Με νίκη έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο Φοίνικας Σύρου που επικράτησε με 1-3 του Αριστοτέλη Σκύδρας

Με πλεονέκτημα έδρας για την μάχη της 5ης θέσης

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 1-3 του Αριστοτέλη Σκύδρας και έκλεισε με νίκη το πρωτάθλημα της Volley league. Το «πειρατικό» εξασφάλισε την πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα ματς με την Κηφισιά.

Τώρα το παιχνίδι είχε δύο… πρόσωπα, καθώς οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν εύκολα στα δύο πρώτα σετ, όμως στη συνέχεια ο Αριστοτέλης Σκύδρας ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε σε 1-2. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τους γηπεδούχους και τον Φοίνικα ONEX να δίνουν τα πάντα για να το κατακτήσουν.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, 0 Φοίνικας Σύρου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι καθώς ξέφυγε με έξι πόντους (3-9) του Αριστοτέλη Σκύδρας. Ο Φουρτάδο με μπλοκ έκανε το 4-11 και ανάγκασε τον τεχνικό των γηπεδούχων να καλέσει το δεύτερό του τάιμ άουτ στο σετ. Ο Φρομ στην κόντρα έκανε το 7-14, διατηρώντας το προβάδισμα των επτά πόντων. Ο Τόρρες με δύο άσσους μείωσε σε 12-16 για τους γηπεδούχους και ο κ. Σένισιτς κάλεσε τάιμ αουτ, καθώς είδε τη διαφορά να μειώνεται. Ο Φρομ σταμάτησε με μονό μπλοκ τον Κουβανό του Αριστοτέλη κι έκανε το 16-21. Ο Φρομ διαμόρφωσε με επίθεση από την πίσω ζώνη το 20-25 κι έκανε το 0-1 στα σετ.

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν κοντά στο σκορ, με τον Φοίνικα βέβαια να έχει μένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων (4-6)  και τον Μιχάλοβιτς με πλασέ να κάνει το 5-7. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν… γκάζι κι έφεραν τη διαφορά στο +5 (5-10) και ο τεχνικός της ομάδας της Σκύδρας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Φουρτάδο με μπλοκ έκανε το 6-14, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +8 για τον Φοίνικα ONEX. Ο Μέντες νίκησε το μπλοκ των Συριανών και μείωσε σε 11-17. Ο Φρομ με άσσο έκανε το 11-19, με τους Συριανούς να έχουν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους. Ο Μιχάλοβιτς με μπλοκ έκανε το 15-22 και στη συνέχεια ο Κλίκεμπεργκ έκανε το 16-23. Το σετ ολοκληρώθηκε με λάθος των γηπεδούχων και το σκορ διαμορφώθηκε στο 17-25.

Ο Αριστοτέλης πέρασε με τον Μέντες μπροστά στο σκορ με 5-4 και ο Τόρρες στη συνέχεια διαμόρφωσε σε 6-4. Ο Φρομ αν και είχε τριπλό μπλοκ μπροστά του κατάφερε να τελειώσει την επίθεση και να μειώσει σε 11-10. Ο Γαλιώτος πήρε την ευθύνη της επίθεση και μείωσε σε 13-12. Η διαφορά για τους γηπεδούχους μετά τον άσσο του Τόρρες έφτασε τους τέσσερις (16-12). Ο Τζούριτς μείωσε σε 23-18, όμως οι γηπεδούχοι με τον Βλαχόπουλο έκαναν το 25-20 και μείωσαν σε 1-2 στα σετ.

Στο τέταρτο οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο στο ξεκίνημά του, καθώς τόσο ο Αριστοτέλης το ήθελε για την ισοφάριση, όσο και ο Φοίνικας για να πάρει τη νίκη. Ο Παπαδόπουλος μετά το πολύ καλό σέρβις του Ρουμελιωτάκη έκανε το 9-11. Οι φιλοξενούμενοι, αν και βρέθηκαν με τρεις πόντους πίσω (10-13), κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 13-13 και στη συνέχεια ο Τόρρες έκανε το 14-13, ανεβάζοντας το σερί των γηπεδούχων στο 4-0. Ο Μιχάλοβιτς μετά από φάση διαρκείας έκανε το 15-16. Ο Τόρρες έστειλε τη μπάλα εκτός και ο Φοίνικας Σύρου πέρασε μπροστά στο σκορ με 20-21. Λάθος από τον Τζούριτς, οποίος προσπάθησε αλλά δεν πήρε το μπλοκ άουτ 22-21. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ και ισοφάρισε σε 24-24. Ο Φουρτάδο με μπλοκ έκανε το 25-27 και ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 1-3 σετ.