Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της «Παναγίτσας των Χρούσσων» ζέσταναν τις καρδιές μας

Αγάπη δίχως ανταλλάγματα

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, ο προαύλιος χώρος της Παναγίτσας στα Χρούσσα ζεστάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τις παιδικές φωνές και τους χορούς των παιδιών του Κατηχητικού της Ενορίας, κατά τη διάρκεια της φετινής Χριστουγεννιάτικης γιορτής του.

Αξίες όπως η χαρά της δημιουργίας, η προσφορά και η αγάπη μεταδόθηκαν από τα παιδιά του Κατηχητικού μέσα από το θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν με τη βοήθεια και καθοδήγηση των κατηχητριών Ειρήνης Ξαγοράρη, Τερέζας Πρίντεζη και Πόπης Παγώνη.

Το έργο μετέφερε τους θεατές σ’ ένα χιονισμένο μικρό χωριό, όπου η μικρή Ελένη φτιάχνει ένα ξεχωριστό χιονάνθρωπο και του χαρίζει μία χρυσή καρδιά όπως αυτός επιθυμεί. Η καρδιά αυτή είναι πάνω απ’ όλα "ζεστή", αφού ο χιονάνθρωπος μόλις την αποκτά καταφέρνει και "ζεσταίνει" με τις πράξεις του όλους όσοι τον έχουν ανάγκη, προσφέροντας τους με αγάπη κάτι από τον εαυτό του δίχως αντάλλαγμα . Έτσι η ιστορία του Χιονάνθρωπου από τη στιγμή της γέννησής του στην πλατεία έως τον πηγαιμό του στην κορυφή του βουνού όπου τα χιόνια δεν λιώνουν, έγινε ένας γλυκός ύμνος στις έννοιες της αγάπης, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της συγχώρεσης.

Ο εφημέριος της Παναγίτσας των Χρούσσων π. Φλαβιανός Αλμπέσκου και οι κατηχήτριες της Ενορίας ευχαρίστησαν από καρδιάς τους γονείς των παιδιών για την αγάπη τους, την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη βοήθειά τους και ιδιαιτέρως την κ. Αγγελική Πρίντεζη για τις χειροποίητες υπέροχες στολές της παράστασης.

Τέλος, ευχήθηκαν σε όλους καλές γιορτές με υγεία , χαρά και ευλογία, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να προσπαθούν πάντα – όχι μόνο τα Χριστούγεννα- να έχουν την "ζεστή" καρδιά του χιονάνθρωπου του έργου, που κατάφερε να "ζεστάνει" με τις πράξεις του όλους όσους τον είχαν ανάγκη, προσφέροντάς τους με αγάπη κάτι από τον εαυτό του, δίχως ανταλλάγματα.