Το πάλεψε μέχρι τέλους ο Φοίνικας Σύρου, στον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας

Ο Νηρέας Χίου πρωταθλητής Αιγαίου

Ο Νηρέας Χίου ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού της Ζ’ περιφέρειας, όπου επικράτησε με 3-1 σετ του Φοίνικα Σύρου. Οι Αθλήτριες του Γιώργου Αλτουβά μπήκαν μουδιασμένα στον παιχνίδι, με τις Χιώτισσες να το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Ο Νηρέας χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία έκανε το 0-1 στα σετ έπειτα το 18-25. Στο δεύτερο σετ αν και απέκτησαν μία σημαντική διαφορά ακόμη και με έξι πόντους, οι Συριανές δεν κατάφεραν να πάρουν το σετ, με την ομάδα της Χίου να επικρατεί με 22-25. Στο τρίτο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς ο Νηρέας ήταν αυτός που απέκτησε προβάδισμα ακόμη και με έξι πόντους, όμως η ψυχή των κοριτσιών του Φοίνικα Σύρου μίλησε και μετά από ένα εντυπωσιακό σερί έκαναν το 25-23 και μείωσαν σε 2-1.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, ο Φοίνικας Σύρου έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει, καθώς σε ένα κρισιμότατο σημείο ο διαιτητής έδωσε τον πόντο στην ομάδα της Χίου και το σκορ έγινε 22-24. Στο σημείο αυτό ο «άρχοντας του αγώνα» απέβαλε με κίτρινη – κόκκινη τον προπονητή του Φοίνικα Σύρου Γιώργο Αλτουβά. Ο τεχνικός των Συριανών διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για την απόφασή του και τον απέβαλε από το παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο πόντος έπειτα από φάση διαρκείας κατέληξε στον Νηρέα Χίου με το σκορ να γίνεται 22-25 και τα σετ 1-3.

Οι Συριανές αθλήτριες μετά τα δύο πρώτα σετ ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας του Αιγαίου, έχοντας το κεφάλι ψηλά.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Χίου μετά την κατάκτηση του τίτλου θα συνεχίσει την προσπάθειά της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.