Ένα… καυτό καλοκαίρι για τον Φοίνικα Σύρου ONEX

Η ONEX, όπως όλα δείχνουν, θα αποχωρήσει από το Ελληνικό Βόλεϊ και κατ’ επέκταση από τον Φοίνικα. Η αποχώρηση της ONEX όπως όλα δείχνουν οφείλετεαι στην έλλειψη επαγγελματικού περιβάλλοντος και σκληρής στάσης των Ελλήνων παικτών, της πολιτείας, αλλά και την απουσία των τοπικών φορέων στο νησί της Σύρου.

Ο μεγάλος χορηγός της ομάδας της Σύρου όπως φαίνεται είναι διατεθειμένος να πατήσει… φρένο και να στηρίζει τον Φοίνικα μέσα σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ο Φοίνικας από εκεί και πέρα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες κι αυτό γιατί όσοι θυμούνται – δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια – κάθε καλοκαίρι ήταν… καυτό. Αυτό γιατί κανείς δεν μπορούσε με σιγουριά να πει πως η ομάδα θα δηλώσει συμμετοχή ή θα έχει τη δυνατότητα για μεταγραφές.

Η περίοδος αυτή είχε περάσει στο παρελθόν μετά τις μεγάλες χορηγίες της ONEX, με τον Φοίνικα να πραγματοποιεί ηχηρές μεταγραφές και να μπαίνει για τα καλά ανάμεσα στους… μεγάλους του Ελληνικού βόλεϊ.

Από εκεί και πέρα αμφίβολη είναι και η παραμονή του νυν προέδρου Χρήστου Καφτηράνη, ο οποίος δεν είναι γνωστό αν θα παραμείνει στην κεφαλή του ΤΑΑ.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ από την ημέρα που έχει λήξει το πρωτάθλημα της Volley league έχει εκφράσει τις σκέψεις του και μία απ’ αυτές είναι η αποχώρησή του. Άλλωστε φέτος το καλοκαίρι έχουμε και εκλογές στον Ερασιτέχνη. Από την πλευρά του ο κ. Καφτηράνης θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του τις επόμενες εβδομάδες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως η ομάδα του Φοίνικα έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις ανανεώσεις παικτών, αφού έχει δώσει τα χέρια με τους Τζούριτς, Ιερεζουέλο και Μιχάλοβιτς. Το θέμα όμως είναι πως μετά κι απ’ αυτή την εξέλιξη δεν είναι γνωστό αν οι παίκτες θα θελήσουν να παραμείνουν στην ομάδα. Μία ομάδα η οποία αν δεν έχει την απόλυτη στήριξη της ONEX θα είναι αποδυναμωμένη.

Οι προβληματισμοί της ONEX

Μία από τις βασικότερες αιτίες που έχουν φέρει την εταιρεία σε αυτήν τη θέση είναι ο εφησυχασμός της τοπικής κοινωνίας. Η ONEX χρειάστηκε από την πλευρά της να καλύψει ένα ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ, από χρέη προηγούμενων ετών. Συνολικά η εταιρεία έχει βάλει πάνω από 1.500.000 ευρώ, λεφτά τα οποία έχουν δοθεί για μεταγραφές παικτών, αλλά και την εξόφληση των παραπάνω χρεών. Από την πλευρά τους οι Έλληνες παίκτες απειλούν με αποχή στο πρωτάθλημα καθώς δεν θέλουν με τίποτα να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Volley league. Κομμάτι το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, αφού στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Τώρα, οι τοπικοί φορείς από την πλευρά τους όσο η ONEX ήταν μέγας χορηγός, επαναπαύτηκαν και δεν έδωσαν καμία βοήθεια στην ομάδα της Σύρου.

Βέβαια μέσα σε όλα θα πρέπει να τονίσουμε εδώ πως είχαμε και τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την πολιτεία, πως οι ομάδες θα ενισχύονταν μέσα από την φορολόγηση του στοιχήματος. Τα λεφτά που δόθηκαν στις ομάδες δεν ήταν αυτά για τα οποία είχαν υπάρξει υποσχέσεις από την πλευρά της πολιτείας.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής μπορούμε να αναφέρουμε, η ONEX δεν θα αποχωρήσει από τον Φοίνικα, όμως δεν θα είναι και ο μεγάλος χορηγός των προηγούμενων ετών. Η διοίκηση που θα αναλάβει να τρέξει το ΤΑΑ θα πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα δρόμου για την εξεύρεση χρημάτων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών  της.

 

Ετικέτες: