Ανοικτά παράθυρα στον α΄ όροφο του Πνευματικού Κέντρου καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας

Παραμονεύει... ο κίνδυνος καταστροφών

Εκτεθειμένο σε - απευκταία - ασυνείδητη ενέργεια πρόκλησης καταστροφής ή σοβαρής ζημιάς μοιάζει να είναι το ιστορικό κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, με δεδομένη τη μη σφράγιση παραθύρου στον α΄ όροφο, το οποίο και παραμένει ορθάνοικτο καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Το σοβαρό θέμα που είχε επισημανθεί σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γ. Κεράνη προκειμένου να ληφθεί μέριμνα και να σφραγίζεται όχι μόνον το παράθυρο, αλλά και η κεντρική είσοδος του κτιρίου, η οποία έτυχε αρκετές φορές να παραμείνει επίσης ανοικτή, δείχνει να μην έχει πάρει ουσιαστική απάντηση.

Αν και όπως είχε διευκρινισθεί από την αρμόδια αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Θ. Μενδρινού, η συγκεκριμένη υποχρέωση αποτελούσε ευθύνη της πλευράς του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, στην οποία κι έχει παραχωρηθεί δωρεάν αίθουσα για τη διαδικασία των μαθημάτων των φοιτητών, ωστόσο, σχεδόν σε καθημερινή βάση, το κτίριο παρέμενε εκτεθειμένο σε πιθανή πρόκληση ζημιάς, αφού ούτε η είσοδος, ούτε το κεντρικό παράθυρο στον α΄ όροφο σφραγίζονταν.

Πλέον, τη συγκεκριμένη υποχρέωση έχει αναλάβει φύλακας του θεάτρου “Απόλλων”, ωστόσο, έως και προχθές το βράδυ, θα πρέπει να τονισθεί, όπως άλλωστε διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό πως, κεντρικό παράθυρο στον όροφο του κτιρίου παρέμενε εκ νέου ανοικτό.