Το πνεύμα της αγάπης επισκέφτηκε το Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδας"

Η χαρά ζωγραφισμένη στα χείλη τους

Την προσωπική της ιστοσελίδα απέκτησε το Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδας" της Ιεράς Μονής Αδελφών του Ελέους στη Σύρο, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της να ενημερωθούν για τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ησυχαστήριο σε συνεργασία με εθελοντές και τοπικούς φορείς του νησιού.

Η Εθελοντική Ομάδα Γηροκομείων, μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησαν η Ρένα Ξαγοράρη, η Πόπη Παγώνη και η Τερέζα Πρίντεζη, στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης στο νησί της Σύρου, επισκέφτηκαν το Ησυχαστήριο και κατασκεύασαν μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο για το 2017. Η χειροτεχνία, η μουσική και η απασχόληση βοήθησε τους ηλικιωμένους να νιώσουν δημιουργικοί, χρήσιμοι και να χαρούν για το αποτέλεσμα του έργου τους. Στόχος της ομάδας είναι να πλαισιωθεί με περισσότερους νέους και νέες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και να σκορπίσουν χαρά και ελπίδα στους τροφίμους των γηροκομείων.

Το Ησυχαστήριο ευχαρίστησε θερμά τις εθελόντριες που αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους, κάνοντας ευχάριστη και δημιουργική τη μιάμιση ώρα που έμειναν κοντά στους ηλικιωμένους της.

Ήχησαν τα πρώτα κάλαντα

Χαρούμενες παιδικές φωνές και μελωδίες "τάραξαν" την ηρεμία των γερόντων και μετέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της Αγάπης που κυριαρχεί στις καρδιές μας. Οι μαθητές της 1ης και της 6ης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ηλικιωμένους, ενώ φεύγοντας τους δώρισαν μία όμορφη ευχητήρια κάρτα που οι ίδιοι κατασκεύασαν.

Ανιδιοτελής προσφορά

Για άλλη μια φορά, το Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδος" υποδέχτηκε νέους που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS. Το πρόγραμμα αφορά στην ανταλλαγή νέων σπουδαστών από Ευρωπαϊκές Χώρες οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να εργαστούν εθελοντικά σε δομές - δημόσιες και ιδιωτικές - του Ελληνικού Κράτους, προκειμένου να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα, τον τρόπο εργασίας στην Ελλάδα, αποκτώντας εμπειρία πάνω στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζουν.

Έτσι, για τέσσερις εβδομάδες ο Ahmed και η Myriam δύο σπουδαστές από την Γαλλία, εργάστηκαν στο Ησυχαστήριο, κοντά στους ηλικιωμένους, συνεισφέροντας στο καθημερινό πρόγραμμα. Οι δύο νέοι απασχόλησαν και τραγούδησαν μαζί με τους ηλικιωμένους, βοήθησαν στην τραπεζαρία και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους.

Η διεύθυνση, το προσωπικό αλλά και οι παππούδες και οι γιαγιάδες ευχαρίστησαν θερμά τόσο τον Ahmed και τη Myriam, όσο και τον κ. Λεονάρδο Παλαιολόγο, υπεύθυνο της εταιρίας "Ανάδρασις" η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS και συμπεριλαμβάνει το Ησυχαστήριο, στα προγράμματά της.

Υπενθυμίζεται, ότι την προσφάτως ανακαινισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ησυχαστηρίου επέλεξαν για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, οι δάσκαλοι, οι γονείς και τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης. Κυρίαρχο μήνυμα της γιορτής ήταν η αγάπη. Οι ηλικιωμένοι που παρακολούθησαν τη γιορτή θυμήθηκαν τα Χριστούγεννα της δικής της εποχής, μέσα από τις αφηγήσεις, τα τραγούδια, τις αναπαραστάσεις των παιδιών αλλά και τα πατροπαράδοτα συριανά κάλαντα.