Προσφορά σχολικών ειδών στην Κιβωτό του Κόσμου από τον ΘΕΠΟΣ Απόλλων

Τρία πακέτα γεμάτα αγάπη

Τσάντες, παγουρίνα, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, γόμες και πολλά ακόμη σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου «Απόλλων» και εστάλησαν στο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου στο νησί της Χίου για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών που φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή.

Η πρωτοβουλία της Βέτας Αποστολίδου, η οποία ενημερώθηκε για το αίτημα του παραρτήματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αγκαλιάστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του «Απόλλωνα», ο οποίος αφοσιώθηκε στη συλλογή των απαραίτητων ειδών που θα δώσουν χαρά στα παιδιά της Κιβωτού και θα αξιοποιηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Την προσπάθεια αυτή ενίσχυσαν και πολλοί εθελοντές, φίλοι του Ομίλου που με τη σειρά τους συνέβαλαν στη συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθμού ειδών, καινούριων, αλλά και χρησιμοποιημένων σε άριστη κατάσταση, τα οποία μοιράστηκαν σε τρεις κούτες και εστάλησαν δωρεάν στη Χίο από το Ταχυδρομείο της Σύρου, που με τη σειρά του επικρότησε την πρωτοβουλία.

«Η γραμματέας του παραρτήματος δέχτηκε με χαρά την προσφορά μας και μας ευχαρίστησε για αυτή την κίνηση που θα σκορπίσει χαμόγελα σε πολλά παιδικά χείλη», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Αποστολίδου, προσθέτοντας ότι σε δεύτερο χρόνο, ο Όμιλος θα συγκεντρώσει κι άλλα σχολικά είδη, καθώς και ρούχα τα οποία θα δωρίσει στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.

Σημειώνεται πως, σκοπός του Χωριού Παιδικής Προστασίας στο Αίπος Χίου είναι η κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της περιοχής του Αιγαίου. Όλα ξεκίνησαν από την πρόταση του Δήμου Ομηρούπολης  να αξιοποιήσει η Κιβωτός το για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο χωριό του Αίπους, για το οποίο δυστυχώς καλείται να πληρώνει ενοίκιο. Μετά από πολλές συζητήσεις και δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν αλλά και χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του χωριού που σκοπό είχαν, αφενός τη βελτίωση του χώρου οικοδομικά και αφετέρου τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν προκειμένου το χωριό να εξυπηρετεί τον νέο του σκοπό. Με πολύ κόπο και φροντίδα ανακατασκευάστηκαν σταδιακά και τα 32 σπιτάκια ενώ αναμορφώθηκε ριζικά το κεντρικό κτήριο έτσι ούτως ώστε να εξυπηρετεί ικανοποιητικά τις ανάγκες σίτισης, εστίασης, μελέτης και αναψυχής.