Η ομάδα των Βορείων Προαστίων απέκτησε το προβάδισμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης

Πέρασε από τη Σύρο η Κηφισιά

Η Κηφισιά επικράτησε με 0-3 του Φοίνικα ONEX στο κλειστό της Σύρου κι απέκτησε το προβάδισμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης. Οι Συριανοί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην πρώτη πάσα, καθώς δεν είχαν καλές υποδοχές στα σέρβις των παικτών του κ. Χριστοφιδέλη.

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα πήγαιναν πόντο – πόντο, καθώς τόσο ο Φοίνικας ONEX όσο και η Κηφισιά είχαν άμεσες απαντήσεις. Η Κηφισιά με ωραία φάση από τον Οκοσάνεβιτς κατάφερε να πάρει τον πόντο και να κάνει το 8-10. Ο Μορέιρα σταμάτησε τον Μιχάλοβιτς, με τους φιλοξενούμενους  να ξεφεύγουν με τρεις πόντους 9-12 και ο κ. Σένισιτς στη συνέχεια κάλεσε τάιμ άουτ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους καθώς πίεσαν από την γραμμή του σέρβις κι έφεραν τη διαφορά στο +5 (12-17). Ο Φοίνικας από την πλευρά του μείωσε σε 14-17, όμως η Κηφισιά είχε τον τρόπο να τελειώνει τις φάσεις και να παίρνει τους πόντους. Ο Οκοσάνοβιτς με επίθεση στην κόντρα έκανε το 15-20 και ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου κάλεσε νέο τάιμ άουτ, αφού είδε τους παίκτες του να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Μάικον με άσσο ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (17-23), με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Ρικάρντο πήρε το μπλοκ άουτ για το 19-24. Η Κηφισιά επικράτησε στο πρώτο σετ με 19-25 κι έκανε το 0-1 στα σετ.

Η εικόνα στο ξεκίνημά του δεύτερου σετ ήταν πανομοιότυπη με του πρώτου, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να πιέζουν τους Συριανούς από την γραμμή του σερβίς. Ο Ρικάρντο πήρε το μπλοκ άουτ κι έβαλε την Κηφισιά μπροστά στο σκορ με 6-7 και στη συνέχεια ο Φουρτάδο ισοφάρισε σε 7-7. Ο Τζούριτς με άσσο έκανε το 14-12 για τους Συριανούς. Ο νεαρός κεντρικός της Κηφισιάς σταμάτησε τον Φουρτάδο και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 14-14. Η Κηφισιά στη συνέχεια ξέφυγε με τρεις πόντους 15-18 και ο τεχνικός των Συριανών κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Ρικάρντο με άσσο έκανε το 16-20 και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμη περισσότερο στο σκορ. Ο Ρουμελιωτάκης μείωσε σε 18-21 έπειτα από μία δύσκολη επίθεση. Ο Τσέιβερς με επίθεση από την πίσω ζώνη έκανε το 18-22. Λάθος από τον Κλίκεμπεργκ και το σκορ έγινε 21-24. Ο Φουρτάδο με μπλοκ μείωσε σε 23-24 και έβαλε τον Φοίνικα και πάλι μέσα στη διεκδίκηση του σετ, όμως στη συνέχεια οι Συριανοί δεν κατάφεραν να περάσουν τη μπάλα από τη γραμμή του σέρβις και το 23-25 έδωσε και το δεύτερο σετ στην Κηφισιά.

Η ομάδα των βορείων προαστίων άνοιξε το σκορ και στο τρίτο σετ, μάλιστα μετά την άστοχη επίθεση από πλευράς Φοίνικα έκανε το 0-2. Το «πειρατικό» αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 2-2, μετά το λάθος του Οκοσάνοβιτς. Ο Σέρβος της Κηφισιάς δεν βρήκε στόχο σε νέα επίθεση και οι Συριανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 0-4 και τους Συριανούς να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο το σκορ έγινε 3-6. Ο Μορέιρα σταμάτησε τον Παλαιολόγο για το 5-8. Ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια πήρε ακόμη έναν πόντο με επίθεση στην κόντρα, διαμορφώνοντας το 5-9. Ο Οκοσάνοβιτς με επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο έκανε το 11-13. Ο Σέρβος της Κηφισιάς με δύο άσσους έκανε το 15-16 και ο κ. Σένισιτς κάλεσε τάιμ άουτ.  Ο Ρικάρντο με ωραίο πλασέ νίκησε το μπλοκ του Φοίνικα ΟΝΕΧ κι έκανε το 18-21. Ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε για τον Φοίνικα Σύρου σε 23-23 και το «πειρατικό» έτρεξε ένα σερί 0-4. Ο Οκοσάνοβιτς έκανε το 24-25, καθώς οι Συριανοί δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα. Ο ίδιος παίκτης σε μία δύσκολη επίθεση πήρε τον πόντο κι έκανε το 26-28 και η Κηφισιά επικράτησε με 0-3 τον Φοίνικα στη Σύρο και πλέον είναι κοντά στην κατάκτηση της 5ης θέσης.