Οριοθέτηση και άρση επικινδυνότητας

Την τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών και πληροφοριακών πινακίδων στη χερσαία ζώνη της παραλίας των Αγκαθωπών, αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΔΛΤ, κ. Δημήτρης Κοσμάς, κατά την εισήγησή του προς τα μέλη, πρόκειται για ένα αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, καθώς ο όγκος των παρκαρισμένων οχημάτων, κατά μήκος της παραλιακής οδού και ειδικότερα έμπροσθεν της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού, εμποδίζει την κυκλοφορία από και προς τη βάση και το λιμανάκι, ενώ περαιτέρω, στο απευκταίο ενδεχόμενο πυρκαγιάς, τα ειδικά οχήματα δεν μπορούν να περάσουν προκειμένου να κατευθυνθούν προς την περιοχή του βουνού, που στη βάση του υπάρχουν καύσιμα και πυρομαχικά.

Έχουν ήδη υπάρξει παρεμβάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη χερσαία περιοχή των Αγκαθωπών, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, ωστόσο, ο αντικειμενικά μικρός διαθέσιμος χώρος στάθμευσης, φαίνεται να μην επαρκεί για τις ανάγκες των επισκεπτών της παραλίας, με αποτέλεσμα τα οχήματα να σταθμεύουν άναρχα, εμποδίζοντας την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

Ετικέτες: