Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Φοίνικα Σύρου ONEX στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Volley league

Ήταν σε κακή μέρα και πλήρωσε τα λάθη του

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου ONEX από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Volley league. Οι Συριανοί δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και πλήρωσαν τα λάθη τους σε άμυνα και επίθεση. Από την πλευρά τους οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν από το σέρβις και εκμεταλλεύτηκαν όλες τις κακές αντιδράσεις των παικτών του Δημήτρη Καζάζη. Το «Πειρατικό» αγωνίσθηκε χωρίς τον Ράιντελ Ιερεζουέλο, ο οποίος απουσίαζε από το παιχνίδι και τη θέση του πήρε ο Μάρκος Γαλιώτος. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX στα δύο πρώτα σετ παραδόθηκε άνευ όρων, αφού δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του να βγάλει αντίδραση. Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη ανέβασαν την πίεσή τους, έπαιξαν σαν Φοίνικας και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Είχαν πέντε ευκαιρίες να πάρουν το σετ και να μειώσουν σε 2-1, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι, με κορυφαίο τον Σαλβαντόρ Ολίβα Ιντάλγκο, κατάφεραν να βρουν λύσεις από την γραμμή του σέρβις και με δύο άσσους να πάρουν το σετ και ταυτόχρονα την νίκη.

Συγκεκριμένα το «Πειρατικό» προηγήθηκε 24-22 με το μπλοκ του Τζούριτς αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει 24-24 με δύο πόντους του Στερν. Ο Κουμεντάκης και ο Τζούριτς έχασαν τα σερβίς (25-25) και ο Ιντάγλκο έκανε το 26-25 και το 27-26. Ο Φοίνικας προσπέρασε με μπλοκ του Χαραλαμπίδη 29-28 και ο Ολυμπιακός με σερί 3-0 από τους πόντους από το χαμένο σερβίς του Κλίνκενμπεργ και τους 2 άσσους του Ιντάλγκο έκανε το 31-29.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ιντάλγκο στο σερβίς, δείχνοντας πού θα πιέσει τον Φοίνικα και απέκτησε προβάδισμα για το 4-1 με τον Λινάρδο. Με κάρφωμα του Γαλιώτου και άσσο του Τζούριτς ο Φοίνικας έκανε το 6-5, ενώ στο -1 ήταν η διαφορά και στο 9-8 που ήρθε με άσσο του Κλίνκενμπεργκ. Ο Στερν, με μία επίθεση και ένα πλασέ, αύξησε τη διαφορά στο 12-9, ενώ χάρη στο ισχυρό μπλοκ των γηπεδούχων και κάποια λάθη του Φοίνικα που έδωσαν εύκολους πόντους στους αντιπάλους του, η διαφορά αυξήθηκε στο +4 για το 17-13. Στο σημείο εκείνο ο Φοίνικας αδράνησε σημαντικά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επιτεθεί από κάθε σημείο και κυρίως από τα 3 μέτρα και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 25-15.

Με την ίδια πίεση στην υποδοχή εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ για τον Φοίνικα. Ο Ιντάλγκο έκανε με άσσο το 4-0, ο Τζούριτς με κάρφωμα μείωσε για το 5-2, ενώ η διαφορά αυξήθηκε και πάλι για τον Ολυμπιακό στο 11-6. Ο Φοίνικας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση παίζοντας γρήγορα και έκανε με Κλίνκενμπεργκ το 13-8 και Τζούριτς το 16-12, ωστόσο υπέπεσε σε αβίαστα λάθη κυρίως στην άμυνα, προσφέροντας έδαφος στους γηπεδούχους να επιτεθούν και να διπλασιάσουν τα σετ τους με 25-18.

Η αντίδραση για τον Φοίνικα ήρθε στο τρίτο σετ, στο οποίο μπήκε δυναμικά και με μπλοκ του Τζούριτς έκανε το 1-3. Ο Πίτερ Μιχάλοβιτς ήταν αυτός που πήρε από το χέρι την ομάδα και με έξυπνο παιχνίδι την έφερε μπροστά στο σκορ. Έτσι ο Φοίνικας προηγήθηκε 8-3, δύο πόντοι του Ιντάλγκο όμως μείωσαν τη διαφορά στο 6-8. Η ισοφάριση ήρθε στο 9-9 με άσσο του Παγένκ και από εκείνο το σημείο και μετά το σκορ δεν ξέφυγε, με τον Φοίνικα να έχει βραχεία κεφαλή. Στο 22-24 όμως που ήρθε με τριπλό μπλοκ, ο Φοίνικας δεν μπόρεσε να τελειώσει το σετ, ενώ ούτε στα επόμενα 4 set balls που είχε, το έκανε, με αποτέλεσμα ο εξαιρετικός σε όλη την αναμέτρηση Ιντάλγκο να κάνει με δύο άσσους το 31-29.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Ξεκινήσαμε με καλή συγκέντρωση, με καλή τακτική, αλλά στο τρίτο σετ κάτι συνέβη, χάσαμε αυτή τη συγκέντρωση, μερικές φορές στο σερβίς και στο μπλοκ. Ξέρουμε, ότι η Σύρος είναι πολύ δυνατή ομάδα, οπότε ήταν δύσκολο να κερδίσουμε το τρίτο σετ, αλλά θέλω να δω γιατί συνέβη αυτό στο τρίτο σετ».

Ο Ιταλός πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τράβιτσα είπε: «Είμαι χαρούμενος, γιατί κερδίσαμε 3-0 και ήταν ωραίο που το πετύχαμε εδώ, με τον κόσμο μας, που ήρθε να μας δει. Παίξαμε πολύ καλά και στα δύο πρώτα σετ, στο τρίτο κάναμε κάποια λάθη, τα οποία παραλίγο να πληρώσουμε, όμως επιστρέψαμε, μείναμε ψύχραιμοι, ο Σάλβα (σ.σ. Ιντάλγκο) έκανε τη… δουλειά του και κερδίσαμε».

Ο Δημήτρης Καζάζης είπε μετά το τέλος του αγώνα: "Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν σου δίνει δεύτερη ευκαιρία. Όταν δηλαδή έχεις την ευκαιρία όπως στο τρίτο σετ, να μειώσεις στον πόντο και να προχωρήσεις, πρέπει να το κάνεις. Έπρεπε να είμαστε λίγο πιο σκληροί σε αυτό το κομμάτι. Από κει και πέρα όμως θεωρώ ότι μας πίεσε πάρα πολύ ο Ολυμπιακός με το σέρβις. Είχαμε αρκετά προβλήματα. Στις ψηλές μπάλες παρότι προσπαθήσαμε αυτή την εβδομάδα και ξέραμε ότι έτσι θα πάει το παιχνίδι, δεν καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Κάποια στιγμή είχαμε πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση, οπότε θεωρώ ότι ήρθε φυσιολογικά το αποτέλεσμα, αν και θεωρώ ότι το τρίτο σετ είναι από τα σετ που πρέπει να κερδίζουμε και εκεί έδειχνε ο Ολυμπιακός ότι το θέλει περισσότερο. Ξέραμε ότι θα υπήρχε μεγάλη πίεση, ο Ολυμπιακός είναι κορυφαία ομάδα, με μεγάλους παίκτες, προσπαθήσαμε να το κάνουμε, δεν το καταφέραμε. Στο τρίτο που το καταφέραμε και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν με το μέρος μας, τα δύο πολύ καλά σέρβις του Ιντάλγκο είδατε πώς "έγραψαν". 

Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου ONEX  3-0

Τα σετ: 25-15, 25-18, 31-29 σε 84΄.

Διακύμανση

1ο σετ: 8-5, 16-12, 21-14, 25-15

2ο σετ: 8-3, 16-10, 21-16, 25-18

3ο σετ: 3-8, 14-16, 18-21, 31-29

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Στερν 14 (12/25 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 10 (9/18 επ., 1 άσσος, 43% υπ.-29% άρ.), Τράβιτσα 2 (1/2επ., 1 άσσος), Λινάρδος 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Ιντάλγκο 22 (16/19 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ, 38%υπ. – 29% άρ.), Δαλακούρας, Ζουπάνι, Τζιάβρας (λ. 39% υπ., 28% άρ.), Παπαγγελόπουλος, Χανδρινός.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 12 (11/25 επ., 1 άσσος), Παπαλεξίου 3 (3/6 επ.), Χαραλαμπίδης 3 (3 μπλοκ), Γαλιώτος 2 (2/4επ.), Κλίνκενμπεργκ 7 (5/13επ., 2 άσσοι, 64% υπ., 52% άρ.), Τζούριτς 8 (4/6επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Φρομ 7 (7/19 επ., 36%υπ., 32%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. – 35%υπ., 20%άρ.), Ιερεζουέλο, Ρουμελιωτάκης, Μάντζιος, Σωνάκης, Μανωλάκης, Παπαδόπουλος.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 7 μπλοκ, 46 επιθέσεις, 21 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο. Φοίνικα ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ προήλθαν: 4 άσσοι, 6 μπλοκ, 32 επιθέσεις, 20 λάθη αντιπάλων.