Το Σάββατο στις 21:00 ο Φοίνικας Σύρου ONEX φιλοξενείται στη Νέα Σμύρνη από τον Μίλωνα

Μόνο νίκη θέλει το «Πειρατικό»

Το Σάββατο στις 21:00 ο Φοίνικας Σύρου ONEX φιλοξενείται στο γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης στη Νέα Σμύρνη, από τον Μίλωνα. Οι Συριανοί θέλουν μόνο νίκη απέναντι στον Μίλωνα καθώς πλέον δεν έχουν άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Μάλιστα η μέτρια έως κακή πορεία της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη στο πρωτάθλημα της Volley League, έχει φέρει τον Φοίνικα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 11 βαθμούς σε επτά αναμετρήσεις. Ο αντίπαλος του έχει 13 και είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει να επιδείξει θετικές εμφανίσεις και εντός έδρας νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού την 3η αγωνιστική.

Το συγκρότημα του Σάκη Ψάρρα, μπορεί να ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα το πρωτάθλημα της Volley league, όμως γρήγορα κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή εμφανίσεις τετράδας.Στην 3η αγωνιστική επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού, ενώ νίκη με το ίδιο σκορ είχε πετύχει τη δεύτερη αγωνιστική στο εκτός έδρας ματς με τον Πήγασο Πολίχνης. Την 4η αγωνιστική η Κηφισιά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Μίλωνα καθώς επικράτησε με 3-2, ενώ την επόμενη η ομάδα του Σάκη Ψάρρα νίκησε τον ΟΦΗ με 3-1. Ο Μίλωνας προέρχεται από νίκη με 3-1 επί του Αριστοτέλη Σκύδρας και η ψυχολογία των παικτών της ομάδας του κ. Ψάρρα είναι στα ύψη.

Στην αντίπερα όχθη ο Φοίνικας Σύρου ONEX ψάχνει την αντίδραση και τη νίκη που θα του δώσει την απαιτούμενη ψυχολογία και ταυτόχρονα να αντιστρέψει το όχι και τόσο καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μάλιστα η διοίκηση της ομάδας της Σύρου μεσοβδόμαδα χρειάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης στον Δημήτρη Καζάζη και να βάλει φρένο σε μερίδα του τύπου που μιλούσε να πρόωρη αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού.

Το «Πειρατικό» στις επτά έως τώρα αναμετρήσεις έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 11 βαθμούς και να βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά το "τρένο" της τετράδας δεν έχει χαθεί καθώς η διαφορά με τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω δεν είναι μεγάλη καθώς Παναθηναϊκός και Μίλωνας που συμπληρώνουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις έχουν 13 βαθμούς. Με καθαρή νίκη στη Νέα Σμύρνη ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα σκαρφαλώσει πάνω από τον Μίλωνα και θα μπορεί να κοιτάζει το πρωτάθλημα με διαφορετικό μάτι. Βέβαια η μάχη της τετράδας θα δοθεί μέχρι το τέλος, καθώς και η Κηφισιά πλέον δείχνει ικανή να μπει και να φτάσει στα play off του πρωταθλήματος.

Για το παιχνίδι με τον Μίλωνα ο πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου ONEX Ράιντελ Ιερεζουέλο είπε: "Στο παιχνίδι με τον Μίλωνα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Μιλάμε για μία νέα ομάδα, μία ομάδα με πάρα πολύ καλές προοπτικές και αποδόσεις και για αυτό πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες της, γιατί παρότι νέοι, είναι πάρα πολύ ταλαντούχοι και παίζουν εξαιρετικό βόλεϊ. Τα δυνατά σημεία του Μίλωνα, είναι οι παίκτες του που είναι πάρα πολύ καλοί στην επίθεση, παίζουν ένα πάρα πολύ γρήγορο βόλεϊ. Πρέπει λοιπόν να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον δικό τους τρόπο παιξίματος. Θα ένας πολύ δυνατός αγώνας, ένας δύσκολος αγώνας".

Η διαιτησία, το πρόγραμμα και η T.V. της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League 2022-23

Volley League 2022-23

8η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Δεκεμβρίου 2022

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης Νέας Σμύρνης, 21:00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Μαλλιάρα, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Β.Α.Κ. Ηρακλείου Κρήτης, 18:00 (Live Streaming ESAP TV): Ο.Φ.Η. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Τραχαλάκη, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κουνδουράκη, Ξυδάκης, Γραμματεία: Παπαδάκη.

Γυμναστήριο Ζηρίνειο Κηφισιάς, 17:00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Χανδρινός, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Βαρατάσης, Τόλιος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Καλυβίων, 17:30 (Live Streaming ESAP TV): Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Πορτοκαλίδης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Χανός, Σαρακινίδης, Γραμματεία: Συρομάχου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 21:30 (ΕΡΤ-3 HD T.V.): Π.Α.Ο.Κ. - Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Αβραμίδης, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βασδέκης, Σταυρίδης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.