Ντέρμπι έβγαλε η κλήρωση του κυπέλλου

  • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 24 Φεβ. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο. είναι τα ζευγάρια του final-4 του 36ου Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντας» στην Καλαμάτα.

Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων δεν είναι γνωστές, καθώς θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τη διοργανώτρια αρχή.

Η τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών θα φιλοξενηθεί για τρίτη φορά στην πόλη της Καλαμάτας μετά το 2003 και το 2014.
Μάλιστα, όπως και το 2003 Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Για να φτάσει στο Final four του κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άθλου Ορεστιάδας, επικρατώντας με 0-3. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Challenge Cup θέλει να ανακτήσει την ψυχολογία της και ταυτόχρονα να επανέλθει η ηρεμία στο σωματείο. Ο ΠΑΟΚ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην τελική φάση, πέρασε από το Ζηρίνειο, νικώντας την Κηφισιά με 0-3 σετ.

Ο Ολυμπιακός όπως είναι γνωστό χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτό για να κάμψει την αντίσταση του Φοίνικα Σύρου ONEX με 1-3 σετ. Το παιχνίδι της Σύρου είχε διάρκεια περίπου 2,5 ωρών, καθώς όλα τα σετ ήταν γεμάτα, με τις ομάδες να δείχνουν σε πολλές φάσεις τις πλούσιες αρετές τους.

Τέλος, ο Μίλωνας που επιστρέφει σε final four έπειτα από 15 χρόνια, επικράτησε του Άρη Θεσσαλονίκης με 0-3 σετ. Οι δύο ομάδες είχαν διαφορά μία κατηγορία, καθώς οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονται στην pre league, ενώ το συγκρότημα του Σάκη Ψάρρα στην Volley league.