Πρόσκληση της WWF προς επιχειρηματίες για το πρόγραμμα "Impact Ventures"
- Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:17
- / Eνημέρωση: 7 Φεβ. 2019 - 7:38
Από το 2014, το WWF διεθνώς έχει δημιουργήσει το παγκόσμιο πρόγραμμα “WWF Impact Ventures“ - μία πλατφόρμα επώασης επιχειρηματικών ιδεών και έναν επιταχυντή ομάδων και επιχειρήσεων με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποστηρικτική υποδομή, ώστε επιχειρήσεις να ενσωματώσουν στο προϊόν ή την υπηρεσία που θα προσφέρουν, την αξία σημαντικών οικοσυστημάτων σε επιλεγμένες προστατευόμενες περιοχές σε όλο τον κόσμο, έχοντας παράλληλα, ανοιχτή πρόσβαση σε δίκτυα διασύνδεσης και επαφή με δυνητικούς επενδυτές.
Με αφετηρία τις 6 Φεβρουαρίου 2019, το πρόγραμμα “WWF Impact Ventures“ ξεκινάει για πρώτη φορά και στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία βιώσιμων, με οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, επιχειρησιακών πλάνων που μπορούν να φέρουν θετικό αντίκτυπο σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές περιοχές φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας: στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, και στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου.
Στο πλαίσιο έναρξης του προγράμματος στην Ελλάδα, προσκαλούνται δημιουργικοί άνθρωποι ανά τη χώρα με βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες, είτε νεοσύστατες, είτε συνδεδεμένες με ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, που έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τους στόχους διατήρησης των σημαντικών οικοσυστημάτων στη Δαδιά ή τη Γυάρο, να ανταποκριθούν στην πρόκληση του “WWF Impact Ventures“, να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να επιταχύνουν την ανάπτυξη της επιχείρησή τους στις εν λόγω περιοχές.
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Acceleration Program) που θα περιλαμβάνει υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη και συμβούλους, καθώς και ειδικά σχεδιασμένα και εξατομικευμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops), αποκτώντας παράλληλα, πρόσβαση σε τοπικά και διεθνή δίκτυα διασύνδεσης και σε δυνητικούς επενδυτές. Είναι αναγκαία η φυσική παρουσία για 12 ημέρες, ενώ στα ενδιάμεσα διαστήματα μεταξύ των 3 εκπαιδευτικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν διαδικτυακά. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν βραβεία συνολικής αξίας 10.000 ευρώ σε επιλεγμένους συμμετέχοντες σε κάθε μία από τις περιοχές,.
Με το πρόγραμμα “WWF Impact Ventures“ διερευνώνται νέα επιχειρηματικά μοντέλα που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να θέσουν τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη που θα αντλεί αξία και θα στηρίζει την προστασία της φύσης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 6 Μαρτίου 2019 και θα προηγηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους ενδιαφερόμενους
στις 12 Φεβρουαρίου στη Σύρο, Ξενοδοχείο Ερμής 19.00-22.00
και στις 14 Φεβρουαρίου στο Σουφλί, Ξενοδοχείο Κουκούλι 17.30-20.30
Θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουφλίου και των Β. Κυκλάδων, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Η καλή γνώση των Αγγλικών θα βοηθήσει στην ομαλή εκπόνηση του προγράμματος.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με το “WWF Impact Ventures“ έχουν υλοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο 4 προγράμματα, έχουν επιταχυνθεί 43 επιχειρήσεις και έχουν διοχετευθεί κεφάλαια ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διατήρηση των σημαντικών οικοσυστημάτων και ειδών.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο www.greece-wwf-impact.ventures
Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Εδώ συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης: Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης. Το Εθνικό Πάρκο φιλοξενεί τη μοναδική αναπαραγωγική αποικία Μαυρόγυπα σε όλα τα Βαλκάνια και θεωρείται ένα από τα τελευταία καταφύγια/stronghold του απειλούμενου με εξαφάνιση Ασπροπάρη στην χώρα.
Η θαλάσσια περιοχή της Γυάρου αποτελεί τον έναν από τους πιο σημαντικούς βιότοπους για τη Μεσογειακή φώκια, φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο πληθυσμό του είδους στη Μεσόγειο και εντάσσεται από το 2011 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000, το δίκτυο των περιβαλλοντικά σημαντικών περιοχών της Ευρώπης, ενώ από το 2015 έχει χαρακτηριστεί το πρώτο Θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Προστατευόμενη περιοχή και εικονική περιήγηση
27 Μαΐου. 2024 - 6:16 - Νέα Υπουργική Απόφαση ενισχύει το καθεστώς προστασίας της Γυάρου
16 Μαΐου. 2022 - 15:48 - Οι παραλίες «υιοθετήθηκαν», η πλαστική ρύπανση επιμένει
28 Απρ. 2022 - 6:16 - Τουρισμός και προστασία μπορούν να συνυπάρξουν
1 Νοε. 2021 - 6:17 - Γιορτάζουμε την Ώρα της Γης 2020... μένοντας σπίτι
26 Μαρ. 2020 - 14:54