Πέτρος Ραουζαίος - Πρόεδρος Κοινότητας Άνω Σύρου

Η Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου 157 χρόνια μετά στο Θέατρο Απόλλων

  • Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021 - 11:00

Μία πραγματικά μοναδική και μαγευτική συναυλία όπερας αστείρευτης μουσικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας βιώσαμε ,όσοι είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε  σε ένα κατάμεστο και παλλόμενο από τα συνεχή ενθουσιώδη χειροκροτήματα του φιλοθεάμον κοινού,  θέατρο Απόλλων , από τους αριστούχους αποφοίτους της κορυφαίας και μοναδικής στον κόσμο σχολής φωνητικής της διάσημης ακαδημίας της “Σκάλας του Μιλάνου” – “Accademia Theatro alla Scala di Milano”.

H κορυφαία πολιτιστική αυτή συνάντηση της Ακαδημίας του θεάτρου “Σκάλας του Μιλάνου” , πραγματοποιήθηκε 157 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη όπερα Ριγκολέττο του Τζιουζέπε Βέρντι στα εγκαίνια του μοναδικού μας Ιστορικού Θεάτρου Απόλλων το 1864, χάρη των επίμονων , άοκνων και συνεχών προσπαθειών , παρά των δυσκολιών εξαιτίας του covid-19, της αεικίνητης και άξιας αντιδημάρχου Πολιτισμού κας. Αλίκης Λεονταρίτη , της Δημοτικής μας Αρχής ,προσωπικά του ίδιου του Δημάρχου μας κ. Νικολάου Λειβαδάρα και της οικονομικής συνδρομής της Π.Ν.Α.

Εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο ιστορικό σταθμό για τον πολιτισμό του νησιού μας ,φιλοδοξώντας στην καθιέρωση και στην ανάπτυξη νέων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο αυτών λυρικών θεάτρων.

Η ανεπανάληπτη αυτή συναυλία – γκαλά όπερας , γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην σύγχρονη ιστορία του νησιού μας και θα έχουμε να τη θυμόμαστε και να τη διηγούμαστε με υπερηφάνεια.

Ευελπιστούμε και προσδοκούμε αυτή η νέα σελίδα συνεργασίας με την μοναδική παγκοσμίως καταξιωμένη “Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου” , αν και πραγματικά άργησε 157 ολόκληρα χρόνια , να καθιερωθεί ετησίως και να αποτελεί την κορωνίδα του ετήσιου πολιτιστικού μας προγράμματος.

Ειλικρινά κ. Αντιδήμαρχε κυρία Αλίκη Λεονταρίτη σας ευγνωμονούμε πραγματικά για όσα πανέμορφα και μοναδικά βιώσαμε και για όλα όσα θα επακολουθήσουν στο μέλλον , προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα είναι ακόμα ποιο εντυπωσιακά και υπέροχα.

Ο πολιτισμός του νησιού μας και ειδικότερα η μουσική λυρική μας παράδοση απογειώθηκαν σε άλλα επίπεδα, μετά από αυτή τη συγκλονιστική συναυλία και συνεργασία.

Ειλικρινώς σας ευχαριστούμε