Στην πράξη η μέριμνα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την άφιξη και την αναχώρηση των παιδιών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο

Προειδοποίηση οδηγών και ασφάλεια μαθητών

Στην προμήθεια ειδικών προειδοποιητικών πινακίδων για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να ενισχύσει τον βαθμό ασφάλειας κατά την άφιξη και την αναχώρηση των μαθητών σε αυτά.

Παράλληλα με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2016 – 2017, η Περιφέρεια προέβη στην τοποθέτηση καινούργιων προειδοποιητικών – ενημερωτικών πινακίδων στο σύνολο των περιφερειακών δρόμων αρμοδιότητάς της, στους οποίους γειτνιάζουν σχολικές δομές του νησιού, με σκοπό την αύξηση της ασφάλειας των μαθητών σε επίπεδο μετακίνησής τους, από και προς τα σχολεία σε καθημερινή βάση.

Όπως διαπιστώνεται εκ μέρους των διερχόμενων οδηγών, έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλή τμήματα του περιθωρίου των δρόμων μεγάλες πινακίδες, οι οποίες καθίστανται ορατές και κατά τις βραδινές ώρες σε περίπτωση λειτουργίας μερικών σχολείων σύμφωνα με τα απογευματινά ωράριά τους, προκειμένου να διέρχονται οι οδηγοί με μειωμένη ταχύτητα και αυξημένα αντανακλαστικά.

 

 

Ετικέτες: