Απαιτούνται ήπιες παρεμβάσεις σε εξοπλισμό και υποδομές για τα μικρά σκάφη και τις βάρκες στον Φοίνικα

Ανοικτά θέματα στο λιμανάκι

Την ανάγκη υλοποίησης ήπιων παρεμβάσεων που θα βελτιώνουν την κατάσταση μικρών μόλων, ξύλινων εξεδρών και θα αναβαθμίζουν τον υφιστάμενο εξοπλισμό αντιμετώπισης ενδεχόμενων περιστατικών πυρκαγιάς, φέρνει στο προσκήνιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, απόφαση της Τοπικής Κοινότητας του Φοίνικα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να προωθήσουν το αίτημα περί εξωραϊσμού μόλου στο λιμανάκι του χωριού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των αλιέων και των πολιτών που καθημερινά αναχωρούν κι επιστρέφουν στη συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο, με αφορμή την εν λόγω παρέμβαση, στην πρώτη γραμμή των ανοικτών θεμάτων αναδεικνύονται θέματα που συνδέονται επιπλέον με τα προβλήματα του πρώτου μόλου που συναντά κανείς εισερχόμενος στο λιμανάκι, από όπου πραγματοποιείται η ανέλκυση και καθέλκυση μικρών σκαφών, ενώ δια γυμνού οφθαλμού καθίσταται επιτακτική η ανάγκη “επούλωσης” των καταστροφών που έχουν προκύψει στις μικρές ξύλινες εξέδρες, μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες των σκαφών επιβιβάζονται σε αυτά και στις βάρκες. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να αντικατασταθούν πυροσβεστικές φωλιές, στα σημεία που αυτές εξαιτίας της υγρασίας είτε δεν λειτουργούν, είτε έχουν υποστεί φθορές, ενώ τέλος, κρίνεται επιβεβλημένη η βελτίωση σημείων των επιφανειών των μικρών μόλων.

Δεδομένης της προσεχούς καλοκαιρινής περιόδου και καθώς το λιμανάκι παρουσιάζει ιδιαίτερη ζήτηση, μικρές παρεμβάσεις βελτιωτικού χαρακτήρα για την περιοχή, θα ήταν άκρως χρήσιμες.