Γυναικεία... υπόθεση

Μια ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα και στην φροντίδα του εαυτού της, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε αίθουσα ξενοδοχείου της Ερμούπολης, από τον υπό ίδρυση Σύλλογο Γυναικών Σύρου.

Δύο σχολές χορού ανέλαβαν να ανοίξουν και να κλείσουν αντίστοιχα την εκδήλωση, η οποία αφορούσε σε έναν οδηγό, σχετικά με τη φροντίδα, που μπορεί να παρέχει μία γυναίκα στον εαυτό της, παρά την έλλειψη προσωπικού χρόνου, όταν ανταποκρίνεται σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, αυτούς της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης, της νοικοκυράς.

Μέλη του συλλόγου ανέλαβαν να δώσουν ιδέες, όσον αφορά στο ντύσιμο, το μακιγιάζ και το προσωπικό στυλ, ενώ υπήρξε και επίδειξη οπτικών, από γυναίκα επιχειρηματία του νησιού.

Όπως τονίστηκε, η επίσημη ίδρυση του Συλλόγου έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα, λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων, ενώ στα σχέδιά του νέου αυτού φορέα, είναι η φιλανθρωπική δράση, αλλά και η τοποθέτηση της Συριανής γυναίκας στο επίκεντρο, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, μέσα από πλειάδα δράσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Σύρος, αποτελούσε ενδεχομένως, το μοναδικό νησί των Κυκλάδων, που δεν διέθετε μέχρι στιγμής Σύλλογο Γυναικών.