Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX Χρήστος Καφτηράνης μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό αλλά και το final four του κυπέλλου

«Πιστεύουμε στην ομάδα μας»

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX από το Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στο πρωτάθλημα της Volley League όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος όπου και προκρίθηκε στο final four. Η ομάδα της Σύρου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το κύπελλο καθώς στον ημιτελικό κληρώθηκε με τον Πήγασο Πολίχνης και θα μπει στην αναμέτρηση ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Βέβαια κανείς και τίποτα δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, όμως ένας σοβαρός Φοίνικας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Από εκεί και πέρα η ομάδα του νησιού με τις πολύ καλές εμφανίσεις της έχει καταφέρει να μπει και πάλι στο παιχνίδι του τίτλου και το Σάββατο με νίκη επί του Παναθηναϊκού θα μειώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση από την πρώτη. Ο Πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το ματς που έρχεται και την κρισιμότητά του. Επίσης ο πρόεδρος του «Πειρατικού» αναφέρθηκε και στο final four του κυπέλλου, αλλά και τον κόσμο του νησιού που είναι η κινητήρια δύναμη της ομάδας.  

Ο Φοίνικας διανύει μία εξαιρετική περίοδο που ίσως να είναι και μία από τις καλύτερες σε επαγγελματικό επίπεδο. Από τον τελικό του Σούπερ Καπ κι έπειτα η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο. Προκρίθηκε στο final four του κυπέλλου, είναι στα ημιτελικά του League Cup και το Σάββατο παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ματς της χρονιάς. Αλήθεια πως το ζείτε εσείς από μέσα όλο αυτό και πως νιώθετε που το Σάββατο θα δώσετε ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή;

«Στην ομάδα γίνεται μια ομαδική και εξαιρετική δουλειά. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ομάδα προσπάθεια μας ήταν και είναι η όσο καλύτερη παρουσία της σε όλα τα επίπεδα. Για να έχεις αποτελέσματα στο αγωνιστικό κομμάτι χρειάζεται να χτίσεις, να βελτιώσεις πρώτα το οργανωτικό. Αυτό πιστεύω ότι το φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Η ομάδα μας δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Αυτό αποτυπώνεται πλέον και στην πορεία της. Με την κατάκτηση του σούπερ καπ  έγινε η αρχή και συνεχίζουμε. Είμαστε μέσα και διεκδικούμε όλες τις διοργανώσεις. Είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί μια γροθιά και δουλεύουμε καθημερινά για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα και μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Ο καθένας έχει το ρόλο του και δουλεύει γι' αυτό. Ο αγώνας του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό δεν αποτελεί για μας κάτι το ιδιαίτερο. Είναι ένας ακόμη αγώνας που η ομάδα μας θα προσπαθήσει να κερδίσει. Το πρωτάθλημα, το λέω συνέχεια, έχει ακόμη δρόμο. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και έχουν την ανάλογη δυσκολία. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Αγωνιούμε και χαιρόμαστε σε κάθε αγώνα που δίνουμε».  

Το Σάββατο το περισσότερο άγχος μάλλον θα το έχει ο Παναθηναϊκός κι αυτό γιατί ήδη η χρονιά για την ομάδα σας είναι πετυχημένη. Μία χρονιά η οποία κατάφερε όχι μόνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά απέδειξε πως το «Πειρατικό» είναι στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.

«Ο φοίνικας, η ομάδα μας, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ομάδες. Έχουμε οργανωτικά σχεδόν τα πάντα. Ένα ρόστερ αξιόλογο, με αθλητές παγκοσμίου φήμης και το κυριότερο αξιόλογοι χαρακτήρες. Επίσης ένα δυνατό, έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο σταφ, που καθοδηγείται  άριστα από έναν αξιόλογο προπονητή και άνθρωπο. Άρα έχουμε όλα τα όπλα που χρειαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Όλα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση και παρουσία. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερος λόγω της βαθμολογίας. Είμαστε σε καλή αγωνιστική περίοδο και περιμένουμε όλοι μας το Σάββατο να δούμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι αντάξιο της φήμης και της ιστορίας και των δυο ομάδων. Το «Πειρατικό» είναι εδώ και δηλώνει "παρών" σε όλες τις διοργανώσεις του ελληνικού βόλεϊ. Κατακτήσαμε τη μία και πάμε δυνατά, χωρίς άγχος, για τις υπόλοιπες».   

Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακολουθεί μία σπουδαία διοργάνωση αυτή του final four του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Φοίνικας στο ματς της ημιτελικής φάσης μπαίνει ως φαβορί για τη νίκη κι αυτό γιατί θα παίξει με μία ομάδα που μόλις κέρδισε την άνοδο για την Volley league. Υπάρχει άγχος;

«Ο Φοίνικας, η Σύρος, η ομάδα μας, συμμετέχει και στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει στη Γλυφάδα την επόμενη εβδομάδα, αφού έχει αποκλείσει τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και μάλιστα εκτός έδρας. Αυτό δε σημαίνει τίποτα όμως για τη συνέχεια. Σε ένα final four  δεν υπάρχουν φαβορί. Θα αντιμετωπίσουμε τον Πήγασο Πολίχνης με σοβαρότητα και θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στον τελικό. Εκεί θα είναι ένας αγώνας επίσης διαφορετικός. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα, αγωνιστικά, θα κερδίσει. Πάμε επομένως, χωρίς άγχος, να πάρουμε τον πρώτο αγώνα και να βρεθούμε στον τελικό. Πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Τέλος, να αναφερθούμε και στον κόσμο της Σύρου. Μετά τις αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο στο γήπεδο μπορούν να μπουν περισσότεροι φίλαθλοι και να απολαύσουν μία σπουδαία αναμέτρηση. Μία αναμέτρηση μεταξύ των δύο πιο φορμαρισμένων ομάδων της Volley league. Θα δούμε το Σάββατο και πάλι μία ατμόσφαιρα που θα παραμιλά όλη η Ελλάδα;

«Βλέπετε ο covid, που μας ταλαιπωρεί δυο χρόνια τώρα, άλλαξε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Ο αθλητισμός δεν έμεινε έξω. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα άφησαν μακριά από τους αθλητικούς χώρους όλο τον φίλαθλο κόσμο. Αυτό φυσικά επηρέασε όλες τις ομάδες και πολύ περισσότερο τη δική μας, που στηριζόταν πάρα πολύ στην παρουσία των φιλάθλων μας. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποζημιωθούν, από εδώ και στο εξής. Αρχής γενομένης από το Σάββατο, οι Συριανοί θα μπορούν να  βρεθούν και πάλι κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα και να χαρούμε όλοι μαζί τους αγώνες. Πιστεύουμε πως από το Σάββατο και μετά θα δούμε πάλι μια πολιτισμένη αθλητική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, που θα την ζηλεύει όλη η Ελλάδα. Η ομάδα μας το έχει ανάγκη, θέλει τον κόσμο κοντά της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο φίλαθλος κόσμος της Σύρου  θα ανταποκριθεί και θα ζήσουμε ξανά την ατμόσφαιρα του παρελθόντος.   Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω και πάλι και να ευχαριστήσω ως πρόεδρος της ομάδας τον μεγάλο χορηγό μας, την ΟΝΕΧ και τα Ναυπηγεία, που έχουν αναλάβει το μεγάλο οικονομικό βάρος  ενίσχυσης της ομάδας, σχεδόν ολοκληρωτικά. Φυσικά και τους άλλους, λίγους αλλά σημαντικούς, χορηγούς μας που στην πιο δύσκολη συγκυρία για όλους μας είναι κοντά μας. Σας καλούμε στο γήπεδο το Σάββατο για να απολαύσουμε και να στηρίξουμε την ομάδα μας».