Σύρος: Οι Δευτέρες του καλοκαιριού

  • Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:10

Κάθε απόγευμα Δευτέρας, όλο το καλοκαίρι, το λιμάνι της Σύρου φιλοξενεί το κρουαζιερόπλοιο CELESTYAL CRYSTAL, ένα πανέμορφο αρχοντικό σκαρί με εντελώς ιδιαίτερη πλώρη και όγκο που σου δίνει την εντύπωση πως γλιστράει προς τη θάλασσα για να μην κουράζει το μάτι αλλά αντιθέτως να του επιτρέπει να θαυμάσει όλες τις ναυπηγικές γραμμές του. Όταν δε φωτίζεται τα βράδια αποκτά υπόσταση “κλασσικής αρχιτεκτονικής” και συμμετέχει με λάμψη και αρχοντιά στην κλασσική ομορφιά της Ερμούπολης.

Κάποιες φορές συνυπάρχει με το κλασσικό και μίνιμαλ SALAMIS FILOXENIA ή με τον λευκό πρίγκιπα ΑΕGEAN PARADISE.

Όταν φτάνουν τα πλοία της γραμμής, το λιμάνι γεμίζει με ζωγραφιές από τις μανούβρες και τα απόνερα τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου τραβήξουν την προσοχή το στιβαρό θαλασσοβάπορο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ με το απέραντο μήκος του, το ενδοκυκλαδικό ΑΡΤΕΜΙΣ με τη λιτή αλλά τόσο συμπαθητική φιγούρα του που ωσάν παιδικό παιχνίδι μανουβράρει ανάμεσα στον ίσκιο τους, το άμπασσο FAST FERRIES ANΔΡΟΣ που παραμένει σταθερή αξία και ομορφιά όπως το κόκκινο παλιό καλό κρασί.

Η βραδιά ολοκληρώνεται στο λιμάνι με την προσγείωση του SUPERFAST πύραυλου που πότε σαν καθαρόαιμη Ferrari και πότε σαν κατακόκκινος από το πάθος χορευτής επιδίδεται σε μοναδικές μπάσες ιαχές και καλλιτεχνικές φιγούρες ξεσηκώνοντας τους περιπατητές και τους επισκέπτες. (Χριστίνα Δρακάκη-ellinikiaktoploia.net)