΄’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης

Σκέψεις για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Volley league

Με Play off, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Volley league για τη σεζόν 20022-23. Αυτή είναι και η πρόθεση, μετά το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, όπου και συμμετείχαν 10 μέλη. Οριστικές αποφάσεις βέβαια θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση, που αναμένεται να διεξαχθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, το σούπερ καπ θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά και στον τελικό του θεσμού θα συμμετάσχει ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός με τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ.

Επίσης, με καλό μάτι τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είδαν και την προοπτική οι ομάδες να μπορούν να έχουν και πέμπτο ξένο αθλητή. Μέχρι σήμερα στις ομάδες της Volley league  μπορούσαν να αγωνιστούν έως τέσσερις ξένοι. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει και από τον Ιανουάριο κι έπειτα οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να πάρουν ακόμη έναν ξένο αθλητή.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ενώ ενδιαφέρον για την φιλοξενία της κλήρωσης έδειξε ο εκπρόσωπος του νεοφώτιστου Αριστοτέλη Σκύδρας.

Ο Χρήστος Καφτηράνης Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου, μετά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, εκλέχθηκε ως Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ. Ο κ. Καφτηράνης, αφού πρώτα παρέμεινε στον προεδρικό θώκο της ομάδας της Σύρου, κατάφερε να εκλεγεί και στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ. Μην ξεχνάμε πως ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX έκανε προσπάθεια για να μπουν χρήματα στο ταμείο της Volley league, αλλά και οι ομάδες να πάρουν ένα σεβαστό ποσό.

Τέλος στη θέση του προέδρου της ΕΣΑΠ παραμένει ο Παντελής Ταρνατόρος,

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

«Ολοκληρώθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΠ με τη συμμετοχή 10 μελών για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.

Προ της ενάρξεως της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η εγγραφή τριών νέων Τ.Α.Α. Πρόκειται για τον Πήγασο Πολίχνης, τον Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας και Άθλο Ορεστιάδας τα μέλη των οποίων καλωσόρισαν οι εκπρόσωποι των υπολοίπων επτά Τ.Α.Α.

Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικος απολογισμός της χρήσης 2021-22 και ο οικονομικός προϋπολογισμός της περιόδου 2022-23.

Διεξήχθησαν αρχαιρεσίες με θητεία της νέας διοίκησης μέχρι τον Ιούλιο του 2024.

Συμμετείχαν: Δημήτρης Μιχαλόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Παντελής Ταρνατόρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Χρήστος Καφτηράνης (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ), Κώστας Παϊσιάδης (Π.Α.Ο.Κ.), Κώστας Παπασταθόπουλος (Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων), Γιώργος Παπαδόπουλος (Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Γιάννης Δανδάλης (Ο.Φ.Η.), Γιώργος Διονάς (Πήγασος Πολίχνης), Γιώργος Μαραντίδης (Αριστοτέλης Σκύδρας), Γιώργος Τσολακίδης (Άθλος Ορεστιάδας).

Μετά και τη συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Παντελής Ταρνατόρος

Α΄ αντιπρόεδρος: Χρήστος Καφτηράνης

Β΄ αντιπροέδρος: Δημήτρης Μιχαλόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Κώστας Παπασταθόπουλος

Ταμίας: Γιάννης Δανδάλης

Μέλη: Κώστας Παϊσιάδης, Γιώργος Διονάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Μαραντίδης, Γιώργος Τσολακίδης.

Επιτροπή Πρωταθλήματος: Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδόπουλος. Μέλη: Παντελής Ταρνατόρος, Γιώργος Διονάς, Γιώργος Μαραντίδης.

Έγινε ενημέρωση για την ενίσχυση των Τ.Α.Α. από το ποσοστό του τυχερών παιγνίων (Στοίχημα κλπ).

Έγινε συζήτηση για το ζήτημα των ξένων. Επιβεβαιώθηκε η αρχική βούληση των εκπροσώπων των σωματείων πως είναι έτοιμοι για πέντε ξένους με όλα τα θεσμικά και νομικά σενάρια για την επίτευξη του.

Συζητήθηκε το ζήτημα της ενιαίας διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού επιφυλάχθηκε να πάρει θέση.

Συζητήθηκαν διάφορα σενάρια για μικρές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που θα τονώσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του όπως για επιστροφή στα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, 5-6 και 7-10 αλλά το ζήτημα θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Αποφασίστηκε να γίνει Σούπερ Καπ και τη σεζόν 2022-23.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία θα αποφασιστεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ενδιαφέρον για την κλήρωση δήλωσε ο εκπρόσωπος του νεοφώτιστου Αριστοτέλη Σκύδρας».