Της Άριας Δαφνά

Η άλλη άποψη για το τεχνικό πρόγραμμα Ερμούπολης για το έτος 2023

  • Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:49

Με αίσθημα ευθύνης και για την ενημέρωση των συμπολιτών μας επιθυμώ να επισημάνω τα πιο κάτω : 
Μετά λύπης μας η Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά ακόμη κατάφερε να φανεί κατώτερη των περιστάσεων σε μια κορυφαία διαδικασία των Κοινοτικών Συμβουλίων, όπως είναι η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος. 
Διότι στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 που έφεραν προς συζήτηση και ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα Ερμούπολης για το 2023, δεν μπόρεσαν πάλι να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη παρουσία  μελών του, ώστε να υπάρχει η νόμιμη απαρτία και να λάβει το Κοινοτικό Συμβούλιο έγκυρη απόφαση. 
Διότι δυστυχώς από τους 6 κοινοτικούς συμβούλους που διαθέτει πλέον η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Λειβαδάρα, εμφανίστηκαν μόνο 2 και η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το θέμα να αποσυρθεί μαζί με άλλα δύο ακόμη σοβαρά κυκλοφοριακά θέματα. 
Έτσι, αναγκάστηκαν να το επαναφέρουν το θέμα στις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Στη συνεδρίαση αυτή τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, πλην ενός, έκριναν σκόπιμο να ψηφίσουν λευκό με το ίδιο σκεπτικό που το έκαναν και πέρυσι, όχι από στείρα αντιπολίτευση,  αλλά ως καμπανάκι προς την πλειοψηφία για αφύπνιση, να γίνει πιο παραγωγική και αποτελεσματική. 
Διότι τα μικρο-έργα, για τα οποία  προαναγγέλλουν την πραγματοποίησή τους με το Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Ερμούπολης για το 2023, καμαρώνοντας προκαταβολικά με δηλώσεις τους στα Μ.Μ.Ε. για αυτά, δεν είναι τίποτα καινούργιο, αλλά αντιγραφή ξεχασμένων ανεκτέλεστων μικρο-έργων των ετών 2020,2021,2022 με την προσθήκη 3-4 νέων μικρο-έργων. 
Είμαστε υπέρ των νέων έργων, με την προϋπόθεση ότι υλοποιούνται τα παλιά και να μην μένουν στα χαρτιά, απλά και μόνο για να λέμε ότι κάναμε κάτι. 
Είναι φανερή η αδιαφορία, η αμέλεια και η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τα προβλήματα της πόλης μας και των συμπολιτών μας, ακόμα και για την υλοποίηση μικροέργων, που αφορούν κυρίως συνοικίες, γειτονιές και υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας, που είναι παραμελημένες  και με πολλά προβλήματα και που τα έχουν τόσο πολύ ανάγκη.
Έτσι η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού μας αντί να βελτιώνεται να επιδεινώνεται. 
Και ενώ ήταν πρώτοι στα μεγάλα  λόγια και στις υποσχέσεις, αυτά όλα ήταν τελικά λόγια του αέρα. 
Για μια  δεύτερη  συνεχή καλοκαιρινή  σεζόν, παρ΄ ότι γνώριζαν ότι το νησί μας  αυτή τη χρονιά θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, πιάστηκαν πάλι στον ύπνο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βιώσουν δύσκολες καταστάσεις από τις συνεχείς και πολύωρες διακοπές υδροδότησης, ιδιαίτερα στα χωριά, με αντίστοιχες διακοπές ηλεκτροδότησης,  την καθαριότητα και την ανακύκλωση να βρίσκονται στα αζήτητα, με πολλά και συνεχή παράπονα των πολιτών που μπορεί να μην είναι αμέτοχοι ευθυνών και με το κυκλοφοριακό αλαλούμ να εξακολουθεί να κάνει δύσκολη την ζωή όλων μας.
Τα δε κυκλοφοριακά μέτρα που πήραν μέσα στο κατακαλόκαιρο, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει χώρους στάθμευσης, αποδείχθηκαν σπασμωδικά,  πρόχειρα  και ανεπίκαιρα και δημιούργησαν μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ αυτά που έλυσαν. 
Διότι η πόλη μας με τις πολλές απαγορεύσεις, έγινε πιο δυσπρόσιτη στους επισκέπτες με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία εξ΄ αιτίας και της ενεργειακής κρίσης. 
Αυτές όλες οι καταστάσεις δεν δημιουργούν πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά αντίθετα, απογοητεύουν και αγανακτούν τους συμπολίτες μας.
Τελικά η προεκλογική τους υπόσχεση «πρώτα απ΄ όλα η εξυπηρέτηση του πολίτη» διαγράφηκε πολύ γρήγορα από τις προτεραιότητές τους. 
Εγώ επισημαίνω ορισμένα πράγματα, αλλά ο κριτής της δημοτικής αρχής είναι ο συριανός  λαός.  

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΑΡΙΑΔΝΗ Κ. ΔΑΦΝΑ
Κοινοτική Σύμβουλος  Ερμούπολης

Ετικέτες: