Αναγκαίες αλλά όχι επαρκείς παρεμβάσεις

  • Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 5 Δεκ. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Ελένη Λαμπράκη

Σε μικρές τεχνικές παρεμβάσεις αναφορικά με το πρόβλημα στεγανότητας του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης έχει προχωρήσει το Τμήμα Μικρών Έργων του Δήμου, οι οποίες όμως δεν είναι επαρκείς για την ασφάλεια κτιρίου και εκθεμάτων.

Υπενθυμίζεται πως λόγω βροχοπτώσεων, έχει προκληθεί πολλές φορές εισροή υδάτων εντός του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στην ξύλινη οροφή, τα δοκάρια, σε κάποια εκθέματα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος από την Κοινή Γνώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η αρμόδια τεχνική υπηρεσία προχώρησαν σε υγρομόνωση της οροφής, η οποία προς το παρόν την καθιστά ασφαλή, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων του Μουσείου.

Παρά τις όποιες παρεμβάσεις, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ολοκληρωμένες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης, καθώς ενδεικτική είναι η κατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε μετά την εισροή υδάτων τον περσινό χειμώνα, με το ενδεχόμενο πρόκλησης βραχυκυκλώματος να παραμένει έντονο σε περίπτωση κακοκαιρίας. “Οι συντηρήσεις θα πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση” αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Μουσείου και όχι μετά από πρόκληση σοβαρής ζημιάς.