Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη επικράτησε με 3-0 του Αριστοτέλη Σκύδρας

Επέστρεψε στις νίκες ο Φοίνικας Σύρου ONEX

  • Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:16
  • /   Eνημέρωση: 22 Δεκ. 2022 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου αν και δυσκολεύτηκε στα πρώτα δύο σετ επικράτησε με 3-0 του Αριστοτέλη Σκύδρας στο κλειστό του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Οι λιγοστοί φίλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του κλειστού προσπάθησαν από την πλευρά τους να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του Δημήτρη Καζάζη, οι οποίοι χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ για να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων. Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Σκύδρας στο πρώτο σετ έφτασε κοντά στη… έκπληξη, όμως οι Συριανοί είχαν τις λεπτομέρειες με το μέρος τους και έκλεισαν το σετ με 25-23. Η εικόνα του δεύτερου σετ ήταν πάνω – κάτω η ίδια με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα, όμως συνεχώς ένιωθαν την… καυτή ανάσα των παικτών του Αριστοτέλη. Τέλος, στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στην επικράτησή του με 25-16 και ο Φοίνικας Σύρου ONEX επέστρεψε στις νίκες.

 

Ο αγώνας

Ο Φοίνικας Σύρου μπήκε αρκετά καλά στο πρώτο σετ στο οποίο και προηγήθηκε με 12-7 και τον τεχνικό του Αριστοτέλη Σκύδρας να καλεί τάιμ άουτ. Ο Μέντες μετά το τάιμ άουτ πήρε τον πόντο και μείωσε σε 12-8.  Ο ίδιος παίκτης με άσσο μείωσε σε 13—11. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των Συριανών σ’ αυτό το κομμάτι του σετ και αρχικά μείωσαν το σκορ και στη συνέχεια με μπλοκ ισοφάρισαν σε 18-18. Ο Τόρες έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ καθώς σε προσπάθειά του, έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, 20-19. Ο Φρομ με άσχημη επίθεση έδωσε την ευκαιρία στον Αριστοτέλη να περάσει μπροστά στο σκορ με 20-21. Ο Δημήτρης Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ. Ο Χαραλαμπίδης χάρη στο καλό σέρβις του Φρομ, στην κόντρα έκανε το 22-21. Λάθος του Μέντες το 23-21, με τους Συριανούς σε ένα κρίσιμο σημείο να αποκτά προβάδισμα στο σκορ και ο κ. Δρακάκης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Κλίνκεμπεργκ τελείωσε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση για το 24-22. Ο Τόρες μείωσε σε 24-23. Ο Φρομ ήρθε ωραία από τον πάιπ και τελείωσε το σετ με 25-23, κάνοντας το 1-0 έστω και δύσκολα για τον Φοίνικα Σύρου ONEX.

Το πρώτο κομμάτι του δεύτερου σετ ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και να μην μπορούν να ξεφύγουν η μία από την άλλη. Ο Χαραμπίδης με άσσο έβαλε τον Φοίνικα μπροστά με τρεις πόντους 7-4. Το «πειρατικό» πάτησε γκάζι… ανεβάζοντας τη διαφορά στο +4 με το μπλοκ του Γαλιώτου. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αντέδρασαν και μείωσαν σε 9-8 έπειτα το μπλοκ πάνω στον Μιχάλοβιτς. Ο Δημήτρης Καζάζης κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε την ομάδα του να μην βγάζει σωστή επίθεση και την Σκύδρα να ισοφαρίζει σε 10-10. Ο Κουβανός της Σκύδρας έκανε το 15-16 με άσσο, καθώς οι παίκτες του Φοίνικα δεν έβγαλαν άμυνα. Ο Παπαλεξίου με μπλοκ πάνω στον Τσέλιο έφερε τη διαφορά στο +3 (20-17), αναγκάζοντας τον τεχνικό του Αριστοτέλη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Έλληνας κεντρικός έχει πάρα πολύ καλή απόδοση καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τραυματία Τζούριτς. Στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ ο Κλίνκεμπεργκ πήρε άσσο κι έκανε το 22-17 ανεβάζοντας της διαφορά στο +5. Με κορυφαίο με τον Παπαλεξίου οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου σετ κάνοντας το 24-18. Ο Μιχάλοβιτς έπειτα το 0-3 του Αριστοτέλη Σκύδρας πήρε τον πόντο διαμορφώνοντας το 25-21 κι έκανε το 2-0 σετ για τους γηπεδούχους.

 

Και πάλι οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν κοντά στο σκορ η μία στην άλλη. Ο Μιχάλοβιτς ο οποίος δεν ήταν σε καλή κατάσταση πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Παπαλεξίου έβαλε τον Φοίνικα Σύρου ONEX μπροστά με τέσσερις πόντους 11-7. Ο κ. Δρακάκης κάλεσε τάιμ άουτ βλέποντας την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ με πέντε πόντους 12-7. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και οι Συριανοί ξέφυγαν με οκτώ πόντους διαφορά 20-12. Ο Γαλιώτος με ωραίο ανάποδο πλασέ έκανε το 21-12 και ο Μανωλάκης με μπλοκ έκανε το 24-14. Ο Φρομ πήρε το μπλοκ άουτ διαμορφώνοντας το 25-16 κι έκανε το 3-0 στα σετ.