Συμμετοχή της Βαρδακείου Σχολής Ερμούπολης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ "Digi-S Teaching Basic Digital Competences for Seniors"

Αύξηση των ικανοτήτων της Τρίτης ηλικίας

  • Δευτέρα, 2 Απριλίου, 2018 - 12:13

Την εκπαίδευση και εξοικείωση πολιτών ηλικίας 55 ετών και άνω, με τις νέες τεχνολογίες, αφορά το πρόγραμμα  “ Digi-S Teaching Basic Digital Competences for Seniors “, στο οποίο συμμετέχει η Βαρδάκειος Σχολή, στο ευρύτερο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, με τη συνεργασία διεθνών οργανώσεων αλλά και τοπικών φορέων.

Το πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο φέρνει σε επαφή εταίρους από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και την Κροατία, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017, με εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων, στο Ικόνιο της Τουρκίας και θα ολοκληρωθεί  τον Δεκέμβριο του 2019. 

Σκοπός του είναι να αυξήσει τις ικανότητες των πολιτών της ονομαζόμενης τρίτης ηλικίας στην εξοικείωση και χρήση νέων τεχνολογιών. 

Οι εταίροι προγραμματίζουν την ανάπτυξη ενός ευέλικτου προγράμματος διδασκαλίας μαθημάτων, το οποίο θα έχει βάση τη διδασκαλία βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής, η  οποία θα αναπτυχθεί από αυτούς κατά την διάρκεια του προγράμματος.