Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, που διοργάνωσε στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων ο Όμιλος Κυνόφιλων Σύρου

Βράβευση των τετράποδων «άριστων»

Ένα διήμερο, γεμάτο από πανέμορφα σκυλιά, διαφόρων και σπάνιων ρατσών, αλλά και από αφοπλιστικές επιδόσεις από τους τετράποδους «αθλητές», έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς – πλέον – Έκθεσης Μορφολογίας Σκύλων, που διοργανώνει ο Όμιλος Κυνόφιλων Σύρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου, κ. Νίκο Μιχαλοβιτς, η Έκθεση Μορφολογίας απευθύνεται σε όλες τις φυλές σκύλων, ενώ για πρώτη φορά λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις, καθώς εκθέτες από όλη την Ευρώπη, αλλά και κριτές από διάφορες χώρες του κόσμου, μετέβησαν στη Σύρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διήμερες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Ιουλίου, στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Στην αναβαθμισμένη και υψηλού επιπέδου, όπως αποδεικνύεται, Έκθεση Μορφολογίας της Σύρου, διαγωνίστηκαν 169 σκυλιά, διαφόρων φυλών, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Έκθεση, αγώνας Agility (ευκινησίας). Όπως τονίζει ο Πρόεδρος, «δεν έχει γίνει ποτέ ξανά παράλληλη διοργάνωση Έκθεσης Μορφολογίας και αγώνα Agility στη χώρα μας».

Ο αγώνας Agility, ο οποίος κατάφερε να συμπληρώσει 43 συμμετοχές, «είναι αγώνας υπερπήδησης εμποδίων. Εκεί μπορούμε να διαπιστώσουμε το επίπεδο της εκπαίδευσης που μπορεί να αποκτήσει ο σκύλος, ώστε να καταφέρει να περάσει όλα αυτά τα εμπόδια, με συγκεκριμένο τρόπο, σε συγκεκριμένο χρόνο. Κερδίζει ο καλύτερος, ο γρηγορότερος και εκείνος που θα κάνει τα λιγότερα λάθη». Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, η κριτής και του αγώνα Agility, προέρχεται από την Ιταλία και είναι καταξιωμένη στο χώρο.

«Σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές, η διαφορά της φετινής Έκθεσης, είναι ότι φέτος πραγματοποιήθηκε με διεθνείς προδιαγραφές. Ο Κυνοφιλικός Όμιλος διοργανώνει Εκθέσεις από το 2009, με τη χτεσινή να αποτελεί τη 13η-14η έκθεση για τη μορφολογία, ενώ σημαντική αναβάθμιση είναι και ο ταυτόχρονος αγώνας Agility. Επίσης, ο αριθμός των συμμετεχόντων και διαγωνιζόμενων έχει ανέβει σε σημαντικό επίπεδο σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα, οι περισσότεροι εκθέτες είναι από το εξωτερικό», σημειώνει ο Πρόεδρος, προσθέτοντας, ότι η εκδήλωση «προωθεί αφενός τουριστικά τη Σύρο, αφετέρου ωστόσο, προάγει και την κυνοφιλία στο νησί μας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος ύπαρξης ενός Κυνοφιλικού Ομίλου» και τονίζοντας πως επ’ ουδενί δεν πρόκειται για «καλλιστεία» σκύλων, αλλά για μία επιλογή των γεννητόρων, των προτύπων δηλαδή, της κάθε φυλής.