Αύξηση των σημείων ανακύκλωσης σπιτικού τηγανέλαιου στη Σύρο

Για ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές

  • Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2020 - 06:13

Στην αλλαγή των κάδων συλλογής χρησιμοποιημένων οικιακών λαδιών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων προβαίνει σταδιακά ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με ιδιωτική επιχείρηση.

Καθημερινά μεγάλες ποσότητες λαδιών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις -κυρίως εστίασης- καταλήγουν στα δίκτυα αποχέτευσης ή στους κάδους απορριμμάτων προκαλώντας σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις Σημειώνεται μάλιστα πως, ένα λίτρο καμένου λαδιού μολύνει 1.000.000 λίτρα νερού. Η ανακύκλωσή του δύναται να επιφέρει μεγάλα οφέλη για το περιβάλλον και τους πολίτες.

Για το λόγο αυτό, ο ΦΟΔΣΑ καλεί τους δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες περισυλλογής για να παραμένουν καθαροί οι κάδοι και ο χώρος γύρω από αυτούς. «Μεταγγίζουμε το τηγανέλαιο κρύο σε ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο κλείνουμε πολύ καλά πριν το ρίξουμε στον κάδο».

Οι κάδοι βρίσκονται στα σημεία: Διασταύρωση Χρούσσα-Κατασκήνωση, Άγιος Παντελεήμονας, Αζόλιμνος-Άγιος Φραγκίσκος, Ταξιάρχης (εκκλησία), Λαλακιά (Σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος), 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, Alpha Bank στο Καρνάγιο, Πάρκινγκ Σκλαβενίτης, Εργατικές κατοικίες στα Τάλαντα, Πλυντήριο Χαλκιά). Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα οχτώ σημεία.

Η ανακύκλωση λαδιού συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κατ’ επέκταση στην εξασφάλιση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές.