Ατέρμονες… εργασίες

Στην ίδια κατάσταση, για τα τελευταία χρόνια, παραμένει η αίθουσα «Γιάννη Ρίτσου» εντός του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, με τη συνεχή παρουσία σκαλωσιάς, για τις ανάγκες ατελεύτητων εργασιών.

Οι εργασίες, για την επισκευή μέρους της οροφής της αίθουσας, καθώς είχε παρατηρηθεί εισροή ομβρίων υδάτων, φαίνεται να μην έχουν τέλος, καθώς περίπου 7 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, για εκπόνηση μελέτης, σχετικά με τη συντήρηση και την αποκατάσταση της ζωγραφικής φρίζας στην άνω ζώνη του τοίχου της αίθ. “Γιάννης Ρίτσος” του Πνευματικού Κέντρου, οι εργασίες φαίνεται να μην έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Αντίθετα, η μεγάλη σκαλωσιά, η οποία είχε τοποθετηθεί, κατόπιν της διαπίστωσης του προβλήματος, πριν από αρκετά χρόνια, παραμένει στη θέση της, ενώ μικρότερα σιδερένια εξαρτήματα, παραμένουν ακάλυπτα και χωρίς προειδοποιητικά σήματα στο έδαφος.

Παρά την κατάσταση της αίθουσας, αυτή διατίθεται ακόμη από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και ημερίδων, κατά τη διάρκεια των οποίων το χώρο επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και παιδιά, με αποτέλεσμα, να προκαλείται ανησυχία, για το ενδεχόμενο ατυχήματος.