Η ομάδα του κ. Σένισιτς το Σάββατο στις 21:30 θα φιλοξενηθεί στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά

Τη… ρεβάνς από την Κηφισιά θέλει ο Φοίνικας Σύρου ONEX

  • Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 10 Φεβ. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Να πάρει το… αίμα του πίσω για την ήττα του πρώτου γύρου θέλει ο Φοίνικας Σύρου ONEX. Το Σάββατο στις 21:30 το «πειρατικό» θα φιλοξενηθεί στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά, με την ομάδα από τα βόρεια προάστια να έχει επικρατήσει με 2-3 στο ματς του πρώτου γύρου. Οι Συριανοί από τότε έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου, έχουν βρει τα πατήματά τους και θέλουν να πάρουν καθαρή νίκη, ώστε να διατηρηθούν σε τροχιά τετράδας. Η ομάδα του Αλεξάντερ Σένισιτς προέρχεται από μία μεγάλη νίκη – η πρώτη για την φετινή χρονιά – απέναντι στον Παναθηναϊκό και θέλει να συνεχίσει αυτό το σερί. Μάλιστα, το «πειρατικό» μετά το καθαρό τρίποντο ξέφυγαν από την Κηφισιά στην βαθμολογία, καθώς ο Φοίνικας Σύρου ONEX έχει 24 βαθμούς και η ομάδα από τα βόρια προάστια 20. Οι Συριανοί βέβαια κυνηγούν τον Μίλωνα που έχει 25 και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και τον Παναθηναϊκό με τους 27. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα την Κυριακή στις 17:00 θα φιλοξενηθεί στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο από τον Ο.Φ.Η. Η ομάδα της Κρήτης, από την πλευρά της, κάνει μεγάλο αγώνα για να ανέβει βαθμολογικά, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση με μόλις έξι βαθμούς σε 13 αναμετρήσεις. Το έργο του Ο.Φ.Η. μόνο εύκολο δεν είναι απέναντι στον Μίλωνα, καθώς η ομάδα του κ. Ψάρρα έχει δείξει πως έχει ένα σταθερό πλάνο στο παιχνίδι της και μπαίνει με στόχο τη νίκη. Από εκεί και πέρα η αυλαία της 14ης αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή με το παιχνίδι του Πήγασου Πολίχνης με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός το Σάββατο θα φιλοξενήσει  την Ορεστιάδα, ενώ την Κυριακή ο Αριστοτέλης Σκύδρα να αναμετρηθεί με τον δεύτερο στην βαθμολογία ΠΑΟΚ.

 

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: «βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία»

 

Η Κηφισιά είναι ένας αντίπαλος που ιδίως εντός έδρας, μπορεί να βάλει δύσκολα ακόμα και στους πιο ισχυρούς της αντιπάλους, για αυτό και οι παίκτες του Αλεξάντερ Σένισιτς προετοιμάζονται για ντέρμπι, με την ίδια σοβαρότητα όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι.

Αυτό επεσήμανε και ο λίμπερο της ομάδας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, στοιχεία που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανοδική πορεία του Β’ γύρου.

Για το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Κηφισιά ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, που και για τις δύο ομάδες είναι το τρίποντο και η νίκη ο μεγάλος στόχος. Η Κηφισιά απαρτίζεται από καλούς Έλληνες και ξένους αθλητές και έχει ανταγωνιστεί στα ίσια κάθε αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα. Παραδοσιακά μέσα στην έδρα της μάλιστα, δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στους αντιπάλους της. 

Από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στον Α’ γύρο έχουν αλλάξει πολλά. Η ομάδα μας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, υπάρχει βελτίωση και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Υπάρχει αυτοπεποίθηση πλέον στην ομάδα αλλά και ηρεμία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές μέσα στα παιχνίδια.

Από κει και πέρα, λόγω κάποιων κακών αποτελεσμάτων στον Α’ γύρο, δεν έχουμε το πλεονέκτημα να μιλάμε για εύκολα ή δύσκολα ματς. Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και προετοιμασία. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για άλλο ένα ντέρμπι με μοναδικό στόχο τη νίκη».

 

Το πρόγραμμα των αγώνων

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα γίνει η αναμέτρηση του Πηγάσου Πολίχνης με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής:

 

14η αγωνιστική (11/02/2023) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Πολίχνη, 18:30 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Πήγασος Πολίχνης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Τοσουνίδης, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Βασδέκης, Μαλακίδης, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Μαρούσι, 18:00 (Live Streaming PAO T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Βελώνης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κηφισιάς, 21:30 (ΕΡΤ-3): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Πρέντζας, Ονόπας, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βαρατάσης, Καπότης

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Β.Α.Κ. Ηρακλείου Κρήτης, 17:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Ο.Φ.Η. - Α.Ο.Ν.Σ Μίλων
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Βλαχάκης, Επόπτες: Μανωλάκης, Συκάς, Γραμματεία: Παπαδάκη.

Γυμναστήριο Καλυβίων, 18:00, (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Αβραμίδης, Μαυρίδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βένος, Σαρακινίδης, Γραμματεία: Συρομάχου.