Η Τήνος ενάντια στην κατάθλιψη

  • Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2015 - 17:34

Με τη συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Τήνου, του Συλλόγου Γυναικών Τήνου και του Σωματείου ΑμεΑ Τήνου “Έχουμε Δικαίωμα” θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ώρα 17:30 η ενημερωτική ημερίδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων με θέμα “Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη” .

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τήνου, η 2η Δ.Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, οι Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου “Νικόλαος Κόγκος και η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης “Μαζί”.

Το πρόγραμμα Ομάδων Αυτοβοήθειας θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Ψυχαναλυτής και Επιστημονικός Διευθυντής του ΕΠΑΨΥ, Στέλιος Στυλιανίδης.

Το θέμα "Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη" θα αναπτύξει η Ψυχολόγος Κλιμακίου Τήνου Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ Αγγελική Μπουμπούλη, ενώ για την κατάθλιψη στην καθημερινότητα θα μιλήσει ο Ευδόξιος Γκούγκης, Παθολόγος Κέντρου Υγείας Τήνου. “Η αναπηρία, το ταξίδι για την αποδοχή και ο ρόλος της κοινωνίας και των συλλόγων” θα τεθούν από τη Γραμματέα του Σωματείου ΑμεΑ Τήνου “Έχουμε Δικαίωμα”.

Στη συνέχεια, η Γαρυφαλλιά Πλυτά, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Τήνου θα παρουσιάσει το θέμα “Απασχόληση-Δημιουργία κατά της κατάαθλιψης” και η Δομενίκη Μπουντούρη, νοσηλεύτρια του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου “Νικόλαος Κόγκος” θα αναφερθεί στην “αυτοβοήθεια μέσα από τα μάτια της κατ' οίκον νοσηλείας”. Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώνεται με το θέμα “Κοινωνική Λέσχη και Αυτοβοήθεια” από μέλη της Κοινωνικής Λέσχης Πάρου “Φοίνικας”.