Ήττα και αποκλεισμός από τον τελικό του League Cup για τον Φοίνικα ONEX

Ο Φοίνικας Σύρου δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του League Cup καθώς ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη. Το «πειρατικό» αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, καθώς τα μεγάλα κενά διαστήματα που είχε του στέρησαν κάθε δικαίωμα.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν όλα τα… δώρα των Συριανών και πλέον θα βρεθούν απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό του League Cup.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως οι Συριανοί έχασαν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους αφού βρέθηκαν με δύο πόντους μπροστά 10-12 στο χρυσό σετ. Το εξτρά σετ βέβαια κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς καμιά ομάδα δεν ήθελε να αποκλειστεί.

 

 

Το παιχνίδι

Με πόντο από τον Μιχάλοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Σύρου ONEX 0-1. Στη συνεχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 2-0 κι έκανε το σκορ 5-3. Ο Χιντάλγκο με άσσο έκανε το 14-9 για να ανεβάσει τη διαφορά για τους ερυθρολεύκους στο +5. Ο Μιχάλοβιτς μείωσε σε 17-13, όμως ο Χιντάλγκο έδωσε ακόμη ένα πόντο στους ερυθρολεύκους που ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Αλεξάντερ Σένισιτς κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ με έξι πόντους. Οι γηπεδούχοι κράτησαν παρά την πίεση που άσκησε ο Φοίνικας τη Διαφορά και με δύο άσσους του Χιντάλγκο έκαναν το 25-17, κι έκαναν εύκολα το 1-0 στα σετ.

 

Ολυμπιακός και Φοίνικας ONEX μπήκαν με όρεξη στο δεύτερο χαρίζοντας ωραίες φάσεις στο ξεκίνημά του Μάλιστα το «πειρατικό» με τα μπλοκ να προηγηθεί με 4-5. Ο Παπαλεξίου με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 6-7 και στη συνέχεια ο Ιερεζουέλο με άσο το  6-8. Ο Μιχάλοβιτς νίκησε το διπλό μπλοκ των ερυθρολεύκων κι έκανε το 7-10 σε ένα κομμάτι του σετ που ο Φοίνικας ONEX είναι καλύτερος αγωνιστικά. Ο Στερν ήταν άστοχος και το σκορ έγινε 13-13. Οι ερυθρόλευκοι όσο το σετ προχωρά ανακτά τον έλεγχο της αναμέτρησης και να έχει περάσει μπροστά στο σκορ και τους Συριανούς να προσπαθούν να διατηρηθούν κοντά.  Ο Ολυμπιακός με τον Χιντάλγκο έκανε το 19-16 και στη συνέχεια με τον άσο του Στερν το σκορ έγινε 20-16. Ο κ. Σένισιτς αμέσως κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ και ταυτόχρονα να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Παγιένκ με πρώτο χρόνο έκανε το 21-17. Το σερί των ερυθρολεύκων αυξάνεται ακόμη περισσότερο με τον άσο του Χιντάλγκο 22-17. Το «Πειρατικό» με ένα σερί 0-4 επέστρεψε στο παιχνίδι καθώς μείωσε σε 22-21. Οι Συριανοί σε ένα κρίσιμο σημείο προσπέρασαν στο σκορ με 23-24 έπειτα επαφής στο φιλέ από τους γηπεδούχους. Κόντρα επίθεση από τον Κουμεντάκη και ο Ολυμπιακός το 25-24. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Κλίκεμπεργκ και οι Ερυθρόλευκοι με ένα σερί 3-0 κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να κάνουν το 26-24 και το 2-0 στα σετ.

 

Ο Παπαλεξίου με μπλοκ ισοφάρισε σε 2-2 στο τρίτο σετ, που και πάλι οι δύο ομάδες ξεκινούν με εντυπωσιακές άμυνες. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο έκανε το 5-6. Ο Στερν με επίθεση στην κόντρα το 8-7. Ο Χαραλαμπίδης με μπλοκ έκανε το 8-8 και στη συνέχεια ο Φρομ με άσσο το 8-9. Ο Τράβιτσα με άσσο έκανε το 13-9, με τους φιλοξενούμενους να πληρώνουν και πάλι… ακριβά την δική τους αδράνεια. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεφύγει με επτά πόντους και κρατούν το προβάδισμα που θα του φέρει στην κατάκτηση του σετ. Ο Παπαδόπουλος στην κόντρα το 19-15, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης. Ο Χιντάλγκο χαλάει ακόμη μία άμυνα από τη γραμμή του σέρβις και ο Παγένκ εύκολα το 21-15. Ο Ιερεζουέλο έξυπνα παίρνει τον πόντο 22-17. Ο Παπαλεξίου με μπλοκ μείωσε σε 23-20 και ο κ. Τζουλιάνι βλέποντας αυτήν την εξέλιξη κάλεσε τάιμ άουτ ώστε να σπάσει τον ρυθμό των Συριανών. ο Χιντάλγκο με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 25-21 και το 3-0 κι έστειλε το παιχνίδι σε χρυσό σετ.

Οι Συριανοί δεν μπορούν να βγάλουν σωστά τη πρώτη μπάλα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σωστή επίθεση. Ο Φρομ μετά από μεγάλη προσπάθεια και διαδοχικές άμυνες έκανε το 1-1. Ο Παπαλεξίου με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 2-3. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Μιχάλοβιτς το 4-3. Ο Κουμεντάκης έσπασε το τριπλό μπλοκ του Φοίνικα με πλασέ κι έκανε το 5-3 και αμέσως ο κ. Σένισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Φοβερός πόντος για τους φιλοξενούμενους που μείωσαν σε 7-5. Ο Φρομ μείωσε σε 7-6. Ο Μιχάλοβοτς δέχθηκε το μπλοκ με τους ερυθρόλευκους να κάνουν το 9-6. Ο Μιχάλοβιτς με άσσο μείωσε σε 10-9. Ο Φρομ πήρε το μπλοκ άουτ και το «πειρατικό» ισοφάρισε σε 10-10. Ο Ιερεζουέλο με μονό μπλοκ το 10-11. Νέος άσσος από τον Μιχάλοβιτς 10-12. Σερί 3-0 για τους ερυθρόλευκους σε ένα κρίσιμο σημείο 13-12. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ κι έκανε το 16-14.