Πολύ ισχυρά καιρικά φαινόμενα φέρνει η κακοκαιρία "Γηρυόνης"

  • Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2019 - 06:15

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, το meteo ενημερώνει ότι η έντονη κακοκαιρία, "Γηρυόνης", αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες το τριήμερο Κυριακή 24/11 - Τρίτη 26/11.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στο σύνολο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) του "Γηρυόνη", έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

2η φάση: Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής 24/11 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, όπως επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Ειδικά για σήμερα Δευτέρα (25-11-2019), μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσει την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία. Οι άνεμοι: θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7
και τοπικά στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Την Τρίτη (26-11-2019), θα επηρεάσει τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια.

Ετικέτες: