Εθελοντές και υποστηρικτές της Κάριτας Σύρου ενώνουν ξανά τα χέρια για τον συνάνθρωπο

Αγάπα τον πλησίον σου, όπως τον εαυτόν σου

  • Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:15

Με «σημαία» τους την προσφορά και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που χρειάζεται ένα χέρι βοηθείας σε μια εποχή θολή και αβέβαιη με οξυμένα και άλυτα πολλά οικονομικά προβλήματα, οι εθελοντές της Κάριτας Σύρου, συνεχίζουν να φωτίζουν μέσω του έργου τους την αξία και τη δύναμη της αλληλεγγύης η οποία χτίζει γέφυρες και ενώνει ψυχές.

Όπως κάθε χρόνο, ο σημαντικός φορέας της Καθολικής Εκκλησίας για την Ποιμαντική της Διακονίας της φιλανθρωπίας, της αγαθοεργίας και της κοινωνικής συμπαράστασης, άνοιξε ξανά την “αγκαλιά” της λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, για να βοηθήσει όλους εκείνους που στερούνται ακόμη και των απαραίτητων αγαθών για την επιβίωσή τους.

Θερμή είναι και φέτος η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της οργάνωσης, η οποία δύο φορές το χρόνο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αγοράσουν είδη ένδυσης και υπόδησης, λευκά είδη, παιχνίδια, βιβλία και διακοσμητικά είδη, που έχουν προσφερθεί από επιχειρήσεις ή και ιδιώτες, με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της.

Υπενθυμίζεται πως σε μηνιαία βάση η Κάριτας Σύρου καλύπτει τις αγορές για βασικά είδη κατανάλωσης σε αρκετές οικογένειες του νησιού, οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τις 50, ενώ συνδράμει και πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είτε αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικά λειτουργικά έξοδα του σπιτιού τους (λογαριασμοί ύδρευσης-ρεύματος). 

Ακολουθώντας την εντολή του Χριστού "Αγάπα τον πλησίον σου, όπως τον εαυτόν σου», οι εθελοντές της Κάριτας μαζί με τους πολίτες που στηρίζουν το έργο τους θα αποτελέσουν «σανίδα σωτηρίας» για ανθρώπους που αναζητούν το φως μέσα στο σκοτάδι. Σημειώνεται, ότι η Κάριτας, στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς της θα συγκεντρώσει και θα αποστείλει ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.

Το παζάρι της Κάριτας, που πραγματοποιείται στο κτίριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, θα λειτουργήσει ξανά αύριο (09:00-18:00) και ολοκληρώνεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (09:00-14:00).