Ο Φοίνικας Σύρου ONEX στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, από τον Πήγασο Πολίχνης

Θέλει καθαρή νίκη για να ελπίζει

  • Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 27 Ιαν. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX μέσα σε διάστημα τριών ημερών θα βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπος με τον Πήγασο Πολίχνης. Η πρώτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 19:00 και είναι για την 12 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley league. Η δεύτερη  έχει οριστεί για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και πάλι στο γήπεδο της Πολίχνης, είναι για την Γ’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ και ο νικητής θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τώρα, το «πειρατικό» μετά τις τρεις συνεχής αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πως μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Βέβαια αρχικός στόχος πλέον όλων είναι η είσοδος στην τετράδα του πρωταθλήματος, καθώς ο Φοίνικας Σύρου ONEX έπειτα την κακή πορεία που είχε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έμεινε πίσω βαθμολογικά και κυνηγά τον Μίλωνα και την Κηφισιά. Η ομάδα του κ. Σένισιτς έχει μετά από 11 αγωνιστικές μόλις 18 βαθμούς, με τον Μίλωνα να έχει 22 και την Κηφισιά 20 πόντους.

Η διαφορά φυσικά δεν είναι μεγάλη, όμως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε οι Συριανοί να καταφέρουν να την μαζέψουν και να προσπεράσουν τις δύο ομάδες. 

Τέλος, το ματς του Σαββάτου απέναντι στον Πήγασο Πολίχνης είναι κομβικής σημασίας, καθώς το «πειρατικό» θέλει καθαρή νίκη ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες τους για κατάκτησης της τέταρτης θέσης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως ο Μίλωνας έχει μία πάρα πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, καθώς θα φιλοξενηθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά, από τον Παναθηναϊκό και η Κηφισιά θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ. Με ευνοϊκά αποτελέσματα οι Συριανοί αρχικά με ήττα της Κηφισιάς μπορούν να την προσπεράσουν και με ένα καθαρό σκορ από πλευράς Παναθηναϊκού θα μειώσουν στον πόντο τη διαφορά από τον Μίλωνα.

 

«Έχουμε καλή ψυχολογία» 

Η σκληρή δουλειά που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παίξει το ρόλο της στην αλλαγή της εικόνας του Φοίνικας Σύρου ONEX σύμφωνα με τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη. Ταυτόχρονα ο νεαρός άσσος της ομάδας της Σύρου σημείωσε πως ο κ. Σένισιτς έχει εντοπίσει που χρειάζονται βελτιώσεις και άπαντες δουλεύουν πάνω σ’ αυτά.

Ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης αναφέρθηκε για τις δύο αναμετρήσεις που έχει μπροστά της η ομάδα του απέναντι στον Πήγασο Πολίχνης.

Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δουλεύουμε στις προπονήσεις πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Έχουμε επίσης καλή ψυχολογία, έχουμε παίξει καλά ματς. Από κει και πέρα για το παιχνίδι με τον Πήγασο Πολίχνης, έχουμε την κατάλληλη σοβαρότητα και κάνουμε τις κατάλληλες προπονήσεις ώστε να πάμε να παίξουμε. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Η ομάδα του Πήγασου είναι πολύ μαχητική ως ομάδα, είναι παιδιά που έχουν "δέσει" και προσπαθούν να παίξουν σωστά άμυνα και επίθεση, εκεί θα προσπαθήσουμε κι εμείς να ανταπεξέλθουμε, ώστε να βγάλουμε τα δικά μας δυνατά στοιχεία που θα φέρουν το αποτέλεσμα”.

 

 

Διαιτησία, το πρόγραμμα και η T.V. της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League:

 

Volley League 2022-23

Β΄ΓΥΡΟΣ

12η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Καλυβίων, 18:00, (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης - Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Αβραμίδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Βένος, Χανός, Γραμματεία: Συρομάχου.

Γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Πολίχνη, 19:00, (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βασδέκης, Παπαδοπούλου, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

Γυμναστήριο Ζηρίνειο Κηφισιάς, 21:30 (ΕΡΤ-3 HD T.V.): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Βαρατάσης, Τόλιος, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Μαρούσι, 18:30 (Live Streaming PAO T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ράντσιου, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Καπότης, Μαλλιάρα, Γραμματεία: Μπίτσικα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας

Διαιτητές: Βελώνης, Γεράνιος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σαμοθράκης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.