Χαράζουμε νέα μονοπάτια
- Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014 - 06:10
Πολλές φορές θέλουμε να επιτύχουμε έναν στόχο που γυροφέρνει στο μυαλό μας, έναν στόχο που πιστεύουμε πως μας ταιριάζει και εκφράζει αυτό που είμαστε. Μπορεί να θέλουμε να αλλάξουμε την ζωή μας και να χαράξουμε νέα μονοπάτια, αφήνοντας πίσω όσα μέχρι στιγμής περάσαμε και να κάνουμε νέα βήματα που να μας οδηγήσουν σε καλύτερες εμπειρίες και καταστάσεις. Για να πραγματοποιηθούν αυτές οι νέες προοπτικές, χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η ποιότητα της θέλησης για να υπερκεραστούν εμπόδια αλλά και για να γίνει όλο αυτό το ταξίδι ένα μέσο αυτο-ανακάλυψης περισσότερο παρά άλλος ένας αγώνας. Όλη αυτή η νέα διαδικασία που μας ωθεί προς το καινούριο πραγματώνεται με βάση την εσωτερική θέληση και την ενέργεια της προσωπικής αύρας που διαθέτει ο καθένας, ενέργεια που τονώνεται όλο και περισσότερο όταν κανείς βρει το κουράγιο να βαδίσει με θετικότητα το μονοπάτι που του αξίζει.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε όλοι μας καταστάσεις ανέχειας, οικονομικής εξαθλίωσης και ηθικής κατάπτωσης. Οι άρχοντες της πόλης μας, μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να δώσουν ή να εμπνεύσουν για κάτι το διαφορετικό ή αν θέλετε δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν διαδρομές που θα επέτρεπαν την ανάπτυξη του βιοτικού μας επιπέδου.
Η διαφορά μεταξύ φτωχών και πλούσιων τόπων, δεν έγκειται στο φυσικό πλούτο που διαθέτουν. Η Ιαπωνία είναι περιορισμένης έκτασης, κατά 80% ορεινή, ανεπαρκής για καλλιέργεια και κτηνοτροφία αλλά η οικονομία της είναι δεύτερη στον κόσμο. Η χώρα μοιάζει με ένα απέραντο πλωτό εργοστάσιο, που εισάγει πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο και εξάγει βιομηχανικά προϊόντα.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Ελβετία, η οποία δεν έχει φυτείες κακάο, έχει όμως την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο. Παρ΄ όλη τη μικρή της έκταση, αυτή η χώρα έχει αναπτύξει την κτηνοτροφία και το έδαφός της καλλιεργείται 4 μήνες τον χρόνο. Είναι μια χώρα που εκπέμπει εικόνα ασφάλειας, τάξης και μόχθου.
Που έγκειται λοιπόν η διαφορά;
Η διαφορά έγκειται στην στάση των ανθρώπων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί δια μέσου των ετών, από την παιδεία και την κουλτούρα (καλλιέργεια πνεύματος).
Αναλύοντας τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες, βρίσκουμε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων ακολουθεί τις παρακάτω αρχές στη ζωή της.
- Ηθική, σαν βασική αρχή
- Ακεραιότητα
- Υπευθυνότητα
- Σεβασμός προς τους νόμους και τους κανόνες
- Σεβασμός των δικαιωμάτων των συμπολιτών τους
- Αγάπη για την εργασία
- Αγώνας για αποταμίευση και επένδυση
- Βούληση για πολύ μεγάλη δράση
Δεν είμαστε φτωχοί επειδή έχουμε έλλειψη πρώτων υλών ή επειδή η φύση είναι σκληρή απέναντί μας (ιδιαίτερα στον τόπο μας η φύση δεν φέρθηκε καθόλου σκληρά). Είμαστε φτωχοί επειδή μας λείπει η σωστή στάση. Μας λείπει η βούληση να συμμορφωνόμαστε και να διδάσκουμε αυτές τις λειτουργικές αρχές των πλούσιων και ανεπτυγμένων κοινωνιών.
Ο Συνδυασμός μας «Η Σύρος που αξίζουμε» πιστεύει σε αυτές τις βασικές αρχές. Ενεργοποιώντας την θέληση, όλοι εμείς που συμμετέχουμε στο συνδυασμό, είμαστε αυτοί που χαράζουμε νέα μονοπάτια, κοστολογημένα και υλοποιήσιμα, που θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον, στο στόχο μας, στην «Σύρο που αξίζουμε».
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Απάντηση σε δημοσίευμα
7 Ιαν. 2015 - 6:10 - Ταφικά μνημεία Ερμούπολης: Και εγένετο ΦΩΣ
10 Απρ. 2014 - 6:10 - “Φρένο” σε τουριστικές δαπάνες λόγω μη εξειδίκευσης
5 Δεκ. 2024 - 6:19 - Επιβαρύνεται το ρεύμα του ΧΥΤΑ Σύρου πέρα από τις υπέρογκες εισφορές
28 Νοε. 2024 - 6:20 - “Κρούση” για ένταξη της αποθήκης Βελισσαρόπουλου στο ΣΒΑΑ
15 Νοε. 2024 - 6:19