Άρια Δαφνά - Κοινοτική Σύμβουλος Ερμούπολης

Οφειλόμενη απάντηση σε απατηλές υποσχέσεις

  • Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:21

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, γύρω από την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και το τελευταίο δελτίο τύπου του κ.Δημάρχου πρός την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, για το ίδιο θέμα, επιθυμώ να επισημάνω τα παρακάτω:

Πρώτον. Κατ΄αρχάς  με τους καλούς μας συμπολίτες κ.κ. Δ. Φωστέρη και Ι. Κοντιζά, πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς του Δήμου μας δεν έχω μαζί τους τίποτα και δεν αναφέρθηκα σε αυτούς. 

Δεύτερον. Όπως φαίνεται, από τα σχετικά δημοσιεύματα, για το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, κάποιοι για ευνόητους λόγους ταυτίζονται και υιοθετούν τις θέσεις & απόψεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών.  Και καλά κάνουν. Στο ίδιο βέβαια μήκος κύματος και η απάντηση του κ.Δημάρχου προς την μείζονα μειοψηφία. 

Τρίτον. Ακόμη προκύπτει, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ότι κάποιοι στηρίζουν πάντοτε με πάθος τη νυν Δημοτική Αρχή, σε όλα. Είτε έχει δίκιο, είτε έχει άδικο, είτε θέλει να κρύψει κάτι, κάνοντας πολλές φορές ακόμα και τον …κινέζο. Και εκείνοι ξέρουν γιατί το κάνουν, όπως κι όλοι μας. Κι αν κάποιος τολμήσει, να κάνει την όποια αρνητική κριτική, για συμπεριφορές & ασυνέπειες της δημοτικής αρχής, είναι  καταδικαστέος και εχθρός του νησιού μας. 

Τέταρτον. Σαν Κοινοτική Σύμβουλος Ερμούπολης, μετά τα όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στον τοπικό τύπο, ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας και η Δημοτική μας Αρχή σήκωσε τα  χέρια ψηλά, εγώ με κείμενό μου προς τον ηλεκτρονικό τύπο για το πιο πάνω θέμα, έκανα μια συγκεκριμένη ερώτηση στον κ.Δήμαρχο, στον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και στην δημοτική πλειοψηφία. 

Να μας πουν, γιατί έδωσαν στον λαό της Σύρου προεκλογικά υποσχέσεις, ότι θα επανασυστήσουν  την Δημοτική Αστυνομία το συντομότερο δυνατό και αντί να μας πουν τον λόγο, άφησαν τους δύο πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να απαντήσουν αυτοί για λογαριασμό τους, δηλ. έβαλαν άλλους να σηκώσουν το φορτίο της ανευθυνότητάς τους. 

Το θέμα που τίθεται είναι απλό. Η Δημοτικής μας Αρχή πετά και πάλι το μπαλάκι αλλού και ρίχνει τις ευθύνες της στην μεριά άλλων, μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Πρέπει λοιπόν να μας πουν με κάθε ειλικρίνεια, ήξεραν ότι ήταν δύσκολη έως και ακατόρθωτη η επανασύστασή της; Και γιατί υποσχέθηκαν στο λαό ψευτιές προκειμένου να πάρουν την ψήφο του; 

Εάν πάλι δεν το ήξεραν, σημαίνει ότι ήταν χωρίς ενημέρωση και υποσχέθηκαν πράγματα για τα οποία δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσουν. 

Κατά τα λοιπά υπάρχει απάντηση της Δημοτικής Παράταξης της Μείζονος Μειοψηφίας μέσω του αξιόλογου και αγαπητού μου συναδέλφου κ. Α. Αθανασίου, ο οποίος στην τοποθέτησή του για την μη επανασύσταση της Δημ. Αστυνομίας ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρος. Τουλάχιστον έδωσαν μια εξήγηση στους δημότες μας.  

Δυστυχώς, η Δημοτική μας Αρχή φαίνεται ότι δεν έχει ντροπή. Διότι, όταν κατάλαβαν ότι τα πράγματα της επανασύστασης δυσκόλεψαν, τί έκαναν; Κατέφυγαν σε απαράδεκτο χαρακτηρισμό, αποδίδοντας στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.  

Διερωτώμεθα, αυτό είναι το νέο ύφος και ήθος της Δημοτικής μας Αρχής? 

Ας αφήσουν λοιπόν την επικοινωνιακή πολιτική, ρίχνοντας τις ευθύνες σε όλους ανεξαρτήτως, χωρίς εκείνοι να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες, σαν να είναι έξω απ¨ όλα, αλλά να είναι όμως κριτές όλων, εκτός από τον εαυτό τους. 

Εάν δεν έχουν την υπευθυνότητα και το θάρρος να κάνουν μια αυτοκριτική για τις απατηλές υποσχέσεις τους, τουλάχιστον ας δείξουν κάποια ντροπή για τις φράσεις που ξεστόμισαν.  

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

 

ΑΡΙΑ Κ. ΔΑΦΝΑ

Κοινοτική Σύμβουλος Ερμούπολης 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: