και μάλιστα από την αρχή κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη διαφορά, την οποία  κράτησαν μέχρι το τέλος. Το «Πειρατικό» αξιοποίησε στο έπακρο τη δυναμική του πάνω στο φιλέ, αλλά και τα πολύ καλά του σέρβις. Μάλιστα πίεσε από την γραμμή του σέρβις, πήρε αρκετούς άσσους, αλλά και χάλασε πολλές πρώτες μπάλες. Το 3-0 ήρθε εύκολα και πλέον οι Συριανοί περιμένουν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού για να δουν αν θα παραμείνουν ισόβαθμοι με τους ερυθρόλευκους ή θα μείνουν κοντά στον ΠΑΟΚ.

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Άστοχο  το πρώτο σέρβις του αγώνα από τον Ανδρέα Φράγκο 0-1. Ο Κόστα με πρώτο χρόνο απάντησε άμεσα κάνοντας το 1-1. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ 3-2. Ο Σλοβένος του Φοίνικα με μπλοκ έκανε το 4-2. Ο Σπυριούνης πήρε το μπλοκ άουτ και ισοφάρισε για την ομάδα του σε 4-4.  Ο πρώτος άσσος του ματς ήταν για τον Φοίνικα και τον Τζούριτς 8-5. Ο Ιερεζουέλο με άσσο έκανε το 10-6 και για πρώτη φορά στο +4 οι Συριανοί. Ο Καϊσλασάλο μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 11-8, έπειτα από ένα μεγάλο ράλι. Ο Κόστα με πρώτο χρόνο έκανε το 12-8. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός των Συριανών με άσσο έκανε το 13-8 κι αμέσως ο κ. Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Τζούριτς με μπλοκ πάνω στον Χανδρινό έκανε το 16-11 και στη συνέχεια ο Ιερεζουέλο έκανε το 17-11 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Ωραία επίθεση στην ευθεία από τον Μιχάλοβιτς για το 18-12, με τη διαφορά στο +6. Ο Παπαδόπουλος μπήκε στη θέση του Φράγκου για το σερβίς. Ο Κόστα με μπλοκ έκανε το 21-13 και το «Πειρατικό» οδεύει προς την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο Παπαδόπουλος με άσσο έκανε το 22-13. Ο Χανδρινός πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 22-14. Ο Στερν με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 24-16. Ο Τζουμάκας στη θέση του ΜΙχάλοβιτς και πήρε αμέσως στη γραμμή του σέρβις και μάλιστα ήταν αυτός που τελείωσε και το πρώτο σετ κάνοντας το 25-16.

2ο σετ

Ο πρώτος πόντος όπως και στο πρώτο σετ πήγε στους φιλοξενούμενους, καθώς ο Κόστα δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα 0-1. Πάνω στο φιλέ η μπάλα στο σέρβις του Μιχάλοβιτς 2-3. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του κεντρικού του Μίλωνα 4-4. Ο Ιερεζουέλο με πλασέ ισοφάρισε σε 5-5. Μονό μπλοκ ο Φράγκος έκανε το 6-5, βάζοντας τον Φοίνικα για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Ο Τζούριτς με άσσο έκανε το 7-5. Με μπλοκ του Τζούριτς πάνω στον Καϊσλασάλο ο Φοίνικας έκανε το 13-10. Νέο μπλοκ από τον Έλληνα κεντρικό 14-10 και τάιμ άουτ κάλεσε ο κ. Ψάρρας. Άσσος από τον Τζούριτς 16-11 και η διαφορά στο +5. Ο Φράγκος στην κόντρα έκανε το 17-11 και ο τεχνικός του Μίλωνα κάλεσε αμέσως το δεύτερό του τάιμ άουτ. Ο Κόστα σταμάτησε τον Σπυριούνη 19-13. Ο Μίλωνας με σερί 0-2 μείωσε με τον Χανδρινό σε 19-15. Ο Καϊσλασάλο με επίθεση στην ευθεία έκανε το 19-16 και σειρά του κ. Μιλενκόσκι να καλέσει τάιμ αουτ, αφού είδε τους παίκτες του να χαλαρώνουν και να χάνουν τη διαφορά των έξι πόντων που είχαν. Ο Φράγκος έκανε στη συνέχεια το 20-16. Κακό σέρβις από τον Κόστα 20-17. Ο Μιχάλοβιτς στην ευθεία 22-17. Ο Τζούριτ ανίκητος πάνω στον φιλέ μετά από φάση διαρκείας έκανε το 23-17. Άσσος από τον Φιλανδό του Μίλωνα 23-19. Ο Τζούριτς πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 25-20 και οι Συριανοί πήραν προβάδισμα με 2-0 στα σετ.  

3ο σετ

Ο Κόστα με προσπάθεια πρώτου χρόνου σε επίθεση στην κόντρα έκανε το 2-0. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός με μπλοκ έκανε το 3-0. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Χανδρινού 4-0 και νωρίς – νωρίς ο Σάκης Ψάρρας κάλεσε το πρώτου του τάιμ άουτ. Μπλοκ πάνω στον Μιχάλοβιτς 4-2. Άσσος από τον Κόστα 6-2. Ο Τζούριτς χωρίς πρόβλημα το 10-5.  Άσσος από τον Ιερεζουέλο για το 12-6 και ο κ. Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ, το δεύτερο σ’ αυτό το σετ. Ο Φράγκος το 13-7, ενώ χρειάστηκε ο Ιερεζουέλο να βγάλει άμυνα αρχικά με το πόδι. Σαν σε προπόνηση ο Κόστα μετά το πολύ καλό σέρβις του Φράγκου 14-7. Ο Τζιουμάκας με μπλοκ πάνω στον Λάππα το 15-7. Ο Παπαλεξίου με πρώτο χρόνο έκανε το 17-9. Ο Στερν με μπλοκ έκανε το 18-9. Ο Καϊσλασάλο με ωραία επίθεση στην ευθεία έκανε το 19-11.  Ο Μούχλιας με πλασέ έκανε το 20-12. Ο Κόστα πήρε το μπλοκ άουτ για το 21-12. Ο Κόστα με πρώτο χρόνο μετά την πάσα του Ηλία που πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου το 22-13. Ο Τζουμάκας πήρε τον πόντο με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο το 23-15. Ο Κόστα με άσσο έκανε το 24-15. Με μπλοκ του Παπαλεξίου ολοκληρώθηκε το σετ 25-15 και το παιχνίδια για τον Φοίνικα Σύρου ONEX.