Ο Φοίνικας Σύρου ONEΧ επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της β’ φάσης της Volley league

Νίκησε την Κηφισιά, κοιτά το επόμενο παιχνίδι με τον Μίλωνα

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Κηφισιάς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της β΄ φάσης με 3-0 σετ. Το «Πειρατικό» αν και προβλημάτισε και πάλι στην υποδοχή, κατάφερε να κερδίσει την Κηφισιά χάρη στη δυναμική του πάνω στον φιλέ. Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά αποδείχθηκε και πάλι σκληρό καρύδι αφού δεν το παράτησε το παιχνίδι και το πάλεψε μέχρι το τέλος. Η ομάδα της Σύρου εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε με 3-0 από τον Παναθηναϊκό και τον προσπέρασε στην βαθμολογία ανεβαίνοντας στην 3η θέση.  Ο Φοίνικας Σύρου ONEX με το τρίποντο αυτό παραμένει μέσα στο κόλπο του τίτλου, αφού τίποτα δεν έχει τελειώσει και θα τα δώσει όλα τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Βέβαια το έργο του είναι πολύ δύσκολο, όμως οι Συριανοί θα το παλέψουν μέχρι τέλους. Την επόμενη αγωνιστική το συγκρότημα του κ. Μιλεκόνσκι θα βρεθεί απέναντι στον Μίλωνα και θα περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ξεκίνησε το παιχνίδι με μία σημαντική αλλαγή αφού τη θέση του Ανδρέα Φράγκου πήρε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι, με δύο λάθη  των παικτών του «Πειρατικού», προηγήθηκαν με 0-2. Ο Κόστα μείωσε σε 1-2 με πρώτο χρόνο. Ο Αμπράου πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 1-3. Ο Ιερεζουέλο μείωσε σε 3-5 μετά από φάση διαρκείας. Ο Τζούριτς, με μπλοκ πάνω στον Κωτσάκη, ισοφάρισε σε 5-5. Ο Μίχαλι σταμάτησε τον Παπαδόπουλο κι έκανε το 6-7. Άσσος από τον πασαδόρο της Κηφισιάς 6-8. Ο τεχνικός του Φοίνικα κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε την ομάδα του να μην μπαίνει καλά στο παιχνίδι και να μένει πίσω με τρεις πόντους 6-9. Ο Στερν μείωσε σε 8-9. Ο Κόστα, με μπλοκ πάνω στο Κωστόπουλο, έκανε το 10-10. Άσχημη εκτέλεση από τον Λινάρδο, η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ μπροστά με 12-11. Ο κ. Ορφανός αμέσως κάλεσε τάιμ άουτ αφού είδε την ομάδα του να χάνει με διαφορά τριών πόντων. Ο Ιερεζουέλο, με μπλοκ πάνω στον Κωτσάκη, έκανε το 17-13 και το «Πειρατικό» για πρώτη φορά στο +4. Ο Ντεβέιερ έξυπνα πέρασε τη μπάλα και μείωσε σε 18-15. Ο Κόστα με μονό μπλοκ σταμάτησε τον Μίχαλι κι έκανε το 20-15. Άσσος από τον Ιερεζουέλο για το 21-15. Ο Κωστόπουλος στην κόντρα για το 21-17. Ο Μίχαλι μείωσε ακόμη περισσότερο, αφού οι παίκτες του κ. Μιλεκόνσκι δεν μπορούν να βγάλουν σωστή πρώτη μπάλα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν σε 21-18 και να μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι. Άσσος από τον Παπαδόπουλο καθώς ο Καρασαβίδης, τον οποίο έχει βάλει στόχο ο παίκτης της Κηφισιάς, δεν μπορεί να βγάλει άμυνα. Ο Κωστόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 22-21 και έκανε και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ για το 24-22. Παράβαση από τον κεντρικό της Κηφισιάς ο οποίος βρήκε φιλέ στην προσπάθειά του για μπλοκ κι ο Φοίνικας έπειτα το 25-22 άνοιξε το σκορ στα σετ με 1-0.

2ο σετ

Ο Κωτσάκης έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου από το σέρβις για το 1-0. Ο Αμπράου ισοφάρισε σε 1-1 με επίθεση στην ευθεία. Ο Μίχαλι σταμάτησε τον Τζούριτς και μείωσε για την Κηφισιά σε 8-7. Ο Στερν με μπλοκ έκανε το 9-7. Ο Κωνσταντινίδης μείωσε σε 9-8. Ο Κωστόπουλος, με επίθεση στην μικρή διαγώνιο, έκανε το 10-9 και οι φιλοξενούμενοι με τον Κωτσάκη ισοφάρισαν σε 10-10, καθώς ο Τζούριτς δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Ο Ιερεζουέλο σε ρόλο επιθετικού τελείωσε πολύ ωραία τη φάση κι έκανε το 11-10. Στο φιλέ το σέρβις του Λινάρδου 12-11. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος με άσσο έκανε το 14-12. Ο Μίχαλι, με μπλοκ πάνω στον Μιχάλοβιτς, έφερε το σετ στα ίσα 14-14. Ο Τζούριτς με μπλοκ πάνω στον Αμπράο έκανε το 18-15 και ο κ. Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ. Νέο μπλοκ από τον Τζούριτς πάνω στον Κωστόπουλο, 19-15. Λάθος από πλευράς του Αμπράο 20-15 και οι γηπεδούχοι στο +5. Άσσος από τον Μιχάλοβιτς 21-15. Πολύ ωραία επίθεση από τον Σλοβάκο διαγώνιο το 22-15. Ο Τσούριτς με μπλοκ πάνω στον Κωστόπουλο έκανε το 24-17. Το σετ κρίθηκε μετά το άστοχο σέρβις από πλευράς Κηφισιάς 25-18 και η ομάδα της Σύρου προηγείται με 2-0 στα σετ.

3ο σετ

Ο Τζούριτς με πρώτο χρόνο έκανε το 2-2 στο τρίτο σετ. Ο Έλληνας κεντρικός σαν σε προπόνηση έκανε το 3-2.  Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έπειτα τη βοήθεια κι από το φιλέ έκανε το 4-2. Η Κηφισιά με άσσο από τον Κωστόπουλο ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τζούριτς έχει ανεβάσει την πίεσή του πάνω στο φιλέ και με μπλοκ έκανε το 6-4. Ο Λινάρδος με άσσο έφερε και πάλι το σετ στα ίσα 6-6. Ο Μιχάλοβιτς στην ευθεία, ο Λινάρδος δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα και το σκορ έγινε 7-6. Ο Μίχαλι έβαλε την Κηφισιά μπροστά στο σκορ με 8-9. Ο Παπαδόπολος μείωσε για τον Φοίνικα σε 9-10. Ο Μιχάλοβιτς με μπλοκ έκανε το 11-10 και οι Συριανοί προσπέρασαν ξανά μετά το σερί 3-0.  Άστοχος ο Παπαδόπουλος σε επίθεση πίσω από τα τρία μέτρα 12-13. Ο Στερν, με επίθεση στην πίσω ζώνη, ισοφάρισε σε 13-13. Λάθος θέσεις από πλευράς Κηφισιάς 14-13. Ο Λινάρδος σταμάτησε τον Στερν για το 14-14. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ 15-14. Ο Μίχαλι ήταν άστοχος στην προσπάθειά του και το σκορ έγινε 18-16. Αμέσως ο κ. Ορφανός κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε τον Φοίνικα να ξεφεύγει στο σκορ. Ο Στερν ήρθε πολύ ωραία πίσω από τη ζώνη των τριών μέτρων κι έκανε το σκορ 19-17. Άσσος από τον Παπαγγελόπουλο 21-18 σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ. Ο τεχνικός της Κηφισιάς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς η διαφορά πήγε στο -3 για την ομάδα του. Ο Στερν, με κόντρα επίθεση, έκανε το 23-18, μετά το πολύ σέρβις του Παπαγγελόπουλου. Λάθος από τον Παπαδόπουλο και οι γηπεδούχοι κοντά στην νίκη καθώς το σκορ έγινε 24-18. Ο Μιχάλοβιτς τελείωσε μία δύσκολη φάση, κάνοντας το 25-19 και οι Συριανοί επιστρέφουν στις νίκες και προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία κι ανέβηκε στην 3η θέση.