Κατά κύματα οι επισκέπτες στις Κυκλάδες

  • Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2019 - 06:24

Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η υποδοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών στα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία κατακλύζονται από τους επισκέπτες του Αυγούστου, με την κίνηση να αναμένεται να κορυφωθεί την παραμονή του 15αύγουστου.

Οι Κυκλάδες, καθώς αποτελούν έναν από τους βασικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, αφού έχουν ταυτιστεί με το ελληνικό καλοκαίρι, υποδέχονται αυξημένο αριθμό επισκεπτών, με τα λιμάνια αναχώρησης και αφίξεων να ασφυκτιούν από την κίνηση οχημάτων και επιβατών.

Η επισκεψιμότητα στα νησιά κορυφώνεται την περίοδο του Αυγούστου, πολύ δε περισσότερο τις παραμονές της εορτής της Παναγίας, καθώς στα Κυκλαδίτικα νησιά βρίσκονται και κάποια από τα ιερά προσκυνήματα, όπως ο Ναός της Ευαγγελίστριας της Τήνου και η Εκατονταπυλιανή της Πάρου.

Οι αριθμοί που καταγράφηκαν από το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σχετικά με τους αριθμούς αναχωρήσεων πλοίων και μεταφερόμενων επιβατών και οχημάτων προς τα νησιά, είναι ενδεικτικοί της επισκεψιμότητας των προορισμών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, αναχώρησαν 28 πλοία με 40.395 επιβάτες, 7.994 οχήματα, 465 φορτηγά και 1.338 δίκυκλα, για διάφορα νησιά του Αιγαίου. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 10.762 επιβάτες με 2.138 ΙΧ οχήματα 43 φορτηγά και 314 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 6 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.090 επιβάτες, 806 οχήματα 18 φορτηγά και 104 δίκυκλα.

Για εχθές ο προγραμματισμός αφορούσε σε 26 απόπλους πλοίων από Πειραιά, 15 από Ραφήνα και 5 από το Λαύριο. Οι λιμενικές αρχές συστήνουν σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης των πλοίων.